Nakup C4 Picasso

Začel/a vrhncan, September 14, 2008, 10:33:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vrhncan

Kako se to kaj obnese v praksi glede zanesljivosti in samega vzdrževanja. Gre za novi avto bencinar 1.6 VTi (neka kao nova mašina narejena skupaj PSA & BMW).Glede na to da kupujem nov avto, želim servise videti samo na vsako leto 1x. A so to ob Citroenu bolj samo želje ali je tudi realnost ?

Citroenovc

Jah če delaš 50k km na leto - bolj pobožna želja ;-) - drugače pa ne vem zakaj naj bi pri novemu Citroënu predstavljal interval znotraj rednega servisa kak problem.

S to VTi mašino je pa tak - zadeva je čisto nova - po nekaterih informacijah s Peugeot servisa, kjer že imajo povratne informacije v zvezi z njimi - pa je z njo veliko več otroških bolezni kot jih je bilo pri PSA motorjih.

Mimogrede - za moje pojme je 120KM 1.6 bencinar slaba izbira za tako velik in težek avto kot je C4 Picasso.
OK

LP
Primož

vrhncan

Delam cca 20.000 - 25.000 km/leto,  zato sem malcek v dvomih ce se mi diesel splaca, glede na to da je 2000 EUR drazji. Ampak glede na stanje novih bencinskih motorjev, bo res treba gledat dizla.

hadei

Odvisno tudi kako dolgo ga imaš namen imet. Navsezadnje ti je povsem enostavno, da si izračunaš porabo denarja na leto za bencin in diesel. Seveda na isto število prevoženih KM. Naprimer za 22000. Pa te stroške pomnožiš z število let, ki boš uporabljal avto. Pač koliko let ga imaš namen uporabljat, če bo vse OK.
Nato pa še vkalkuliraj tistih 2000€ višjo ceno za diesel, pa boš videl na čem si glede stroškov BENCINAR-DIZELAŠ.

Za diesel motor vzami povprečno porabo 6l/100km.
Za bencinca pa 8l/100km.

To je pač cca.
[SIGPIC][/SIGPIC]

vrhncan

To kalkulacijo sem ze naredil, nekje v 4 letih sem na pozitivni nicli, glede na 2000 € drazje, diesel ma tud malcek drazje servise. Mene bolj skrbi kako se obnesejo te nove bencinske mašine, da ne bom vsak teden na servisu.

dvorjan

Jah, vsak teden ne bos na servisu. Ce te pa toliko skrbi, pa pocakaj pol leta, da odpravijo morebitne otroske bolezni in nato kupi.

Motorji so itak delani za bistveno visje kilometrine, tako da ga ti v par letih ne mores izrabiti do konca, se posebej ne ob tvoji kilometrini ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sloslo

Citat od: Citroenovc;40696S to VTi mašino je pa tak - zadeva je čisto nova - po nekaterih informacijah s Peugeot servisa, kjer že imajo povratne informacije v zvezi z njimi - pa je z njo veliko več otroških bolezni kot jih je bilo pri PSA motorjih.

Mimogrede - za moje pojme je 120KM 1.6 bencinar slaba izbira za tako velik in težek avto kot je C4 Picasso.

Pozdravljeni!

Že nekaj časa spremljam tale forum, da bi dobil čimveč informacij in glej, ravno bi se morda nekako odločil za nakup C4 Picassoja s to novo mašino 1.6, pa pravite, da ima veliko otroških bolezni.Pa me zanima koliko so te informacije resnične, točne, kakšne napake so??Za drugo varianto sem imel P 308 SW pa je spet ista mašina:(
Res ne vem kaj storiti.Za dizla mi ni, premalo prevozim.

dvorjan

Tudi jaz bi rad slisal kaj o dejanskih napakah, ker marsikaj vem o PSA motorjih, a o teh nisem slisal se nobene konkretne pohvale niti graje.

Sploh pa se te masine ze pol leta ali vec vrtijo v Minijih, ce se ne motim - pa se ni razvila nobena zgodba o neverjetni kvarljivosti teh avtomobilov ...

garac

rekla kazala, noben od nas ga nima v lasti, tisto, kar pa je nekdo nekje od nekoga slišal... na tisto ne dam kaj dosti, vsi avti se kvarijo vsi imajo otroške bolezni, evo kupi pol leta starega dizla, ki ga je TMA dal v račun za C5ko, če ga še imajo pa je
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Tma

Tukaj je - se da še pogajat za ceno (pa sigurno ne pod 18.100).

http://www.*********/2004/osebna/oglas.asp?id=2274186

LP
Picasso 2.0 Hdi 2002 in Nemo 1.4 Hdi

sloslo

Hmm, res nobene prave informacije, no itak pa je motor še nov tako, da verjetno ne more biti kaj konkretnega za povedati.
Kaj pa stari motor, bencinar 1.8.Kako se pa ta kaj obnese, če pustimo ob strani višje zavarovanje od 1.6, ter porabo, ki je verjetno konkretno čez 9 l za mešano  oz. bolj mestno vožnjo??Menda imajo na zalogi še ta vozila s tem motorjem.

dvorjan

Zavarovanje je v vsakem primeru enako - saj sta oba v istih razredih, tako po prostornini (pod 1.800 ccm) in moci (80-100kW).

1.8 masina je kar dober stroj, vsaj njeni predniki so v Citroenih opravljali zgledno delo. Kaj vec pa naj ti pove kdo, ki ga vsakodnevno uporablja ...

Lovro

Jaz imam xantio 1.8i 16V. Motor naj bi bil med zanesljivejšimi bencinci (poleg 2.0i).

Nekateri pravijo, da je dobro vsake toliko časa preveriti, če je požrl kaj olja. No, pri moji xantii ga ni bilo potrebno nič dolivati. Avto je star 8 let in ima prevoženih slabih 160.000 km, povprečna poraba je dobrih 8 l/100km. Do 3000 obr/min oz. do cca 110km/h po avtocesti bo porabil še kak deci manj. Nad 130km/h pa začne poraba naraščati.

Xantia je sicer dokaj nizek in aerodinamičen avto, tudi težak ni, ne vem pa, kako je pri Picassoju - mogoče je zaradi večjega čelnega upora poraba kak deci več - mogoče bo še kdo kaj povedal kako je s Picassoji.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

vlukac

Moj bencinar 2.0 143 KM BVMP na GP porabi povprečno 8,5 litra pri vožnji do 110km/h. Èe pa je ta hitrost 130 km/h ali več pa takoj 1 liter zraven.

bramar

Moj dizlaš 2.0 136 KM BVPM pa porabi povprečno 6,8 l. Vsaj tako kaže potovalni računalnik in ni razloga, da mu ne bi verjel. Je pa računanje goriva na dolgi rok malce nesmiselno, saj se razmerja med ceno bencina ali dizla spreminjajo. Sem že nekje povedal, celo življenje sem vozil bencinarje, ko sem se odločil za dizla, je pa postal dražji od bencina. Porkaš!