Problemi zračno vzmetenje(in rešitve)

Začel/a JaniNina, Oktober 29, 2009, 09:12:37 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

@tilen

Še tole temo lahko pogledaš, kjer je Aleš prilepil slikce puščanja hladilnika.

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=5310&highlight=hladilnik+klime

tilen2009

Mah, saj sem zraven pisker not tiščal pa z očali gledal, pa sam nikjer nisem opazil nič. Z očali bi se naj nekak flouroscentno zelen flek videl.
@Gox:
hvala za ta link, sem videl te slike malo prejle, ampak takega fleka ni. Bom še poskusil vent. stran dat.

Èe takih flekov nebi blo na hladilniku, a je potem kaj druga lahko narobe?

edit:
Pismo sem smotan :Hammer3:, pozabil sem napisat še en "simptom". Ko prižgem avto in ko ga ugasnem, se iz srednjih rež v kokpitu sliši tak čuden svok, kot da bi nekaj klokotalo v ventilacij ali pa neka puščalo zrak. Mešanica klokotanja in sikanja.

alesz

Citathvala za ta link, sem videl te slike malo prejle, ampak takega fleka ni. Bom še poskusil vent
dež,voda;to spere se ne obdrži prav dolgo......če je že pri prejšnjem lastniku bil problem in so sedaj samo polnili in minimalno dodali ampulo verjetno nima kaj priteč ker je premalo olja v sistemu........verjetno je pa ravno v kondenzatorju problem......

vidi se tudi brez očal če deluje UV luč na 370nano metrih  (vse šrot kitajske  UV svetilke)
http://cgi.ebay.com/41-LED-UV-Ultra-Violet-Flashlight-Lamp-Torch-Light-SIv-/250382913704?pt=US_Flashlights&hash=item3a4bfc10a8

tilen2009

A ve kdo mogoče za kakega "klima majstra" v okolici Celja, da mu peljem avto pokazat?

masun01

to kar ti sika in ropota v ventilaciji je znak oziroma eden od znakov da je klimatska naprava prazna in ne kupuj rabljenega kondenzatorja ker ne veš v kakšnem stanju je

tilen2009

Zaenkrat hvala vsem za odgovore.
Itak sem bil bolj kot ne odločen, da kupim nov kondenzator. Samo čim cenejšega moram najti.
Seveda sprejemam predloge.
Pa še enkrat hvala vsem.:BigThumbs:

sancez

Pozdravljeni!
Na servisu so mi rekli, da je kompresor za zračno vzmetenje na GP fuč.V bistvu ne deluje pravilno ventil za izpust zraka iz zračnih blazin, in ni drugega kot zamenjava z novim, ki stane 417€. Mene pa zanima, če pozna kdo koga, ki to popravlja in če je sploh smotrno, ali naj kupim novega?
Hvala za vaša mnenja!
LP Sandi

dvorjan

Zgleda da prvi mraz kar klice po teh napakah ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

masun01

sodelavec je imel podoben primer kjer mu je puščala blazina in se je pozanimal kaj naredit .Isto so murekli vse boste mogel plačat sam  obvezna mejava kompresorja in blazin .Največja blaznost je ta da ima avto 4kkm in je praktično nov šli smo v Trst kjer so rekli da zakaj ga niso obvestili da je treba zamenjat te stvari v garanciji ker je bil narejen vpoklic .Z tovarniško noto je šel naCITROEN SLOVENIJA in tam so mu ponudili da material častijo oni delo pa on.Rekel jim je da mu v italiji to naredijo zastonj KER SO TO DOLŽNI STORITI in vidi zlomka tudi nato so pristaliBANDA POKVARJENA:bombs: Pozabil sem povedat da avto je iz garancije in če po šasiji vidijo da je obvezna menjava se jih da stisnit

sancez

V bistvu meni ne puščajo blazine, sem jih zamenjal, prav tako sem menjal senzor za nadzor višine avtomobila.Težava je v tem, da ko avto obremenim, mi ga normalno dvigne na določeno višino, ko pa avto razbremenim, se mi ne vrne v prvotno stanje, ostane dvignjen.Prižge se lučka za servis.Ponovno se spusti mogoče čez noč.Sliši se,da kompresor vklopi izpustni ventil, ampak zrak ne gre ven. Tudi ročni sistem ne deluje pravilno. Vedno, kadar držim gumb, se v začetku spusti za 0,5cm, potem pa obstane.Se pravi,da nekateri to stvar znajo popravit in ne samo zamenjat celi kompresor,sem videl na linku, ki je bil dodan zgoraj.
LP Sandi

OGORAZD

Zdravo, ravno danes izvedel da imam kondezator pokvarjen :( si za tvojega kaj ugodnega uredil?

lp

inštruktor

Pozdravljeni vsi skupaj! Evo pa se spet nekaj dogaja z mojim citroenom. A se komu kaj sanja zakaj se mi je kar na vsem lepem med vožnjo zadnji konec, ki je pnevmatsko vzmeten lepo spustil na rit in seveda se je prižgala opozorilna luč za servis. Ne vem a je crknil kompresor....upam ,da je kaj cenejšega...Avto je star štiri leta..Èudno se mi zdi ,da ti kar takole crkne taka stvar..Pa lep pozdrav..Boštjan

ModelJT

Se ti noče več dvignit? Lahko je ena od zračnih blazin spustila. Mogoče, če probaš odklopit in priklopit akumulator najprej. Èe ne pa na servis in naj tam ugotavljajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

inštruktor

zivjo ! Hvala najprej bom res poizkusil akumulator odklopit pa tudi z mehanikom sem zmenjen ce mi ne uspe..hudič je s temi avti ki imajo toliko enega sranja da samo piska če kaj crkne..hvala za odgovor.lp Boštjan