Delovanje hidravličnega sistema

Začel/a Markolin, Februar 03, 2007, 06:36:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mkadis

Na kak Našin pa se nafilajo bunke, oziroma kdo to naredi v okolici koro?ke in za kakšno ceno. Pet novih bunk je pod 200?. Je filanje veliko ceneje?

Kje pa kaj LHM kupujete? Na pumpi mi je malo drag, 8,16? za liter, v rezervoar pa ga gre 5,4 litra.

deyo

@mkadis, Novak nafila tvojo bunko za 10? (?e je dobra), ?e da njegovo nafilano pa je cena 20?.

rok.si

mkadis, za koga ki bi polnil bunke na koro?kem sicer ne vem, sta ti pa relativno blizu Golja v Selnici ob Dravi in Nemec v ?entilju. Cene so bile pa včasih 2000 sit za polnjenje ene krogle (ki se ?e da napolniti).

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

mkadis

@rok.si: Ja, bo kar Selnica najbli?je. ?e vedno 60km ampak dosti blizu. Imaš mogoče kak kontakt od tega?

@gregor: Polzela mi je malo iz poti, ker zelo malo hodim na tisti konec, pa tudi blizu ni. Hvala vseeno.

rok.si

žal, nimam telefonske.mogoče ima Xandrej ?

gregor

Aja, zdi se mi, da mi je po filanju bunk (in menjavi centralne, ki je bila prebita) avto nehal dol padat, ko sem ga vžgal.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

mkadis

Ok, reženo. Sem dobil ?tevilko od Golje od kolega v Selnici. Sem zmenjen za drugi teden, grem nafilat bunke (ali pa menjat) pa LHM menjat. Upam da bo re?ilo večino težav :)

deyo

Citat od: gregor;27765Aja, zdi se mi, da mi je po filanju bunk (in menjavi centralne, ki je bila prebita) avto nehal dol padat, ko sem ga vžgal.

To?no tako, tudi meni.

tct

Enkrat je treba krogle preverit, nabava novih po 33? ni slaba ideja. Da se avto malo dviga ni kaj posebej narobe, te?je je ?e pada. Hidravlike ?e Citroen ni do konca pogruntal, kako bi jo mi. ?e ne pušča in mehko te?e, potem nehaj raziskovati.

mkadis

najbrž (upam) jih bom kr nafilal. Saj upam da mi jih lahko tam preveri, ?e so ?e vredu. Finance so stara ku*ba :)

Zdi se mi pa, da ni najbolj mehek. Prej sem vozil Ford focusa in se mi je zdel precej mehkej?i in manj ob?utljiv za luknje na cesti. Tudi ko ga potisnem na roke proti tlom, se vda le za kak centimeter. To je spredaj, zadaj pa je čisto druga zgodba. Ko sem se usedel na rob prtljažnika, da bi menjal ?arnice, sem mislil, da se mi je avto sesedel :)

Bomo videli kaj bo re?ilo filanje, držim pesti :)

gregor

Še spoznavam posebnosti Hydraktive.... pa me zanima nekaj, ko odprem vrata avta, spredaj pri mašini slišim klikanje relejev ali elektromagnetnih ventilov. A je to kaj s hidravliko povezano?
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

Citroenovc

Ja hidraktiva2 gre pri odprtju vrat v "sport" mode - oz otrdi - nekaj zaradi vstopanja/izstopanja v avto - da se manj spreminja višina ...
OK

LP
Primož

gregor

Aha.
Počasi mi postaja razumljiv še en pojav.
Ko sem celo popoldne telovadil z vrati (temeljito notranje čiščenje:-) ), se je avto spredaj vidno posedel.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

sop

zajbava me zadnji regulator visine X1. avtomatsko sicer dela, prek rocke pa zadka ne morem spustiti niti povisati. ob zagonu avta se zadek dvigne na normalno visino.
sem bil na servisu kjer so regulator matrali s klescami in je delal komaj se do nselednjega dne, potem pa spet ne vec. na netu sem ze nasel nacrte in postopek razstavljanja regulatorja. zanima pa me, ce je dovolj, da pred razstavljanjem regulatorja avto spustim na najnizji nivo in regulator razdrem/scistim (gumjast pokrov, vijak, membrana...) brez da bi ga odmontiral iz avta/cevk, ali je treba se kje sprostiti pritisk da ne bi olje odtekalo cez regulator ven? je po posegu potrebno sistem odzracit?
tenks.

:Hammer3: