Nakup C4 Picasso

Začel/a vrhncan, September 14, 2008, 10:33:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Citroenovc

No jaz sem pa v prvih 7k km s svojim C5 ugotovil, da BC konstantno laže pri povprečni porabi za 5-6dcl (kaže premalo).
OK

LP
Primož

dvorjan

@Citroenovc:
Moj BC pri 2.0 HDI pa laze v mojo korist - ponavadi kaze 0.2 do 0.3 vec od dejanske porabe ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

sloslo

No včeraj sem vozil P 308 SW s tem novim motorjem 1.6 vti 120 KM.No uglavnem sem vprašal, če se res pojavljajo napake na tem motorju.Seveda sem dobil pričakovan odgovor da ne, ampak niso pa rekli, da je motor odličen ali da bi se potrudili me prepričati, da naj bom brez skrbi ali kaj podobnega.Ko sem omenil, da so deli za ta motor menda dražji od povprečja so bili tiho.Mogoče pa je res kaj na tem?

garac

prejšnji teden sem bil v Celovcu, pa sem se moral se pri France car center ustaviti, da malo pregledam ponudbo. V salonu je bil novi Berlingo, C5, posebna serija C1, na dvorišču pa kup rabljenih oz. službenih. Èe še piše odnesi s seboj, sem vzel nekaj letakov, ki oglašujejo rabljena, dosti je tudi bencincev za razliko od slo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vrhncan

Ja samo cene novih v SLO ugodnješe, kot pa tile rabljeni

garac

bo kar držalo, citroeni so pri nas poceni, morda imajo tile malo več opreme, ampak so vseeno (pre)dragi
[SIGPIC][/SIGPIC]  

sloslo

Ko sem se začel zanimati za tega citroena sem preveril tudi cene "zunaj" in povsod so bili, po uradnem ceniku, kar nekaj dražji od cenikov pri nas.
Drgač se pa še vedno odločam, verjetno bom vzel raje 1.8 mašino, menda je dobra oz. že preizkušena.

vrhncan

Kakor vem 1.8 ni možno več naročiti, samo še to kar je na zalogi. Vsaj tako so meni razložili. Bom počakal z nakupom do pomladi 2009, do takrat bo pa tudi ta nova 1.6 mašina prebolela prve ošpice in norice :BigThumbs:

sloslo

Ja 1.8 se dobi kar je na zalogi.No zaloga pa verjetno ni toliko majhna??V Kranju bi dobil temno sivega.Drgač pa gremo drugam.Me mika Zafira...sem skorajda ravno iz salona.1.6 B motor, oprema Enjoy+paket z avt. klimo,ESP,meglenke,naslon spredaj za roko,el. zložljiva ogledala, usnjen volan, komande na volanu,radio mp3, mreža v kufru za 17300 + kasko za eno leto.Sam oblika proti Picassoju????Težka bo...

tracer

odločam se za nakup c4 picasso, vendar se ne morem odločiti ali bi vzel avto z robotiziranim menjalnikom ali ročnim. motor bi vzel 1.6 hdi ali 2.0 hdi. kako se obnese robotiziran menjalnik in ali so kakšni problemi z njim in ali je drago vzdrževanje.

vzel bi avto do 2 let starosti.

če ima kdo kakršenkoli nasvet na kaj moram biti pozorem pred nakupom naj mi prosim javi.

lp in hvala za odgovor

garac

malo pobrskaj po temah o C4 pic in gr pic in dobil boš vse odgovore na tvoja vprašanja, sicer pa dobrodošel. Videl boš, da je nekaj lastnikov zelo zadovoljnih z avti, eni pa vsak dan odkrijejo kakšno novo napako, slišijo pokanje, škripanje... če bo to tvoj prvi citroen, potem dobro pretehtaj pred nakupom + in -
[SIGPIC][/SIGPIC]  

namcu

jaz odsvetujem nakup kakršnega koli citroena:bombs:

tracer

tukaj je moralo biti pa nekaj hudo narobe?:funny34d:

sloslo

Vsekakor pojdi na testno vožnjo na avtocesto.Tam pri 125-135 bodi pozoren na tresenje.Na forumu pa so omenjene še kakšne težavice...

tct

Samo ne 1,6 bencinar, žre 11 litrov, več kot večina V6. Tudi dizeljni so boljši 2.0.