Nakup C4 Picasso

Začel/a vrhncan, September 14, 2008, 10:33:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

1.6 se ne spomnim, da bi ga kdo imel...Tale novejši VTI 120 najbrž ni tako slab?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

why me

Mi imamo 1,6 bencinarja in smo čisto zadovoljni z njim in njegovo porabo. Ta znaša 9,1 litra (ročno izračunana, bc pokaže 9,0) pri samo mestni vožnji in same kratke relacije, kar pomeni veliko hladnih vžigov, ogromno prestavljanja... Èe dodamo še avtocesto 130 km/h (se pravi kombiniran cikel), pade poraba na 8,6 litra. Za ta avto in motor se mi zdi čisto sprejemljivo.

Aja, star je pol leta, ročni menjalnik, 120 VTI.

sloslo

No jaz pa sem pisal v eni drugi temi o porabi bencinarja 1.6. Povprečje v več ko enem letu je 9.4l/100 km.Veliko kratkih voženj.BC pa kaže čisto po svoje, vedno za vsaj 0.4 l premalo.

dvorjan

Ce je denar, potem vsekakor 2.0 HDI. Vse ostalo je prevelik kompromis v eno ali drugo skrajnost.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tracer

šel sem na testno vožnjo z c4 picasso 1.6 hdi. vožnja je bila mirna, brez tresenja. sem šel na avtocesto vozil 130 in seveda več in moram reči, da je bila vožnja zelo udobna.

sprobal pa sem tudi c4 grand picasso, rabljen 1 leto in v kvaliteti vožnje se ni razlikoval od manjšega brata. edino kar me je zmotilo je belo oblazinjeni sedeži. otroci jih hitro predelajo v temne...

zaenkrat me je avto pozitivno presenetil.:emot112:

garac

Sedeži me s kvaliteto presenečajo, saj se jim po 120tkm ne pozna obraba, niti se še ne podre pena, čeprav je to hiba večine enoprostorskih avtov. Tudi roka naslon ni oguljen, sem pa na netu opazil en kup uvoženih C4pic v zadnjih dneh iz it in fr.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tracer

pa sem se le odločil za nakup...vzel sem c4 picasso, 1.6 hdi - novega...kupil tudi zimske gume in zaenkrat je vožnja odlična-brez tresenja kot pišejo nekateri... no, v glavnem upam, da mi bo dobro služil...

lp:take_picture:

dalamanc

in kako se je obnesel na prvem snegu? :)
C3 Picasso:emot112: Nemo

tracer

na prvem snegu ni bilo nikakršnih težav....seveda sem pa vozil skrajno previdno...da ne bi :funny34d:

zanima me samo ali je pozimi dobro izključiti avtomatsko zategovanje ročne zavore. A kdo ve kako se to naredi? no, ja sej bi lahko v navodila pogledal.

lp

altair123

Izključitev ročne zavore se da nastaviti preko menija, kje pa  drugje. Pod Vehicle config se mi zdi. Menda pa, da če nastaviš to, potem se ti tudi sprošča ne več sama, ko hočeš speljati.
Jaz je nisem izključil. Èe ima avto to funkcijo ma da dela.

NANI

Citat od: tracer;63967na prvem snegu ni bilo nikakršnih težav....seveda sem pa vozil skrajno previdno...da ne bi :funny34d:

zanima me samo ali je pozimi dobro izključiti avtomatsko zategovanje ročne zavore. A kdo ve kako se to naredi? no, ja sej bi lahko v navodila pogledal.

lp

jaz imam 3 mesece starega picassoja, pa v meniju nimam možnosti izklopa avtomatske ročne zavore

tracer

sem tudi jaz prebrskal cel meni in nimam možnosti izklopa avt. ročne zavore... to se mi zdi pa čudno..danes grem v avtohišo po homologacijo, pa jih bom povprašal po tem.

drugače ša je vožnjo z c4 pic pravi užitek...:BigThumbs:

NANI

Citat od: tracer;64018sem tudi jaz prebrskal cel meni in nimam možnosti izklopa avt. ročne zavore... to se mi zdi pa čudno..danes grem v avtohišo po homologacijo, pa jih bom povprašal po tem.

drugače ša je vožnjo z c4 pic pravi užitek...:BigThumbs:

Pa sporoči kaj so ti povedali

altair123

Ja ene verzije imajo to možnost v meniju, druge ne.
Èe nimaš v meniju se nastavi na servisu preko komputerja.
Za podrobnosti preglejta druge teme o tem avtu.

LINK na temo o ročni

tracer

včeraj sem bil na servisu, da mi pokaže kje se izklopi ročno...ker mi je vodja servisa samozavestno razlagal da se to sigurno da ampak najbrž sem jaz debil, ker to ne najdem...

vsede se v moj avto...gre v meni....in glej ga zlomka.....ooooo, čudno....pa se je dalo.... !!! a res? kaj sem vam pa jaz rekel...

no ja, ne da se odklopiti....tako da jaz jo bom izklapljal ročno ko bo zares mraz..