Počil amortizer/vzmet

Začel/a tacenska, Januar 24, 2010, 03:08:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

aham, tole bo najbrž "neoriginalen par" vzemti
Kakec je, da ima c3 v spodnjem delu manjši fi vzmeti in potem skupaj pade, menda pa se to dogaja tudi pri nekaterih novejših
Èe imaš C3 redno servisiran pri uradnem, ti jih zamenjajo ðabe tudi po izteku garancije
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

jurep

Hja, C3 je bil v času garancije - 2 leti - servisiran pri uradnemu serviserju, zadnja 3 leta in pol pa ne. Tako, da ta možnost žal odpade. Sicer pa je bila cena višja: mehanik je zamenjal oba ležaja amortizerjev (sta kar razpadla), sledila pa je še optika. Z avtovleko vred sem prišel nekje na 210 evrov (2x vzmeti: 84 evrov, 2x ležaja amortizerja 20 evrov, manšeta 10 evrov, optika 25 evrov, vleka 10 evrov, cca 60 evrov delo).

Glede na to, da nas pa je tu kar precej, ki se jim je zgodilo isto oz. podobno, bi človek pričakoval vpoklic vozil C3 na citroenov servis, ali pa vsaj obvestilo o možnosti okvare, ki je lahko med vožnjo precej nevarna zadeva.

LP

Jure

gregor

Zakaj optika? Saj ne razdreš nič takega, kar bi vplivalo na optiko.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

jurep

Tudi jaz sem mislil, da optika ne bo potrebna, a je bil volan pri vožnji naravnost sumljivo zavit v desno. Žena sicer pravi, da se pred zlomom vzmeti ni v nič zaletelea oz. povozila. Kakor koli že, po nastavitvi z optiko je bila zadeva urejena.

LP

Jure

jurep

Dodatek: volan je bil zavit v desno potem, ko jemehanik zamenjal vzmeti in ležaja amortizerjev.

Jure

dezelan

C3 letnik 2002 - počepnil v garaži -počila prva leva vzmet. Ker je bil redno servisiran (Jenko Praprotna polica) so mi obe zamenjali pod garancijo.

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlomjo

Izredna gesta! Več takih bi rabili v Sloveniji, pa ne samo serviserjev.

frodo1

Citat od: dezelan;150714C3 letnik 2002 - počepnil v garaži -počila prva leva vzmet. Ker je bil redno servisiran (Jenko Praprotna polica) so mi obe zamenjali pod garancijo.

Potem si lahko srečen, pod kakšno garancijo pa?
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

dezelan

Je rekel komercijalna garancija

superca13

Se pravi, da se splača hodit na pooblaščen sevis.
Èe bi hodil na redni servis k vaškemu mehaniku, bi sedaj plačal ta poseg na polno.

dvorjan

No, ja, izplaca ... khm ... tale poseg z materialom in delom ne preseze 150 evrov. Ki jih pooblascencu mimogrede pustis. =)

garac

dvorjan spet si vso pamet popapal. Original feder je cca 100€. Upam si stavit, da se servisiranje pri ugodnem pooblaščenem servisu tipa Žgajner ali kak drug takšen sigurno izplača.
Njadražje je servisiranje pri fušarjih, ki menjavajo dele vse po vrsti, ti pa jih plačuješ
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@garac:
Itak, jaz sem mozganojed. =)
Le zakaj cel svet ne servisira 10+ let starih avtomobilov pri pooblascenih serviserjih? Ocitno vsi zivimo v zmoti? =)

xpuser

Citat od: dvorjan;150734@garac:
Itak, jaz sem mozganojed. =)
Le zakaj cel svet ne servisira 10+ let starih avtomobilov pri pooblascenih serviserjih? Ocitno vsi zivimo v zmoti? =)

Ker folk špara, no vsaj misli tako.:gimme_money: