Delovanje hidravličnega sistema

Začel/a Markolin, Februar 03, 2007, 06:36:47 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Govoril je : "Hough"

Dobro da imamo mi tebe @tct in tvoje znanje okrog xantij.

Lovro

Se pravi, najbolje bo iti do starih ma?kov - Nemec, Belj?k, Golja, verjetno oni to znajo poštimat?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deyo

član tega foruma mi je namignil, da mi je spredaj preveč dvignjena (Xantia) ko je bila parkirana. Enkrat smo ?e debatirali o tem problemu ampak takrat smo se bolj osredotočili na "zatikanje" amortizerja.

Za ta "problem" (?e temu tako lahko re?emo) naj bi bil krivec antisink.

Zdaj me pa zanima ?e je antisink res kriv za to, da mi večinokrat ko avto ugasnem ostane spredaj dvignjen ("zlivelira" ga z zadnjim koncem).
Ko pa avto (Xantia, 1.8 16V MK2 l.1999) ponovno v?gem, pa se lepo spusti dol.

Kaj se da s tem antisinkom narediti. Ali ga je potrebno zamenjati, ali se da to kako popravit?

Pa ?e to : Koliko je približno cena antisinka?

garac

osebno se povsem strinjam s Tct jem, sicer grdo zgleda, ko zadek dol pade, kljun pa v luft ?trli, ampak dokler dela je ok. malo se zatika sprednji regulator, včasih se noče takoj pobrat, zadnji je masten, to sem omenil mehaniku v ?ireh (ata VTS)pa je kar z belimi gledal, ampak na mojo vztrajnost je pristal, zadeva bo urejena do boši?a (morda ?e letos)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dobek

Citat od: deyo;23741član tega foruma mi je namignil, da mi je spredaj preveč dvignjena (Xantia) ko je bila parkirana. Enkrat smo ?e debatirali o tem problemu ampak takrat smo se bolj osredotočili na "zatikanje" amortizerja.

podobno zadnje case opazam na svoji, spredaj ostane v normalni visini, zadaj, pa kot da bi par cm padla...
:burn:

deyo

@ dobek

Pri meni je malo drugače : spredaj ostane dvignjena, zadaj pa je ok.

Markolin

Isto je delalo meni, ko sem imel xantio, pa se nisem kaj dosti sekiral, je pa ?e bilo govora o antisink kugli, sam jest sem imel ?e hidroaktivo, kar je ?e morda dodaten problem, ker včasih ne dela glih kot je treba

deyo

Kot sem omenil ?e ve eni drugi temi, je bil na xantiji zamenjan zadnji regulator.
Sedaj je zadnji del malce vi?je kot prej (po besedah mehanika je sedaj v tapravem stanju).

Je pa po zamenjavi tega regulatorja se zgodilo tudi to, da pri dvigu v povišan in najvišji polo?aj višina avta ni ve? na maximalni višini ampak se lepo dvigne na dve razli?ni višini.

Lovro

Hmmm... bo treba torej tudi pri moji makini malo preveriti v to smer, itak bo kmalu redni servis na 140.000. Tudi moja xantia se zadnje čase vedno  dvigne v najvišji polo?aj. Avto vozim k Merlaku.
Po mojem to Merlak obvlada?
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

deyo

?e eno opa?anje : Enkrat smo ?e debatirali, da nam spredaj ostane dvignjena visoko in se spusti šele ob naslednjem zagonu avtomobila.
Dogajalo se je tudi meni. Pa ?e ?kripala je pri spuščanju (krivili smo amortizerje).
Sedaj po tem posegu se po uga?anju Xantia lepo spusti spredaj in zadaj oz. tam kjer je potrebno. Pri zagonu avtomobila pa se spet lepo dvigne. Dobila je tudi na višini.
Pravilno delovanje hidravličnega sistema pa občutim najbolj po tem, da sedaj "čutim" tudi zadek avtomobila (ta je zelo odziven).
Skratka sedaj je to ta prava citroenova hidravli?na mehkoba.

mkadis

?e nekaj časa sumim, da mi dela to, danes pa sem se 100% preprižal.

Ko avto ugasnem, se za?ne počasi dvigovati sprednji del avta, ko pa ga spet ?tartam, se spusti na normalno vi?ino.

A se ne bi moral po pravem cel avto malo spustiti ko ga ugasnem in nato po v?igu spet vzdigniti?

mogoče pa moj ne ve kaj je gor in kaj dol :emot100:

?e mogoče kdo ve, kaj bi lahko bil vzrok, bi ga prosil za nasvet.

LP

P.S.: Zdi se mi tudi, da se zadnji del spusti, ko ga ugasnem, vendar nisem 100%

mkadis

Kaj je majstri? Nobeden ne ve kaj? Dajmo si malo :emot100: s tem ;)

Mike666

Kdaj je bilo nazadnje menjano olje LHM?
mogoče da kaj sprednji regulator zajebava, bi bilo potrebno dol vzet ,razdret in spucat.
naj ?e drugi kaj napiše!
TCT bi vedel malo ve

mkadis

LHM ne vem kdaj je bil menjan, ker sem avto pred kratkim šele dobil. Je v Našrtu, vendar pa ne morem, ker je premrzlo zunaj, Garaže pa nimam. Tudi jaz upam da bo to re?ilo vse probleme :)

deyo

@mkadis, take in podobne težave sem imel tudi sam (malo prebrskaj po tej temi in pa temi Xantia v delavnici) pa boš videl.

Po opravljenem servisu hidravlike (menjava LHM-ja in nafilanje bunk) in pa zamenjavi zadnjega regulatorja višine so vsi ti simptomi izginili.