debelorita Xantijuša

Začel/a AgitatoR, November 10, 2009, 05:57:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AgitatoR

Jah, človek dobi občutek, kot da se tle gor sam s sabo meni.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

dvorjan

Citat od: AgitatoR;108863Jah, človek dobi občutek, kot da se tle gor sam s sabo meni.

Ne sekiraj se. Ko bo Xantia dopolnila 300 jurjev km, ti bomo vsi cestitali. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

AgitatoR

Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

AgitatoR

Ma kdo kej bencina viška ?

Svojo bom zakuru.
Spet mi dela velike stroške. Sam to je zadnji velik strošek, pri naslednjem jo bom res zakuru.

Novi bunki spredaj - obstoječe zanič, da se tut nafilat ne dajo, obnovljenih ni na zalogi. Ni blo lih na vrat na nos za menjat. Èez 70€ ena.

Dovodna cev LHM-a na volan je umrla. Nova se dobi samo original - 170+ €

Volanska končnika mata luft. Oba 25€. Èeprov na tehničnem niso nič omenjal in je šel normalno skoz.

LHM sistem se bo spucal ker tko že pol olja manjka in komplet frišno olje. Kar imamo avto pri hiši še ni bil spucan. Z delom okoli 50€

Ključ-daljinec je crknil in DCZ ne dela. Kok bo nevem.

Pol bo pomojem treba še optiko delat zarad menjave končnikov.

Upam, da je Novak tok pošten da me nima namena nategnt. Ker tole popravilo bo stalo mojga eno pa pol mesečnega prihodka. Nadomestilo bolniške. Že 3. leto.

Vglavnem za cca 450-500€ stroška. Pa veliki servis spomladi in sem na 900-950€. Samo letos. Kje je še redno vzdrževanje.

Avto je pa lih tok vreden kukr sem oz. bom nanjga vrgu. Kljub vsemu se mi ne splača prodajat pa kaj drugega kupovat. Niti ne mislim zapravljat dnarja ki je namenjen drugim, pomembnejšim stvarem. Že tko bom mogu za popravilo tam vzet.

ModelJT

Pomoje ti je on kake stvari kar tak malo uturil. Recesija pa to je treba zaslužit. Pa dobavitelj je pa nima obnovljenih na zalogi? Pa še tukej po forumu so prav reklamirali. Meni ta Novak že odkar sem bil prvič tam ni bil všeč. Sredi delavnice miza vsi delajo samo on tam ob enajstih sedi za mizo bere časopis pa kavo pije. Prideš do njega ga uprašaš če majo to pa to, pa ti prav "Lej tam maš tistga pa njega upraš". 3x sem bil tam pa me ne mika da bi še šel.
[SIGPIC][/SIGPIC]

mirchi

Hja o Novaku bi se dalo debatirat o marsicem. Zna prodajat. Konc koncev,mas na forumu Gregorja,pozna avte v nulo,lahko ti jo postimam tudi jaz.cifra bo precej manjsa,je pa res,da sem na drugem koncu.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

garac

@agitator, menjaj mehanika. Moj sodelavec je pustil xantio pri novaku, ker se ni strinjal z računom in deli, ki jih je kao opravil, brez, da bi mu jih kdo naročil, račun pa je bil, kot bi rekel M. Ališiæ Ulalala
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

AgitatoR

Avto je nevozen oz. če se maš željo ubit, potem je vozen.
Avtovleka je avto že včeraj pripeljala k Novaku.

Tut men je čudno to, da kar ni obnovljenih bunk.
Pa da so najdl luft na končnikih, na tehničnem pa ne.

Sem skenslov vse, sam cevko in čiščeneje LHM sistema ne.

Mirchi, to da si na drugem koncu SLO mi sploh ne igra neke vloge. Sem doma, šoferja mam....

pehorunkl

Citat od: AgitatoR;112559Ma kdo kej bencina viška ?

Svojo bom zakuru.
Spet mi dela velike stroške. Sam to je zadnji velik strošek, pri naslednjem jo bom res zakuru.
Novi bunki spredaj - obstoječe zanič, da se tut nafilat ne dajo, obnovljenih ni na zalogi. Ni blo lih na vrat na nos za menjat. Èez 70€ ena.
Dovodna cev LHM-a na volan je umrla. Nova se dobi samo original - 170+ €
Volanska končnika mata luft. Oba 25€. Èeprov na tehničnem niso nič omenjal in je šel normalno skoz.
LHM sistem se bo spucal ker tko že pol olja manjka in komplet frišno olje. Kar imamo avto pri hiši še ni bil spucan. Z delom okoli 50€
Ključ-daljinec je crknil in DCZ ne dela. Kok bo nevem.
Pol bo pomojem treba še optiko delat zarad menjave končnikov.
Upam, da je Novak tok pošten da me nima namena nategnt. Ker tole popravilo bo stalo mojga eno pa pol mesečnega prihodka. Nadomestilo bolniške. Že 3. leto.
Vglavnem za cca 450-500€ stroška. Pa veliki servis spomladi in sem na 900-950€. Samo letos. Kje je še redno vzdrževanje.
Avto je pa lih tok vreden kukr sem oz. bom nanjga vrgu. Kljub vsemu se mi ne splača prodajat pa kaj drugega kupovat. Niti ne mislim zapravljat dnarja ki je namenjen drugim, pomembnejšim stvarem. Že tko bom mogu za popravilo tam vzet.

-Nove krogle IFHS spredaj so po 40eur ena (artzberger, avstrija).
-Dovodno cev na volanu, ko mi je spustila, sem dal popravit. Gre, je pa odvisno kje jo je načelo (meni dokaj blizu regulatorja in gumi dela cev). Cena 20eur. Menjal sam.
-Končnik pač enkrat odpove, ko ima še čisto malo lufta, verjetno gre vse hitreje h koncu. Kako hudo je, lahko sam sprobaš. Avto na dvigalko in levo desno pomigaš gumo. Tudi podvozje se da nastavit brez optike, sicer ni v nulo optimalno, a s "špurštango" se ravnaš po manj prizadetem končniku. Šteješ navoje in zmeriš razliko med  razdalo levega in desnega kolesa sprednjim ter zadnjim delom platišča znotraj (zadaj 4mm daljša).
-En svoj ključ smo zgubili. Ključ nov komplet je 150eur. Èe naročiš samo elektroniko je najbrž ceneje.

Katerii motor ima avto?
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

AgitatoR

K 900-950€ sem pozabil prištet še 240€ za zadnji regulator višine. :Paint-Angry:

Motor je 1.8 16V

Cev bom dal kar novo.
Èe bi jo obnovil, je tako ne morem sam menajt, zunaj je že mraz in mokro, pa še zdravje tega ne dopušča.

Za bunke pa malo raziskujem trg in cene. Sem mislil, da se sam original in IFHS dobi, pa ma Febi-Bilstein tut kugle. Ta Avstrijc jih ma dost ugodno.

Ključ je imel odlomljeno tipko za odklepanje. To sem že v štartu poštimal-prispajkal nazaj. In stvar je funkcionirala.
Po enem letu je pa kar nehala in nova baterija tut ni pomagala. Na kjuč pa CZ dela BP.

Sith Stalker

Citat od: AgitatoR;112720K 900-950€ sem pozabil prištet še 240€ za zadnji regulator višine. :Paint-Angry:

wow:emot0: men je en mehanik ki ima veliko delov za xantio pa se spozna na hidraličarje da mi menja sprednji regulator za 70eu z delom

AgitatoR

Sej prednji je bil cca 75€ z delom.

pehorunkl

Citat od: AgitatoR;112724Sej prednji je bil cca 75€ z delom.

Jaz ne razumem, kaj ima za crknit korektor višine.... ????
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

isarajli

jaz sem mojo danes peljal k g.Nemcu v Šentilj. Napolnil mi je 4 kugle, eno pa zamenjal z novo oz. drugo. Pregledal vse in nasprejal, namazal itd. Preveril vse tekočine (razen v menjalniku) zavore, tlak v gumah, končnike, roke itd. Ves čas sem bil zraven, malo pomagal, večinoma mi je pa vsako stvar razlagal, kaj in kako deluje....je bilo poučno :).  
Račun je bil 90€. Segla sma v roko, še rekla par krepkih na račun politikov in se poslovila.
Prepričan sem ,da bo z mojimi avti še imel opravka.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Sith Stalker

Kako pa tej da je takšna razlika v ceni med prednjim pa zadnjim regulatorjem a nista oba regulatorja ista ali sta drugačna kaj pa še dela je manj pri zadnjem kot pa pri prednjem