Nakup C4 Picasso

Začel/a vrhncan, September 14, 2008, 10:33:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@taracer, momogrede, za kateri servis gre? Avtomerkur?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tracer

Nisem bil na avtomerkurjevem servisu... avtomerkurju ne pridem več niti blizu..sem se šel tja zanimati za nakup novega avta in so se obnašali skrajno vzišeno. niso mi pripravili niti izračuna za nakup, kaj šele da bi mi dali končno ceno avtomobila...sem jih čakal toliko časa, da sem nato kupil avto na citroen jerovšek, kjer so bili skrajno prijazni in ustrežljivi, kot se tudi spodobi za prodajalca.

bil sem pri jerovšku v grosuplju.

lp

tracer

prevozil prvih 2000km. poraba na potovalnem računalniku 5,7. sem ročno računal porabo in odstopa za 0,15 l na sto kilometrov...moram pa reči, da imam lepo odprto vožnjo in avta tudi ne tiščim...avto je pri počasni vožnji pravi šparovček, če se pa želiš peljati 140-150 km/h pa avto postane pravi mali požrešnež...žal mu manjka 6 prestava... motor imam 1.6 hdi

ampak kljub temu me avto zaenkrat navdušuje:emot112:

zlikovski

Pri vsakem avtomobilu nad 3000 obratov se začne poznati na porabi, pač tako so skonstruirani.

garac

Kako požrešneš? Èe ga fajn tiščiš, pa AC bo poraba nekje 7.2 meni se to sploh ne zdi veliko za tako velik  in visok avto.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dvorjan

Ah, ce zelis na AC voziti okoli 150 km/h, pa da rad koga prehitis po lokalnih cestah, pa da se vedno ne vozis sam v avtu ... bo krepko cez 7, prej 8 ... Je pa res, da z umirjeno voznjo porabi zelo malo, ampak, ce bi rad imel 5l/100km, pa dobesedno oviras promet. Raje vozi normalno, pa naj pije svojih 6,5, pa je ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tracer

meni pri 150 km/h kaže od 8-9 litrov....to je ogromno...ampak avto je visok, težek, ima 5 prestav in to je rezultat...

bom še malo sprobal na daljši vožnji pa javim bolj točne podatke.

garac

@tracer, to je najbrž trenutna praba, v kombinaciji je to potem malce čez 7 najbrž, sicer pa je odprta tema o porabi, pa tam malo preberi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

vrhncan

No pa sem se tudi sam odločil za nakup srebernega lepotca C4P (bencinar 1.6, dynamic oprema). Po prvih prevoženih km več kot zadovoljen, malce se moram še privaditi na širino, zlasti pri parkiranju v ozke boxe. Sem ga kupil na Samovi in sem bil zelo pozitivno presenečen nad njihovm profesionalnim odnosom v salonu. Na servise ga bom vozil drugam, verjetno Merlak ki mi je najbližji.

aygo

Srečno in varno vožnjo:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

vrhncan

Daj kar plaèam!

Moje izkušnje glede 1,6 HDi avt.: glede na kazni ne potrebuješ prav nič več. Definitivno. Èe hočeš boljši (bolj uglajen, tekoč) menjalnik, bo potrebno poseči po drugi znamki. Ta je sicer OK, ampak z gasom je treba z velikim občutkom. Avto se lepo pelje, je zelo uporaben (!), dovolj moči (prej sem imel 220 KM ...), le po francosko ropota. Ja, pa "uradni" servis nima nobene veljave in bolje in bolj poceni je, če ga pošraufa lokalni "Joža", ki je po duši mehanik. Mogoče malo moti glasnost ventilatorja zračenja, ki je v npr. japoncih neslišen, tukaj pa sporoča, da ima ležaje ;-), čeprav klima prav spodobno deluje za ta razred. No, puščanje olja pri intercooler-ju je po uradnih izjavah Kopra pač serijska napaka ...

Igorek

Pozdravljen, upam da ne bom sedaj izpadel neumen,
ampak me zanima katere vse izvedbe menjalnikov ima C4 pic?
Pa kakšne so razlike pri menjavanju in tudi hardweru :)

Kupuje pa ga tast in sicer se odločil za 1.6 HDI, tak da je motor fiksno določen.
Aja pa rabljen bo, pa še to verjetno uvožen ker se domačih skoraj ne prodaja.
Pa kam priporočate preveritev kilometrov na Ptuju, zaradi uvoza,
sicer pa imajo na Petovia avtu vsi od 100k do 150k prevoženih kilomerov.

Lp Igor

P.S.: Èe sem med iskanjem zgrešil kako že obstoječo temo, se priporočam za link.

Lamy

Kar se tiče menjalnikov imaš navadnega ročnega in pa tiptronic. Sam sem pri nabavi bil skeptičen glede tiptronica, ampak ti lahko povem, da mi do zdaj še ni žal, da sem ga vzel.

Kar se tiče petovije je večina njihovih vozil (citroena) uvožena iz Francije in imajo realne kilometre, sem tudi sam preverjal. Kje bi lahko preveril na Ptuju pa nimam pojma.

Kar se tiče menjavanja ti za ročnega ne znam povedat, ampak tu ni neke filozofije. Kar se pa tiče tiptronica pa je po mojih izkušnjah in izkušnjah drugih čista loterija.

Pri mojem sploh ne čutiš, da ti menja v višjo ali nižjo prestavo če voziš normalno. Drugače je pri malo divji vožnji. Poznam pa nekoga, ki je nabavil popolnoma novega in je menjalnik delal zelo grdo. Tak da ....
[SIGPIC][/SIGPIC]

DejanO

C4 1.6 nima tiptronica (je v C5 in C6) ampak robotiziranega ročnega, ki je počasnejši in cenejši od tiptronicov in za sensodrive je značilno, da vozilo malo zaniha pri prestavljanju. Zadeva se reši tako, da se navadiš dajati med prestavljanjem zvišengas, oz. ko menjava dol, mu malo dvigneš obrate. Drugače pa za zmernega voznika odlična izbira.

Nekaj je bilo težav z metanjem v ler, ampak so bile samo softwarske napake.

lp
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive