Vse težave mojega C4 Picassoja

Začel/a sloslo, Oktober 24, 2009, 03:03:01 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@bost11, ne vozit avto v AH Kranj, pelji k Jenku, sigurno nisi edini in žalostno je, da ti asistenca ni znala povedat, kako se sprosti ročna
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

bost11

Hvala, ravno to sem imel v mislih (telepatija ali pa poznavanje forumov - sam sem bolj nov na tem področju).

altair123

V bistvu je to težava mojega C4GP, ampak se nič ne pritožujem, le poročam:

Včeraj sem zamenjal žarnico - že tretjo. V 9 mesecih in nekaj več kot 23000km. Crkavajo lepo izmenično. Leva, desna, leva. Tudi skoraj v ritmu 8000km. Veseli me, da je menjava res preprosta.:emot112: Dve minutki in sem gotov. Žarnica pa tud stane manj kot kremšnita.

garac

Vprašaj sončka kako izgleda njen obisk bencinke: nafta enka, dvojka ali kar pač je pa še eno žarnico. Nekaj sem siguren, pri Košaku ji jo ne bodo menjaval nikoli več! Res je sicer, da bo njen pic ta mesec na 120 obrnil po  približno letu in pol
[SIGPIC][/SIGPIC]  

namcu

Imam picassoja 2 mesece. Že nekaj časa pa čutim vibracije na pedalu za plin in na zavori. Tudi če stojim na mestu in dodam malo več plina.
Nogo imam kar malo mravljinčasto.
Ima še kdo podobno težavo?
imam pa dizla 1,6

Xandrej

Ja dizl pajtla a ne? Sploh pa ko je mrzlo... :emot112:

sommy

@bost11
ista težava z avtomatsko ročno zavoro je bila tudi pri meni...(poglej moje prejšnje poste), pa poznam tudi kolega, ki je imel na pablotu podobne težave.
Skratka, men so (vsaj tako pravijo) na servisu zamenjali celoten sistem ročne zavore (elektromotor+krmiljenje), zaenkrat (7 dni je od tega) deluje ok. Težave so imeli tudi z ponovno namestitvijo softverja... Znanec je imel podobne težave, kriva pa je bila baje sklopka (ki je tudi vezana na sistem ročne zavore-esp). Da o ckovanju žarnic sploh ne debatiram....ob nakupu je tudi meni treslo volan, do ponovne kalibracije koles.
Na splošno sem z GP zadovoljen, je prostoren, udoben....skratka do sedaj sami plusi.
Kar me na splošno pri vseh teh 'copy/paste' naših težavah moti je postopek ki ga ima Citroen do nas kupcev. Očitno so na pablotih določene napake, ki bi morale biti predmet vpoklica ali generalnega popravka ob obisku servisa...Pobožna želja?

Xandrej

Je že citroen kdaj klical nazaj avte? Vpoklic? Kot to delajo nekatere znamke?

garac

@xandrej, seveda je. Sončkov je na dodatnem obisku servisa 2x, prvič nadgradnja motornega računalnika, drugič nadgradnja ročne zavore. Problem so recimo avti iz druge roke,kjer se sledljivost zgubi. Ko prejmeš pošto vedno tudi piše, če ste vozilo prodali prosimo posredujte to novemu lastniku, oz podatke o njem.
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Gox

Mislim da je tudi @_janezova_ navadna C4-ka, bila enkrat vpoklicana za menjavo nekega vijaka.

Tako da vpoklici so, samo je res problem (kot je Garač omenil), v tem da se dostikrat zgubi sledljivost, ko se avto preproda naprej.

Lp
Goran

kawa Illy

Zdravo!

Pred leti sem mel tudi jaz težave s tresenjem gum ob nakupu novega VW Polo Classic. Na uradnem servisu mi niso znali pomagati, mi je pa nato moj vulkanizer kolesa scentriral kar namontirana in  je blo boljše.

Sedanji C4P je moj tretji Citroen. Zaenkrat kar dobro voziva (6 mesecev, 15000 km).

Na servis pa vse Citroene že od davnega 1993 vozim k Jenku ...

tomiz

Ko berem vaše "neverjetne" težave pri vaših Citroenih se res lahko nasmejim do solz.

Npr. legendarna izjava: "-potovalni računalnik laže pri porabi - pa nekaj ja pije tudi ko stojiš pa vedno ko on kaže 0l/100km..."  HALOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!

Včasih nisem prepričan ali eni kupujejo avto zato, da na njem iščejo napake, kot je razno škripanje, cviljenje zavor, tresenje gum ... in ali jim je res to v užitek!?
Priporočam vam, da raje uživate v vsem udobju, ki vam ga ponuja C4 GP in si ne grenite življenja z takšnimi malenkostmi!

Sploh pa ne razumem ljudi, ki so z eno znamko avtomobila izredno zadovoljni in je avto bil BP, potem pa presedlajo na novo znamko. Še posebej razna jajca kot so Fiat, Deawoo, ...

Za take "komplikatorje" predlagam, da se malo zamislite vase in pogledate malo širše. Hitro boste ugotovili, da ni problem samo z vašim avtomobili ampak z vami samimi, ker je vaš prvi cilj za vsako ceno najti kakšno napako. Ne razumem zakaj ampak očitno se radi z čim živcirate. Poskusite biti bolj pozitivni kot je naš "sonček" in boste hitro ugotovili da je življenje lažje in dosti lepše kot ste mislili!

V glavnem raje najprej poiščite dobre lastnosti in potem slabih sploh ne boste opazili!

Pa veliko srečnih in udobnih kilometrov z vašimi Citroeni!

masun01

če se servisom ne bi tako jebal kot se jim ,verjemi da marsi katera napaka sploh ne bi bila napisana na forumu pač v Sloveniji je še zmerom point samo prodat za vse ostalo pa itak plača STRANKA:argue1:

vogiv

ko pa ročna pri uber avtu al pa a....u *uka se nišče ne meni o tem smo meli probleme na vseh službenih pasatih z to super ročno zavoro pa kolega na a6 sam se o tem ne govori ke je sramotno če kupiš das auto pa te to *ebe če pa kaj pri francozu *uka pa vsi na vlki zvon obešajo  za take ase je najbolje da si kupi škodo favorit pa te  nič ne *uka ke tak razn velana pa motora  nič nima:Hammer3:
Važno je doživetje. Vse ostalo je blef. zgodovinar Damjan Ovsec razložil razliko med spaèkarjenjem in drugimi avtomobilisti:Hammer3:

klavdijo

Citat od: sloslo;61161Jp, zdaj po rednem servisu vidim, da bo res treba.Sem  bil kar šokiran, ko se je pod avtom po rednem servisu znašlo olje in to kar nekaj.Fino se mi je zalezlo v fuge ploščic:((.Sedaj čakam da vidim ali se je serviserju olje kam polilo in je potem steklo od nekje pri meni doma ali res kaplja.Bolj se mi zdi verjetna prva varianta saj se sedaj najde samo kakšna kapljica, če se pa tudi to ne bo nehalo potem ja pa ta sevis, ki ga bom potem tudi javno objavil absurd.

Pri meni dobiš čistilo za fuge, servis pa definitivno zamenjaj!