Počil amortizer/vzmet

Začel/a tacenska, Januar 24, 2010, 03:08:34 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

OGORAZD

Citat od: b182;90062tudi jaz sem od vceraj v tem klubu :/
speljeval s parkirisca in slisim en cuden zvok - prvo levo kolo drgne ob nekaj?! potem sem opazil, da je avto nagnjen in sklepam, da je to to.
c3, letnik 03.
@ogorazd: 190 sta bila feder+amortizer (original)?
imate kaksnega ok serviserja v lj? nepooblascenega, ki mu zaupate, da je ql..
hvala!

ps. je slucajno kaksna varianta, da bi tole krila še zavarovalnica?

mislim da ne, je kar žena urejala z mehankarjem ker ga pozna preko staršev, je pa popravljal Meden iz dolenjke (ta ki ima izpuhe čez) ima nekega mehankarja pa je sem zadovoljen, tudi izpuhe mi je pri prejšnjih avtih menjal pa je bilo vse kot smo se zmenil - pohvala :emot112:

guardy

Evo še en C3 s tem problemom, ampak smo imeli "srečo", saj je počil na vrhu pa še to majhen del, tako da je avto vozen...

Èakam na info o ceni, verjetno pa bo menjava obeh, gruntam pa celo o vseh 4ih...

dvorjan

@guardy:
Jah, tam ene 40-50€ komad bo cena. Menjaj vse 4 pa bo mir. Sicer pa sprednja dva obvezno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlomjo

Tudi mi smo v tem klubu. Po prvomajskih praznikih je naš cetriček čudno visel. 150 € je bil rezultat. Sicer pa je ženi že pred leti isti feder počil tudi na fiesti. Vedno pa se je zgodilo v garaži med vikendom.

Xandrej

Èe kupim C3 grem PRVo menjat te fedre ne ampak vsi počakamo da vseka!

Etedoron

C3 je bil že od začetka znan po tem, da če si ga pustil ene dva tedna stat (?), mu je znal počit kak feder. Zaradi tovarniške napake. In je to citroën zastonj menjal, komur je pač počilo in ni imel glih milijon km.

En paradoks pa je, da je to skoraj vedno počilo med STANJEM, še posebej daljšim stanjem. Praviloma ne med vožnjo. In da če hočeš svojemu C3 dobro, da ga skoz goni, pa mu fedri ne bojo počli. ????????????

Zato pa tudi niso celo generacijo C3 vrnili. Moj je tudi 2004. In je dnevno na uporabi, problemov s fedri ni. Znucale so se roke spredaj, fedri pa so OK. Je pa vsakič mal dilema, ko gremo nekam za teden ali dva - če nas bo C3 doma pričakal z nosom do tal...

Kmal bo tako, da bodo neoriginalni deli bolj priporočljivi za kupit, ker so fejki boljši od originala...
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com

gregor

Kolegu je na c3 počila med vožnjo, in kolikor ga poznam, ni vozil penzionistično.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

superca13

Naš bo star 6 let, slabih 70kkm. in še nič ni vsekalo (toktok).  Je pa faceliftan 1.6i 110KM, ne vem če ima isto federacijo kot oni tašvohni. Bremze že nima iste, diske ima namreč tudi zadaj, 1 colo večja platišča in verjetno še kaj.

MSrougeZX

Mislim da imajo VSE c3-ke iste fedre...je pa to standard napaka na C3..vsakemu drugemu poči...
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

superca13

A niso pokali samo tam med 2003-2005?

Xandrej

To ne vidiš na oko če bo počlo ali je hin ali pa ni... To je treba menjat pa adijo ker potem so še drugi stroški, lahko prebije kolo, avtovleka itd itd... Dve novi fedri noter pa nasvidenje...

http://www.herkules.si/index.php?productID=48446

Z delom vred 150€ pa adijo!

superca13

Itak da ne vidiš nič. Samo potem lahko gremo vsi po vrsti te fedre menjavat. Kolko vem, so novejši(nad 2005) izvzeti iz tega sranja. Je vpočila komu vzmet na avtu, mlajšem od 2005?

garac

tudi, pa na berlingih first je enak probljem, sicer se ponavadi to zgodi na parkingu, ampak ko med vožnjo useka je pa sranje.
Moj sodelavec vsako jutro preveri, ker so ga opozorili na pokanje federov, ko je avto peljal na zaščito, sedaj je pa revež ves pokakan
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

superca13

Jao, kako sranje.
Je pa zadnjič kolega razlagal podobno situacijio, ko je odletela kapa amortizerja na XM-u. Med vožnjo na avtocesti!  Se je hvalabogu srečno končalo.

jurep

Da pristavim lonček: danes, 14. 1. je tudi moji ženi šla vzmet (leva). Ker se je še malo peljala, je zapelo manšeto, jo raztrgalo in navilo okoli kolesa. Sledila avtovleka, jutri pa menjava obeh vzemti in manšete. Cena: cca 150 evrov.

Lp

Jure