Vse težave mojega C4 Picassoja

Začel/a sloslo, Oktober 24, 2009, 03:03:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boštjan

Jaz imam C4GP skoraj eno leto - avto ima 18.000 km in naj povem, da podobne simptome tudi sam opažam:
-cviljenje, ko zaviraš - sem se navadil - pač ploščice ne vsebujejo več azbesta pa se to skoraj pri vseh dogaja...
-ko zaprem voznikovo šipo nekaj poka in šklopota - itak samo, ko je vroče in me ne moti več - verjetno se neka plastika krči pa razteza...
-ko peljem rikverc in zaviram nekaj poči - ma nič strašnega - tudi ko ročno spušča, nikoli ne veš al bo al ne bo, pa počepne kot ne vem kaj - kot neka ruleta :-) - nič strašnega po moje...
-potovalni računalnik laže pri porabi - pa nekaj ja pije tudi ko stojiš pa vedno ko on kaže 0l/100km...

Naj ti v tolažbo povem, da so mi menjali obe sprednji meglenki in obe zadnji luči, ker so rosile... Dokler mi ga niso zadaj razbili in na Avto Plusu v MB-ju menjali zadnjih vrat, nisem vedel da se lahko tako lepo zapirajo... Itak je pa to tak - če bi jaz bil razumen, bi verjetno kupil Forda ker enega že imam doma pa ima 220.000 km v osmih letih brez napake... Pa nisem, ker mi niso tako simpatični in ker imam že skozi tudi citroene, za katere vem da imajo neke napake in hibe, imam pa jih nekako rad - tudi amija, ki ima 38 let pa kiha, pa včasih ne vžge, pa se mu rja tu pa tam pojavi... Je pa nekaj posebnega in nekaj posebnega je tudi moj GP - udoben, pa malo troši, pa prostoren za na dopust z družino, pa lep, čeprav je črn in poln prask... Avto moraš pač imeti rad in mu kaj tudi oprostiti... Xantia večkrat ni šla v luft, pa je Golja ne vem koliko krat vzvodovje pucal... pa sem jo imel rad, ker je bila fajn in udobna in moja...

In kot je sonček rekla - mehaniki te niso več veseli tako kot prodajalci, pa kot je rekel xandrej - kupi nemca (brez zamere) :-) , ampak je pa nekaj - tast ima golfa 5, pa je pri 45.000 šla turbina, ročaji vrat so total zglodani, cufajo se tapete in sedeži pa še kaj... Bratranec ima novega službenega audija 3, pa je šla elektrika že trikrat... Pač... Vsi imajo nekaj šlamparije pa servisi so kot so... Mogoče moraš biti nekaj posebnega ali pa malo čuden da voziš citroena - ne vem, vem samo, da ima vsak avto napake, sam pa se odločiš za tisto, kar ti je simpatično in všeč in za ter z dušo. In kot je rekla sonček - citroen ima dušo... Jaz se še vedno v njega z veseljem vsedem. Pa moja draga, ki vozi forda, tudi...

garac

@boštjan imaš v dobrem eno pijačo!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

boštjan

Ej, vedno sem za pijačo... kjerkoli... pa upam, da mi bo le na kakšno srečanje enkrat uspelo priti da spoznam vse vas fajn pubece :BigThumbs:

Xandrej

@Boštjan midva se tudi zraven spravljava, da bi potegnila haubo z polirpastami... Jao me je že malo sram... Morava se enkrat fixno zmenit. :BigThumbs:

sloslo

:)) ja seveda, kar navežem se naj nanj in se sprijaznim, da vsake toliko časa začne škripat in pokat malo tu in malo tam.Servis pa nič.Zagotovo je to moj prvi in zadnji Citroen.Glede Audijev pa tudi jaz ne dam roke v ogenj.Smo imeli v firmi.

Xandrej

No da te slišim kaj je pol avto zate?

sloslo

Prav škoda mi je, da moram to pisat in ob tem morda koga odvrniti od nakupa tega avtomobila.
Ne bom hvalil nobene znamke avtomobilov, napisal pa sem, da do sedaj nisem imel težav z nekaterimi znamkami, kar pa spet ne pomeni, da so čist ok.Lej, ravno sem imel avto spet na servisu in niso odpravili nobene napake in to me najbolj moti."Tako pač je, vaš avto ni edini s tako napako", "Saj je še v garanciji" sta bila recimo približna odgovora.Torej lahko, da je avto čist ok, če bi ga nekdo zrihtal, morda le moj servis šepa, čeprav se trudijo.Vsaj tako je videti.Ne mislim pa ga vozit drugam in zato tratiti svoj čas.Ko bom imel vsega dovolj, jim ga bom dostavil na dvorišče in vprašal kdaj lahko pridem ponj, seveda ko bo brezhiben, tak kot so mi ga prodali.Le zakaj bi se moral sprijazniti z njegovo dušo, da tak pač je, Citroen?

Xandrej

Te pa vstrajaj na tem servisu... Kaj ti naj zdaj?

sloslo

Ja sej a sem kaj rekel ali koga kaj prosil.Smo malo zašli iz bistva teme.Namen je bil čisto splošen, da malo podebatiramo o težavah, da vidim, če ima še kdo podobne težave, jih je imel in kako (če) so mu jih odpravili.Debata pa se nagiba proti meni, ker sem kakor preveč natančen.Normalno, da sem slabe volje, če recimo v podvozju vsakič poči, ko vsakodnevno večkrat rikverc parkiram ipd.

Xandrej

Tudi nihče ni rekel ampak če ti vsak dan nekaj poka pa letaš na en in isti servis in se pritožuješ nad servisom, avtom pa še čem. Skrajni čas je, da menjaš servis za en konkreten servis. Vzameš si čas greš do merlaka, ali pa do jerovška, da rešijo težave pa se boš vozil brez teh tegob ki jih ugotavljaš... A nebi bilo življenje lepše? Potem pa prideš na kako srečanje s familijo da se spoznamo rečemo kako pa ob kozaržku in dobri hrani malo podebatiramo naše avteke? Veš kak je fajn oni občutek ko srečaš prijatle, znance stare face vsake tolko ko nas je zružilo to škripanje, cviljenje in še kaj? :BigThumbs:

soncek

@boštjan, vesela sem, da je tudi tvoj C4GP zate poseben - da si tudi ti "čuden" na naš način! Morda pa bo kdaj priložnost, da ob kavi pokomentirava tvoje in moje šipe, žarnice, zapiranje vrat, škripanje in ropotanje.
@sloslo - kako to, da ti je čudno, da se navežeš na avto? Da imaš avto rad, ker si vsak dan posebej vesel, da je tvoj? Menda - pravijo - če misliš slabo, se ti slabo zgodi... Ne vem, mogoče pa je kaj na tem? Ne vem, zakaj se sploh obremenjuješ tako z avtom kot z našimi komentarji. Pojdi takoj avto zamenjat. Tega daš noter in vzameš boljšega. Hitro se bo našel en "od ta čudnih" in kupil tega tvojega revčka, ki se bo morda popolnoma poboljšal, če ga bo imel rad...

sloslo

Ma saj se navežem na avto, samo na tega se bom pa težko.Ja takoj bi šel zamenjat ta avto za drugega ki ima enako oz. podobno ceno (nov).Že pred tem sem ga imel v planu.Sam denarja ne pobiram glih po tleh in sem na tem v enem letu sedaj kar nekaj izgubil.Bo že moral nekaj časa biti pri hiši.Mogoče se pa bo kaj poboljšal:)

gargamel

sloslo

Jp, zdaj po rednem servisu vidim, da bo res treba.Sem  bil kar šokiran, ko se je pod avtom po rednem servisu znašlo olje in to kar nekaj.Fino se mi je zalezlo v fuge ploščic:((.Sedaj čakam da vidim ali se je serviserju olje kam polilo in je potem steklo od nekje pri meni doma ali res kaplja.Bolj se mi zdi verjetna prva varianta saj se sedaj najde samo kakšna kapljica, če se pa tudi to ne bo nehalo potem ja pa ta sevis, ki ga bom potem tudi javno objavil absurd.

bost11

Pri mojem skoraj pol leta starem C4Picassoju se je pred kakim mesecem oglasila napaka (SERVICE+RočnaZavora+ESP) sredi vožnje. Citroen asistenca je poslala vlečno službo (preden smo spravili avto na "tovornjak", se je še aktivirala ročna zavora, ki nam je ni uspelo sprostiti in smo reveža na silo potegnili nanj). Avto je bil na sevisu nekaj dni, potem pa so rekli, da so zamenjali stikalo pri nožni zavori (tester jim je javljal napako tam) in avto smo odpeljali domov. Skoraj štirinajst dni smo se lepo vozili, potem pa zjutraj, med vožnjo v službo, spet ista napaka. Takoj na servis, ne v službo! Po ponovnem zagonu so alarmi utihnili, odvečne lučke ugasnile - kaj sedaj?
Spremljaj, kaj se bo dogajalo z avtomobilom. Nič, samo ročna zavora se ni več avtomatsko zatezala. Malo več, kot teden dni... In spet glasovi med vožnjo domov in lučke... Po ponovnem zagonu avtomatika odpove in ročna zavora spet drži in drži. Asistenca da napotke, da je potrebno pritisniti na nožno zavoro, jo držati in dvakrat na hitro pritisniti na gumb za ročno zavoro in popusti, resnično popusti in se deaktivira do naslednjega zagona.
Spet servis, tester spet javlja napako na stikalu, čas v servisu daljši za teden dni, vmes iskanje prevozov, ker na sevisu nimajo dovolj nadomestnih vozil (do katerega nisem čisto upravičen, je le njihova dobra volja, da ga dajo?! - ne vem, kaj je res, do česa sem/nisem upravičen v času garancije). No, na koncu sem ga dobil, potem tudi svoj C4P, odšel z družino na morje pogledat soline in domov.
Resetirali so računalnik, vrnili stikalo na svoje mesto in to je vse, ker očitno še nihče ni imel takih in podobnih problemov (vsaj tak vtis sem dobil in je moj C4P poskusni zajček, ker ne znajo popravit...)
Potem pa spet v službo, ker je ponedeljek. Malo pred prihodom na končni cilj pa spet glasovi in lučke....

Kaj naj naredim? Menjava sevisa je opcija, ki jo priporočajo vsi, ampak če še nihče ni imel takih problemov (malo me je strah, da se bo ročna zategnila med vožnjo), ne vem kaj bom s tem pridobil (servis ni ravno najmanjši, vsaj malo možnosti za nadomestno vozilo imam, kar je v sedanjih časih nuja).
Ima morda še kdo podobne probleme?

Hvala!