C6-ka naprodaj

Začel/a Gox, Marec 26, 2007, 08:19:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mirchi

Xandrej-se podpisem! Golazen,ki polni proracun in ga spretno tudi prazni.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

miklavz

Oj, ko je že debata pri davkih: lansko leto, oktobra, sem uvozil svojo C5 iz Nemčije - ki je, kot vsi dobro vemo, članica EU, prav tako kot mi.
Tam nobenih problemov, potem se je pa začelo dogajati pri nas:
najprej Špan v Brezovici - potrdilo o emisiji cO2; ni šlo, kot bi človek pričakoval. Vozila ni bilo v SLO bazi podatkov. Torej, vse papirje na MZP; tudi tam ni vozila v bazi. Torej, CS - oni pridobijo podatke o emisiji, s temi podatki v Špana, Špan pošlje na MZP, MZP vrne isti papir z štempljem - eureka, vozilo je sedaj v bazi SLO, Špan izda potrdilo.
S potrdilom na DURS; DMV - do novega leta - lovil sem pa zadnji vlak, saj je postopek kar trajal nekaj časa (res pa je tudi, da z njim nobenih stroškov nisem imel) - je bil enoten do - pozabil sem že koliko. Moj C% 2.0 avtomatik je za mišji k zlezel v tisti kvoto. DURS ima po zakonu 30 dni časa, da odredi DMV; priznati moram, da so delo opravili v 7 dnevih. Torej, odredijo DMV, pa še penale za EURO3 motor, pa še neka jajca za razgradnjo....; skupaj cca 700€  (za svto, ki sem ga v Nemčiji plačal 4600€) in to je to. Samo še registracija - cena le-te pa je identična ceni moje bivše Xantie 1,8.
Višina DMV - odreja se skladno z višino EUROTAX ali pa vsote, ki je na računu. Whatever is biger.
Države ne moreš zaj... - tako čuvajo našo avtomafijo.
Sam živcev se ne sme zgubit. Ko pa si enkrat noter pa pač - go with the flow...
Zakaj iz Nemčije - kot tudi nekateri drugi na forumu sem imel vizijo, kaj hočem kupiti. Tega se pa pri nas ni prodajalo. Pa, roko na srcem, malo bolj zaupam nemškim dealerjem. Pa čeprav so v tem biznisu večinoma Turki.
Pa še drugi del, zakaj N: če iščeš nek avto v SLO ne boš mnogo manj km prevozil med iskanjem le-tega. Izbira je majhna. Tam pa imaš samo v Berlinu vsaj 10 avtov na ogled - ni hudič, da ni vsaj eden izmed njih tisto, kar iščeš. Èe pa ni,. se pa zapelješ nadaljnih 200 km naokoli.
Pri nas pa je trg majhen, saj so to bili dragi avti in se jih je posledično tudi manj prodalo.
Pa lep dan vsem še naprej.
M:funny34d:

Xandrej

Zdaj res ampak kako pa ti gor avto prodajo to pa ne moreš vrjet... Bi si lahko marsikdo šel pogledat. Jaz sem ga v avtohiši nabavil rabljenega. Smatrali so me ko da sem maybaha kupil... Vglavnem ene same salabe besede pa če iščem pa iščem pa iščem...Svaka jim čast. Pa karkoli sem rabil pred nakupom je prišlo po faxu... Od prometnih do vseh ostalih stvari. Majster mi je zrihtal probetable pa ploh ni vedel če bom sploh prišel gor... Svaka jim čast res! pri nas te itak nategnejo pri vsakem koraku!

andraž

Verjetno imajo bistveno strožje zakone, ki kupca ščitijo... Ne verjamem, da so boljši ljudje, samo kazni so prevelike, da bi se hecali s tem...

Xandrej

Ja saj je nekaj razlagal, da ima 25 let že avtohišo pa če bi ga dobili lahko dol zapre vseskup če  bi kakemu avtu kilometre zbil. Načeloma imajo tudi tak, da vsem avtom ki imajo pod 100 000 kilometrov dajejo popolono 1 letno garancijo.

miklavz

No, azkoni so menda taki (ne vem, ker jih nisem preverjal, le tam sem slišal):
Èe si fizična oseba in zgoljufaš km ter kaj zatajiš fašeš kazen v višini 25k€
če imaš firmo ter zgoljufaš, ode firma za veke vekova - nimaš več šanse dobiti žig - in to tako, da nikoli več nisi v avto biznisu. Pa še globa je. Torej, ne moreš ponovno dopreti nekaj na drugo ime itd.
Kar se tiče odnosa do stranke - ko sem kupoval svojega me je prodajalec bledo pogledal - na dvorišču je imel nekaj urbanih terencev, mercedes, Audi, BMW - ter dejal - a za takle drobiž bi te nategnil?
Res je pa tudi - če te mešetar hoče prevarati, ga ti ne boš našel.
Najbolj jeba je pa kupovati avte, ki so uvoženi v Nemčijo na preprodajo iz drugih držav - recimo Švedske, Nizozemske, Francije ter od drugega lastnika. Lahko se izgovorijo, da so že v drugi državi drugi lastniki prevrteli km.
Pa srečno!

deuche

Ne vem zakaj imate vsi to Dojčo za tako idealno in pošteno. Jaz tu preživljam kar precej časa, pa stvari ravno niso tako idealne. Nastavljanje kilometrov je 100€ in o tem se v bifejih in med malco govori čisto normalno. Morda vas njihovi handlarji pač malo farbajo kako so joh in sploh.

alesz

CitatNastavljanje kilometrov je 100€ in o tem se v bifejih in med malco govori čisto normalno. Morda vas njihovi handlarji pač malo farbajo kako so joh in sploh.
Za normalnega državljana.......dilerji pa dobijo to v paketu.....

Xandrej

Citat od: deuche;93326Ne vem zakaj imate vsi to Dojčo za tako idealno in pošteno. Jaz tu preživljam kar precej časa, pa stvari ravno niso tako idealne. Nastavljanje kilometrov je 100€ in o tem se v bifejih in med malco govori čisto normalno. Morda vas njihovi handlarji pač malo farbajo kako so joh in sploh.

Tudi v nemčiji so hadlerji pa črni... Kaj češ...

deuche

Sicer nimam izkušenj vendar mislim, da so tudi v SLO handlerji taki in taki. Pa saj niso vsi slovenci tudi ne enaki.
Bistvo mojega posta pa je bilo samo to, da nemčija ni prav nič boljša kot pa je pri nas doma.

Xandrej

Sicer sem čisti lokalpatriot samo tukaj pa se menorem s teboj strinjat. Načeloma oni vedo kako pa kaj... Govorim o nemcih ne o ostalih priseljencih. Balkan pa bo ostal balkan Tak pač je. Imaš pa vsepovsod na svetu nategatorje. Zato pa je treba vedno bolj k preverjenim zadevam in trgovcem.

Citroenovc

Ko se že omenja C6ka, ki je naprodaj.

Par dni nazaj mi je bila ponujena SLO C6ka, "ni da ni" oprema, 4 leta stara, 115k km.
Aja cena? Sitnica. 11k Eur.

No, še preden bi šel človek pogledat jo - je tudi ni bilo več :( Jasno, pri taki ceni.
OK

LP
Primož

psihopat100posto

to je bla res super ponudba, v dojčlandu so cene ta dobrih primerkov od 12 jurjev dalje, jaz bom počakal še ene pet let, da padejo krepko pod 10 jurjev pol pa kupim eno V6 na benz.:)
lp

dvorjan

@Citroenovc: Bi moral takrat sporociti hitro naprej ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Citroenovc

@dvorjan - tudi če bi. Šla je v roku ure. Pač prvemu, ki je prišel z denarjem.

Si pa mislim, da bo kmalu na avto.net po kaki višji ceni :(
OK

LP
Primož