Počil amortizer/vzmet

Začel/a tacenska, Januar 24, 2010, 03:08:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

superca13

Malo pooenostavljeno :
Pooblaščen stane X eur, dela Y ur, če je kaj narobe, greš nazaj, dobiš novo. Imaš garancijo.
Nepooblaščen stane "morda" X-1(glede na to, da pa dela časovno Y+1 napram pooblaščenemu, saj nima normativov,dela prvič, drugič... stane na koncu pogosto X+1).  Èe je kaj narobe??? ponavadi takoj nihče nič kriv. Kupi drugo..Te stane spet X+1+1 +Y.

Èez 7 let crkne fedra, pri pooblaščenem =0, pri vaškem 200 ojro.
Ma generalno se splača, zagotovo pa je manj skrbi :)

Enostavne in logične ter na daleč jasne stvari OK, vse ostalo raje ne.
Vsak pa po svoje razmišlja, itak :)

Citroenovc

Citat od: dvorjan;150734@garac:
Le zakaj cel svet ne servisira 10+ let starih avtomobilov pri pooblascenih serviserjih? Ocitno vsi zivimo v zmoti? =)

Ne vem za ves svet, ampak midva tudi 13 letno blondo še vedno voziva kar k pooblaščencu, 22 letnik bo pa tudi zavil k njemu, ko bo prišel njegov čas, da se nazaj na ceste zapodi.

Zakaj?

Mislim da je superca super obrazložil.
OK

LP
Primož

dvorjan

In zdaj ste se oglasili predvsem tisti, ki imate (tako kot jaz) na pooblascenem servisu "veze" in zato le-ta za vas (nas) predstavlja manjsi strosek kot za povprecnega obiskovalca servisa. To ni postena primerjava, ane. =)

Ravno ta teden sem malo povprasal okoli za redni servis vozila velikosti C3 pri konkurencni znamki in dobil od vseh skoraj identicne ponudbe - za 4 litre olja, zamenjavo vseh filtrov, drobni material in pregled vozila zelijo 320 evrov. In ce to ponovis x-krat skozi leta, odplacas bistveno vec kot le dve vzmeti ... Pa sem dal primer najenostavnejsega posega (ceprav najbolj pogostega), pri avtomobilih pa vcasih odpove tudi kaksna bolj kompleksna stvar.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

moj najstnik obiskuje pooblaščenca, ker se v žiri ne izplača, pa ne, da bi bil Toro slab mehanik, ampak, da se peljem tja in nazaj, urna postavka je podobna, nekaj časa je bila celo višja, ni testerja, ni novih delov na zalogi, ni nadomestnega avta...
Itak smo si različni, nekateri imajo za avto, pa potem šparajo pri vzdrževanju...drugi kupimo cenejši avto, a ga kljub ne ravno top izgledu mehansko vzdržujemo v dobri kondiciji.. kot smo že rekli 100ljudi, 1000čudi.
Nekateri vozijo avte, da bi bili opaženi, drugi z njimi uživamo... ma ne bom spet bluzil
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Lamy

No tudi naš C3 se je prejšnji vikend spredaj počepnil in to dobesedno. Prvo desna stran nato pa še leva. Šli sta obe vzmeti. Cena originala 97,00 €. Je pa že porihtan, tako da piči dalje.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

Zanima me, kaj bi se zgodilo, če bi se to zgodilo med vožnjo.
Samo radovednost me daje nič drugega.

Xandrej

Poleeeeeeeeet......

Ne razmišljajmo raje!

Èe bi jaz mel C3 bi preventivno menjal vzmeti vsake 3 leta... He he...

janez

Pomojem kaj takega kot lani poleti na mojem DAKu... V najboljšem primeru - razrezana guma, če bi dosegla kakšen karoserijski del ko bi le ta bil na poti navzdol... (jaz sem vozil počasi skozi križišče - blatnik je razrezal prednjo gumo).

V najslabšem primeru... zviiiiz dol s ceste :(

gregor

Od kolega brat je na C3 razrezal gumo po notranji strani.
A ima kdo kake informacije, pokajo samo original al aftermarket tud?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zlikovski

Saj glih zato, to je lahko smrtno nevarno, taki avti bi morali imeti vpoklic. To pa je polizdelek!
Lahko povtročiš nesrečo, bognedaj z kakimi smrtnimi izidi,.... ali pa kriplin na vozičku, zaradi šalabajzerizma.

biga

In zakaj bi naj kupil c3? A kdo od odgovornih pri Citroenu bere citro forume?

garac

ah dajte ga no kakat, a mislite, da samo citroenom pokajo vzmeti? Samo mi pač pošteno povemo, crknil je, menjal sem, pa še to nekateri člani zamolčijo, ker računajo avto nekoč prodat in če ga samo hvališ na forumu je menda več vreden :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Tole me je spomnilo na eno nalepko iz zgodnjih 70tih, ki jo ima kolega nalepljeno na armaturki od svojega spačeka... Did you take your pill today ?

Lahko bi recimo imeli na avtih nalepke v tem stilu...

C3 - Did you already break your spring today?

garac

a na c4 pa mislite, da fedri ne pokajo?
Dajte no, C3 kjub temu, da pokajo fedri, po parih letih bolje drži ceno, kot super druper udoben C5.
Ostalih napak pa ni prav dosti, motor serva, vžigalna tuljava, ena od šob...
Na xantiah, xm pa ne dobite kapo skozi havbo, to pa ni nevarno?

kaj šele, ko vam bo tole razneslo pod ritjo http://www.siol.net/avtomoto/novice/2013/01/hybrid_air.aspx
[SIGPIC][/SIGPIC]  

zlikovski

Ja ampak da tak serisko pokajo, bi morali kaj ukrepat.
Glede XM in njegov pogled skoz haubo, saj je v servisnem intervalu omenjena menjava, se mi zdi da nekje na 100000km. Kolko se jaz spomnim ne pa me držat za reč.