Delovanje hidravličnega sistema

Začel/a Markolin, Februar 03, 2007, 06:36:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Moja X2 občasno tudi spredaj pade dol, ko jo v?gem, zraven pa nemarno za?kripa. Moti me ne, me pa razpizdi, ?e se to zgodi takrat, ko sem parkiral čisto do robnika in potem nasede na robnik, ko dol pade.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

michoBX

Citat od: gregor;11679Moti me ne, me pa razpizdi, ?e se to zgodi takrat, ko sem parkiral čisto do robnika in potem nasede na robnik, ko dol pade.

To je meni na morju, ko je avto stal dva dneva sedel na robnik - pa mi je nalomilo odbijač. Sedaj vedno pazim kako parkiram, sploh ?e BX stoji ve? kot 12 ur...
Hja, dougcajt mi je ja...

deyo

Citat od: gregor;11679Moja X2 občasno tudi spredaj pade dol, ko jo v?gem, zraven pa nemarno za?kripa. Moti me ne, me pa razpizdi, ?e se to zgodi takrat, ko sem parkiral čisto do robnika in potem nasede na robnik, ko dol pade.

Imava enake simptome.

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

deyo

Citat od: Citroenovc;11557?e največji problem pri dvigalih bi bilo kako vodilo dvigala ali kaj takega - da avto nasede - ker ?e ni bil predhodno v MAX - se spusti v MIN ko se dotakne tal ... to je to ...
Se pa dvigne potem čisto normalno ...

@CITROENOVC

Danes sem bil na servisu, kjer sem zamenjal prve zavorne ploščice. Avto je bil dvignjen na dvigalu v poziciji za vožnjo.

Po spustitvi na tla je xantia obstala v normalni višini - ni se spustila na tla v MIN.

No pa tak misterij je to bil zame. Sam dokler ne proba? ne ve?.:AngelPray:

Ampak zakaj se ni spustila (morda MK2 - ventil?)?

Samo

Nisem najdu druge primernej?e teme.

Vidu na cesti lepo X2.
Pride v kri?išče, do njega vse OK, potem pa pri?ne plesati (beri dvigovati boke
naključno spredaj, zadaj, enkrat na levi enkrat na desni, ...)
Sem ?e nekaj časa vozil za njo in je v vožnji normalna a v vsakem od videnem kri?i??u ple?e. Ko se ustavi. Zelo nenavadno a v stilu amerikancev, ki se za zabavo igrajo s hidravliko.

Na trenutke zgleda zelo smešno ali pa grozljivo.

Na koncu sem le videl z boka, da je bila ACTIVA.

?e videl kdo kaj takega?  A je poznan vzrok temu?

Lovro

V?eraj sem nekaj dvigoval avto in sem opazil, da čeprav nastavim avto v dvignjeni polo?aj (ena stopnja ve? od tistega za normalno vožnjo), se avto dvigne čisto do konca, kot da bi preklopil na najvišji polo?aj (servisni).

Ali to pomeni menjavo regulatorja, ali je le zapacan in je le kaj za spucat?

Aja, v začetku leta 2006 (ali konec 2005 - moral bi pogledati na račun) LHM zamenjan in montirane popolnoma nove hidro kugle.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregor

Pri meni je isto. Lahk bi se zmenili in naredili eno delovno srečanje.
Treba je Naštelat povišan polo?aj, razdaljo ?tangic, ki grejo na regulator, nekaj takega. Mislim, da je Andrej ?e pisal o tem.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

deyo

michoBX

Pri Bx je bilo isto - spredaj ga je dvignilo, tako kot je treba, odzadaj pa dokonca. Za zadnjo premo se da nastavljat, koliko ga dvigne, in jaz sem ga malo dvignil, ker so bile bunke nakoncu. Ko sem bunke zamenjal, pa je avto bil v kajlo(zadaj bolj dvignjen). Se pravi da imate vsi zadnji konec prev? u luftu.

Pri bx zgleda ta nastavitev takole: [ATTACH]10344[/ATTACH]

Pri Xantii pa tak: [ATTACH]10345[/ATTACH]

Lovro

?e prav razumem, pri xantii delno odvije? (losa?) tisto matico in nastavi??
V katerem polo?aju (dvignjenost) pa mora biti avto? Ali lahko to nastavlja? pri najvi?jem (servisnem) polo?aju? kakšna nastavitev pa je priporočeNaš

Aja, pri moji xantii, v polo?aju za vožnjo, zadnji konec ni preveč dvignjen. Ko pa ga dvignem v naslednjo stopnjo, pa se sprednji in zadnji konec dvigneta v najvišji polo?aj, torej preve
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

michoBX

Zdaj ?e pa se tudi prednji konec dvigne do konca pol je problem drugje, xantija ima mlo drugače tole porihtano...

Sem probal Našo dons, pa se tudi ta spredaj in zadaj dvigne na ful... Nevem, se bom kaj pozanimal, ko bom imel ?anso.

Glede nastavitve, pa dela? v voznem polo?aju(?e imaš avto zapeljan na kanal), ker ko ?tela?, se avto tudi spusti.

Jaz nimam kanala doma da bi probal, nekje sem bral en komentar, da ima veliko xantij preveč dvignjeno rit, zato sem se spomnil na to nastavitev...

deyo

@Lovro, Isto je pri meni. Rit v normalnem (voznem) polo?aju ok, potem pa se oba dela dvigneta na full.
?e boš kaj prenastavljaj poslikaj, pomeri, ... in seveda povej.

gregor

Za vsak slučaj; to je treba delat na kanalu. ?e spodaj plazi?, lahko avto na tebe pade, ?e ga nehote spravi? v zničan polo?aj.
Evasion 2.1TD 1999
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61

tct

Predlagam, da ne drkate okoli tega, ker je to normalno. Srednji visoki polo?aj je za premagovanje plo?nikov, avto je do konca dvignjen, malenkost se podaja. Pri najvi?jem polo?aju pa je popolnoma trd in je vožnja prepovedana. Nastavljanje je težavno in ?e najraje se kaj pokvari. Nastavljanje se izvaja z orodji od Citroena, kjer so ?ablone, drugače lahko vrti? centralno na vzvodu za oba ali posamezno na objemkah na prenosni aksi za plastiko, ki deluje na vi?inski regulator posamezne akse. Kaj lahko se ti zgodi, da regulator ne obvladuje ve? celega intervala roke kolesa (+- od normalne lege) in se ti za?ne trgati plastična vez. ?e koga res to goni in bi rad postal mladi Nemec, mu pošljem navodila v ?pan??ini z slikami in merami. Pustnamir, popravljajsamopokvarjeno. Citroenova servisna mreža večinoma tega ne obvlada, zato vam to odsvetujem.