Ozvočenje

Začel/a grozny, Januar 24, 2010, 07:28:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Pyr0Beast

Najboljše je zvočnike v vrata narukat pa ene kvalitetne spredaj pri oknih.

Kar je na zadnjih zicih samo bobni.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

gule

Jaz sem pa neki hudi Alpine z ishodom za usb in ostalimi mp3 in blutooth zadevami ven pobral, pa original radio v xsaro namontiral...in je prva liga...

MSrougeZX

V xsari je original radio R od radia...jaz nisem bil z njim zadovoljen...nasplošno v xsari je original zvok katastrofa...pomagajo že boljši zvočniki, še bolj pa še en normalen radio...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Jogador

Citat od: MSrougeZX;128136V xsari je original radio R od radia...jaz nisem bil z njim zadovoljen...nasplošno v xsari je original zvok katastrofa...pomagajo že boljši zvočniki, še bolj pa še en normalen radio...

No originali so itak ponavadi krš, tako zvočniki kot radio, če nimaš slučajno kakšen paket opreme, ki ima zraven boljši sistem.
V xsari je vse skupaj za v smeti, po pravici povedano, in zato tudi dobi nov sistem.
Bom pa starega prišparal, če bo avto prodajala naprej, je škoda šenkavat dobro zadevo zraven, vreden ni avto tako nič več zaradi tega.
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

MSrougeZX

Sem tudi sam tako naredil...ob prodaji nazaj not original in čao.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

gule

Kaj je boljše po tistih drobnih aftermarket zadevah tipkati? Pa adijo obvolanske komande, ali pa celo bogatstvo za adapterje, da bi se usposobile...pa na displeju nič več info o postaji, pa ta grdoba na instrumentni plošči, ki je srebrne barve in sveti modro, ali rdeče...bljak...

Jogador

Citat od: gule;128176Kaj je boljše po tistih drobnih aftermarket zadevah tipkati? Pa adijo obvolanske komande, ali pa celo bogatstvo za adapterje, da bi se usposobile...pa na displeju nič več info o postaji, pa ta grdoba na instrumentni plošči, ki je srebrne barve in sveti modro, ali rdeče...bljak...

Eh obvolanskih komand itak nima, displej kaže samo kilometre, tako da bo napredek, hehe.

Pa še zeleno sveti na črni podlagi, bo pasal ko ata na sosedo:BigThumbs:
"Watch this..."

Jogador

Eno vprašanje za audio-znalce:
Meni je važna kvaliteta zvoka, jasnost, ne zanima me butanje šip, pa dobi bjonda tam nekje na pomlad nadgradnjo obstoječega sistema (no spredaj so že eni pioneerčki, očitno pred mano nekdo montiral).
Spredaj pride nov (ali dober rabljen) sistem 2-sistemcev (vrata in armaturka) z ojačevalcem, vprašanje pa se nanaša na zadnji del. Za mogoče malenkost več basov (recimo pri Bohemian rhapsody, hehe), kolebam med dvema basovcema 10cm v zadnja vrata, kjer je inštalacija že pripravljena (pa z enim 4 kanalcem vse skupaj zvežem), ali pa iz vrat potegnem vse skupaj ven, pa dam raje en mini woofer v prtljažnik (v tem primeru bi verjetno bilo bolje vezat dva 2-kanalna ojačevalca posebej). Teoretično bi lahko tudi oboje, samo potem bi verjetno rabi 4kanalca plus 2kanalca za basovec...

Mnenja?
Cena niti ni tako važna, te zadeve so zdaj ratale zelo poceni.
"Watch this..."

Gox

Èe ti pride kaj prav še vedno prodajam 2 kanalni Blaupunkt :)

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=9014

andraž

10 cm bas v vratih ne bo dal veliko od sebe. Več rešiš če daš v prtljažnik sub v škatli. V zadnjih vratih mogoče sploh ne rabiš zvočnikov??? Torej spredaj ločeni dvosistemci in zadaj sub na istem ojačevalcu. Èe pa hočeš zvočnike tudi v zadnjih vratih, lahko vežeš vse 4 (spredaj, zadaj) na isti izhod na ojačavalcu, vendar mora biti ta potem stabilen na 2 Ohm.

Tiki

Gox mi lahko poveš dimenzije ojačevalca? Èe ga Jogador nebo uzel, bi mogoče mene zanimal...
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

Gox

Citat od: Tiki;153028Gox mi lahko poveš dimenzije ojačevalca? Èe ga Jogador nebo uzel, bi mogoče mene zanimal...

Jutri zjutraj zmerim, pa napišem ...

Xandrej

Poglej si koncertno dvorano recimo. Ker v avtu nimamo prostorskega zvoka oz ga ne rabimo oz ga rabimo če imamo LCD v avtu in v tvojem primeru se gre pa poslušanje glasbe!

Vedno je bilo tako:

Spredaj dober sistem s dobrimi tweeterji zadaj pa bas v kišti ampak ne gre se za to, da bi šipe pokale mora bit nastavljen, da ti bas čutiš (tako kot na koncertu) ne pa da igra. se pravi kišta samo oddaja tresenje. To pa moraš čutit lepo v hrbtnem delu sedeža recimo. To je to. ti sistemi so danes zastonj glede na 10 let nazaj ko je to stalo celo bogastvo! Govorim za normalne zadeve. Za profi zadeve še vedno smoraš dat ogromno denarja!

ggrega

glede na to da ti ni do tega da paradiraš po vasi bi ti predlagal da si nekje ogledaš bas pumpo

v bistvu ne proizvaja nekega super basa ampak po zelo nizki frekvenci zvok preko ohišja avtomobila in sedeža potuje po tvojem telesu do ušes (bas naj bi zaznal kot tresljaj in ne kot zvok)

seveda ga tudi slišiš izven avta,ampak do efekta pride ko se "nanj" usedeš

v večini novejših avtih višjega cenovnega razreda je to že vgrajeno kot dodatna oprema:BigThumbs:

Jogador

Citat od: andraž;15302510 cm bas v vratih ne bo dal veliko od sebe. Več rešiš če daš v prtljažnik sub v škatli. V zadnjih vratih mogoče sploh ne rabiš zvočnikov??? Torej spredaj ločeni dvosistemci in zadaj sub na istem ojačevalcu. Èe pa hočeš zvočnike tudi v zadnjih vratih, lahko vežeš vse 4 (spredaj, zadaj) na isti izhod na ojačavalcu, vendar mora biti ta potem stabilen na 2 Ohm.

Ta opcija (brez zvočnikov v zadnjih vratih, spredaj 2-sistemski, zadaj sub) se mi nekako še najbolj dopade. V tem primeru je bolje 4kanalni amp, ali 2x2kanalc? Èe rabim 2 ampa potem bi res mogoče kar od @Gox-a vzel enega...  Saj pravim, v tem nisem ravno doma, samo vem, kdaj se dobro sliši:Hammer3:

Èe se komu valja doma kakšen mini sub, potem sem interesent.

Nekoč, ko bom velik in bogat, bo pa v avtu špilal rainbow taku počrez (bi rekel Mlakar =)), da bo občutek, kot da Freddie zraven stoji:BigThumbs:
"Watch this..."