debelorita Xantijuša

Začel/a AgitatoR, November 10, 2009, 05:57:58 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AgitatoR

Od sestre sem odkupil avto in je par stvari za poštimat.

Gre za Breake 1.8i 16V, letnik 98, srebrne barve.

V bistvu nujno rabim samo kodo za original avtoradio - kasetar, ker je bil spraznjen akumulator. Poleg avta je pa ni bilo, samo za izdelavo kljkuča smo dobil zravn.

Za šminko bi rabil bela stranska žmigovca, če ma kdo odveč in ni predrag.

Zanima me če je drago 70€ za zamenjavo LHM-a -> material in delo. Al poznate cenejšo verzijo ?

Kje se pri tem avtu pride do kabinskega filtra ?

Avto bom konkretno predstavil v naslednjih dneh.

Hvala za pomoč.
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

psihopat100posto

zdravo Sašo in pozdravljen med citroenarji! hehe
koda verjetno ni univerzalna, če ne boš porihtal ti šenkam jaz komplet orig. avtoradijo za Xantio z kodo, za bele žmigavce kontaktiraj //www.Avtoodpad.si. Naj ti avto služi bolje kot prejšnji.
lp

Mike666

Kodo probaj 0000 ali pa v knjigo poglej če je bla zraven.
Žmigavci pašejo od saxo-ja, sem mel na moji črni X1 bele žmigavce.
Samo za menjavo LHM-a z delom je res predrago- Liter te pride cca 7€ rabiš pa tam 3 litre.
Menjava pa je v 15 min fertik.
Od kod si točno da ti lahko priporočamo najbližjega citro-hidravličarskega serviserja.
Kabinski filter pa je pod predalom na sovoznikovi strani.
Odstrani tapeto pod predalom in nato maš mislim da 3 šraufe (križni šraufenciger) in filter izvlečeš.

grozny

ne ne nič šraufat!!!!

je samo plastičen pokrov ki ga pomakni v desno-je na zatič varjanto

tapeta ima pa cca 5 vijakcev. ko boš to drugič delau 5 min dela drugače pa 10
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Xandrej

Beli smerokaz stranski pa pridejo ene 5€ komad novi iz servisa...

AgitatoR

Evo, kabinski filter zamenjan, po mojem že 100K km ni bil menjan tok je bil svinjski.
Sem pa najdu pod tapeto nek Nokia modul. Predvidevam, da je za prostoročno telefoniranje.
Jutri grem na servis vprašat če majo na zalogi žmigovce, drgač jih bom pa naročil, sploh če so res tko pocen se mi ne splača iskat rabljenih.

Vlado, glede radia se bi pa dal kej zment. Seveda ne zastonj. V navodilih od avta ni nobene kode, 0000 pa tut ne zagrab.

Sem pa iz zahodne Dolenjske, tko da mi ni problem LJ, Notranjska, pa do Jesenic levo desno od AC.
LHM bom sicer čist preventivno menjal, da vem pri čem sem.

Tut sam upam, da bo bolš služil tale voz, kot pa prejšnji. Najprej me morjo pa na cesto spustit. Mam jutr teste.

Ta avtoodpad Bine je pa smešen. Kako lahko pri Xantiji odlom nosilec amortizerja ?
Ne maram sveta, v katerm moraš zadovoljevati potrebe, ki jih je umetno ustvarila družba, samo zato, da te sprejemajo kot sebi enakega.

psihopat100posto

evo tak to zgleda približno, ko vtrga!hehe
http://www.citroenar.com/showthread.php?t=4340
lp

P.S.radijo pa menjam za drink-pošteno?

AgitatoR

Šele zdej vidim kaj sem napisal. Ne da koda 0000 ne prime pri radiu, sploh je odipkat ne moreš. 0 namreč.

Vlado, glede radia se bomo zmenil k bom na daljše ralacije vozil. Sem bil na Mediatesterju in so reakcijski časi super -> so me spustil na cesto. :)

Vtrga že vtrga sam smešno se sliši amortizer in hidravlika v istem stavku.

Novi stranski smerniki cca 15€ po komadu, novi. S tem da sem na Samovi v LJ to z muko ugotovil, ker je hotu na vsak način prometno, pa nikakor mu dopovedat .... oranžne že mam, ne rabim. Rabim bele.

Za vse tiste, ki vam ni jsno kaj se z Vladotom menim. Mel sem prometno s poškodbo glave in hudo poškodbo možganov.

SchPN

Citat od: AgitatoR;62102Novi stranski smerniki cca 15€ po komadu, novi. S tem da sem na Samovi v LJ to z muko ugotovil, ker je hotu na vsak način prometno, pa nikakor mu dopovedat .... oranžne že mam, ne rabim. Rabim bele.

Jou. Ti žmigovce na blatniku bele so men dal kr od saxoja mislim da pa ne vem če je bil takrat več kot pa tastarga jurja... pr Merlak so mi to svetoval in pašejo kt mama na ata :)
Citroen 2CV6, Citroen Xantia 2.0 Activa, Renault 4, WV T2b  rok.malovrh@gmail.com

Francl

Citat od: AgitatoR;62102S tem da sem na Samovi v LJ to z muko ugotovil, ker je hotu na vsak način prometno, pa nikakor mu dopovedat .... oranžne že mam, ne rabim. Rabim bele.

Zdaj veš kje se ne kupuje rezervnih delov in ne hodi na servis.

LP
:Hammer3:

AgitatoR

vogiv

pa za xantio pa tudi za ostale avte dobiš ogromno stavari na internetu  naprimer silux ali pa herkoles majo kar dobre cene pa v dveh dneh dobiš na dom in ista kvaliteta je kar bistveno cenejša sn recimo za Senika luč kupo za 97eur VALEO pri evrotonu za isto luč hoče 165 eur na servisu pa 230 in to je vse ista luæ VALEO:Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

Francl

Takle forum je lahko pravi zaklad:
http://citroenar.com/showthread.php?t=3682&highlight=servis

Za nepooblaščene je pa tudi nekje v bližini en prispevek s pohvalami.
:emot67:
:Hammer3:

AgitatoR

Na pooblaščen servis je res ne mislim vozit, to je nekak logično, če jo za pol manj denarja pošraufaš isto ali celo bolje.

Pri Siluxu oz. preko Mimovrste sem že nabavljal luči za prejšnji fotrov avto. Za Xantio nimajo kar rabim. Herkulesa pa še nism kontaktiral.

Pri malo hitrejšem speljevanju ali pa pri vožnji, ko pospešiš mi požmiga STOP lučka od hidravlike. Kaj bi to bilo ? Vse dela normalno.

psihopat100posto

dolij hidravlično tekočino, ker ti manjka, dolivaš pri prižganem motorju, hidravliko daš v najvišji položaj, dolivaš dokler plovec ni v označenem polju.
lp