Vse težave mojega C4 Picassoja

Začel/a sloslo, Oktober 24, 2009, 03:03:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sloslo

Živjo!

Predlagal bi, da bi v to temo strnili težave in težavice vaših C4 Picassojev (tudi C4 GP), da vidimo recimo, katere napake so serijske, katere pa slučajne.Zanimivo bi bilo tudi slišati ali so vam napake odpravili.

Bom jaz začel.
Jaz sem nad svojim C4 1.6 120 KM izredno razočaran.V enem letu in sedaj pri 12000 km se je že marsikaj dogajalo.

- Začelo se je takoj s tresenjem volana pri 120km/h.Težava je delno rešena.Problem je v originalnih letnih gumah, spomladi je bilo potrebno 2x centriranje, da se je zrihtalo.Bo letos spomladi spet isto?:( Zimske gume ne tresejo volana.
- Potem pot. rač.Laže od 0.4-0.9l/100km.Kakor se mu zdi.Se kao ne da zrihtat.Zunanjo temp., večkrat preverjeno, kaže 2 stopinji preveč.
- Pokanje v podvozju, ko se zapelješ v rikverc.Menda je to pri vseh pablotih.Malo zategnejo pa čez čas spet isto.
- Nato je sledilo cviljenje v motornem prostoru.Menjan, se mi zdi da napenjalec jermena al neki tazga ter alternator.
- Sovoznikova šipa ob višji temp. ob koncu dviga še nekaj škripa.Menda bo treba menjat dvižni mehanizem.
- Ob vrtenju volana mi je zgleda poleti vanj ušel en majhen čriček:)
- Sedaj spet neki malo zacvili pri motorju, na koncu ko se motor ustavi.

Uglavnem, če me še na cesti kdaj pusti, potem sem pa zaključil s to znamko.

Seveda pa ni vse tako črno.Kar nisem napisal je pozitivno pri njem:) Oprema, udobje...

Lep dan!

Xandrej

- tresenje volana ni kriv avto ne znamka temveč vulkanizer oz tisti ki je gume ter platišča centriral ali kakorkoli tisti ki so avto prodali niso preverili scentriranost platišč...

- pokaži mi en avto na svetu kateremu potovalni računalnik ne laže narimer porabo. ter enega na svetu kateri pravilno kaže zunanjo temperaturo sploh pa poleti ko se vsedeš v ato oz prihaja do sprememb...

- poka... Avto je v garanciji!!! Me ne zanima kje pa kaj je to to morajo popravit. Èe ne vedo zamenjaj servis!

- OK se zgodi

- to pa je pri vseh za en drek narejeno pa še vedno tlačijo ta sistem za dviganje ter spuščanje naprej v avte...

- najbolje, da kupiš drugo znamko to se pri drugih niti slučajno in ne more zgodit.... Kupi Dojčland pa bo! Sosedi ti bodo zavidali pa o teh napakah se več neboš pogovarjal...

pa brez zamere samo so mi nekatere stvari hecne. Pa valjda hodite na en in isti servis. Pa idi drugam vprašat če kaj vedo. Saj je servisna mreža pri vseh znamkah v sloveniji katastrofalna. Za citroen imamo le 3-4 one pres PRAVE srevise v pravem pomenu.

sloslo

Glede tresenja vztrajam, da so krive originalne gume.
Moj prejšnji avto je kazal povprečno porabo skoraj v nulo.Nisem uspel še spoznati avtomobila, ki bi mu zun. temp. v normalnih okoliščinah  kazalo za 2 st. narobe.
Pokanje.Ja zgleda, da bo treba zamenjati servis itd...In kaj a naj zdej avto peljem na drug konec SLO, da bom z avtom zadovoljen in vzamem dopust za to?!

To je moj 5 nov avto.Imel škodo, daewooja, forda, fiata.Z vsemi sem bil zelo zadovoljen.
Ta pa tkole.Mogoče sem zato tok siten pri teh napakah, ker so bili ostali vsi bp.Moj namen pa ni kritiziranje te znamke.

garac

@xandrej glede tresenja volana se ne strinjam. Poznam precej lastnikov, ki se pritožujejo nad to hibo, sploh, kot je to sloslo napisal z original gumami. Nekje od 124km/h pa do 134 potem neha trest. Prav je, da lastniki napišejo svoja opažanja.
Podobna tema že obstaja, tista, kjer bramar opisuje svoje probleme.

@sloslo, koliko pa si že zamenjal žarnic?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Tudi moje mehanik je na C4 Picassoju imel probleme s tresenjem in originalnimi feltnami + gumami ... zanimivo da z drugimi OZ feltnami in gumami ni treslo ...

Ne vem točno kako je rešil zadevo, če jo sploh je ... vem da so se dosti časa pogajali glede te reklamacije.

sloslo

Xandrej

Seveda smo bili s starimi avti zadovoljni saj niso imeli nič elektronike sploh pa kaki daewoo pa škoda pa to vseskup no vglaven jebat ga bo pač treba peljat avto na drugo stran slovenije... Od kod si? Pa kje si kupil pa kam voziš? Zato pa je avto v garanciji da se te stavri porihtajo.... Kakorkoli. Glede tresenja volana sem pač vsak dan tam pa jim gnjavim v eno... Pač tak je to je dandanes. Hitro površno pa še po citroenovo.

soncek

Sloslo, nikar ne kompliciraj! Naj ti udobje in oprema, ki si ju navedel kot prednost lepšata dneve. Ne poslušaj čričkov in škripanja!
Z mojim C4 Picassojem imava 112000 km v letu in sedem mesecev. Ko je bil star le mesec in 13 dni, mi je čisto umrl na cesti in me je odpeljala vlečna služba. Računalnik ni hotel več delati...
Pa so mi po 10 dneh avto vrnili in sva se vozila naprej. Do lanske jeseni, ko sem menjala letne (original) gume za zimske, je tudi meni nabijalo v avtu pri višjih hitrostih. Peljala sem na servis, če je avto varen, kar je bil, zato sem vozila. Z novimi gumami v jeseni, je nabijanje izginilo in ga zdaj ni več. Spomladi sem tudi kupila nove letne gume, saj so bile originalne zaradi veliko prevoženih km preveč obrabljene.
Okno na sovoznikovi strani se pri večjih hitrostih noče zapreti ampak ae kar dviga in spušča. Ko zmanjšam, ga zaprem brez problemov. Ampak jaz iz tega naredim štos. Vsakič se smejemo, ko okno pleše...
Glej, življenje moraš jemati s pozitivne strani - tudi avto. Zagotovo je bil komentar kakšnega tvojega prijatelja, da je Citroen brezveze... Nič hudega, če boš zamenjal avto in boš imel spet katero znamko, ki te je popolnoma zadovoljevala! Ampak Citroen ima dušo! Èe boš z njim prijazen, bo on s teboj! Predvsem pa tudi druge znamke niso popolne... Aja, pa žarnice tudi menjavam, ko da so papirnati robčki... H7 crkujejo veselo... ;)
Moj C4 Picasso me je varno prepeljal že ogromno km!

sloslo

soncek

Na to, da je Citroen pač Citroen in naj se s tem sprijaznim ne dam nič.Danes se moramo boriti za vsakega kupca in si ne moremo privoščiti šlamparij, kar nekatere napake, ki sem jih slišal tudi so.Recimo xandrej piše o sistemu za spuščanje oken...

soncek

Ja, sloslo, se strinjam. Ampak v salonih se potrudijo, da avto kupiš, mehanik pa te ni več tako zelo vesel ;).
Tako pač je. Škoda, da si slabe volje. Kolegica je dobila nov službeni avto, prestižne "okrogle" znamke, ki ima prav tako kar nekaj neverjetnih šlampastih napak. Odgovor servisa: ja pri serijskih avtomobilih je vedno tako... Kaj to pomeni, da moraš naročiti nekaj zelo posebnega, da bo morda vse kot mora biti?
Brez veze.
Se pa strinjam s tabo, da vsak kupec šteje! Tudi sama imam tako službo, da se zavedam, kaj to pomeni.

aygo

Danes lahko najdeš napake na vse znamkah avtomobilov, to je pač serijska proizvodnja. Nekaj je pa odvisno od sreče iz katere serije je avtomobil.
[SIGPIC][/SIGPIC]

altair123

Zanimiv spisek težav. Kot bi moj avto opisal :)
Dej povej, glede tistega pokanja pa rikverca...
Men nekaj poči ko peljem rikverc pa prtisnem na bremzo... a  je to isto?

Jest bi dodal k temu spisku samo še cviljenje pri zaviranju. Ko je blo že precej hladno vreme mi je zadnja desna bremza cvilila pri blagem zaviranju. Sedaj ko je spet malo topleje je tiho... ampak to bomo rešili ko bom pakne zamenjal pa bo. ;)

sloslo

altair123

Zgleda, da sva res vsaj dva s podobnimi težavami.O cviljenju zavor, ki je pri meni res zelo blago, komaj slišno kdaj pa kdaj sploh nisem pisal, pa še o eni stvari prav tako povezani z zaviranjem, ki je zaenkrat (po drugem) popravilu ok in se je pojavljalo v vročih dneh.

Ja poči, ko po vožnji v rikverc pritisneš na zavoro.Ne vem, če se da to rešiti.Moj servis ni bil kaj navdušen nad tem.Pač je to slabost teh avtomobilov??!

altair123

Èe mi bo na misel bom prašal pri mojem serviserju, ko bo avto na rednem servisu. Načeloma je majstr kr zagnan... samo vprašanje če se bom spomnu na to čez pol leta.

sloslo

Tudi moj serviser je zelo zagnan, lohk da je ista oseba, samo jaz tukaj ne bi nikogar izpostavljal, ker zaenkrat ne vem ali je kriv slab servis ali avto.