XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Kljuka gre dol! Ja Psihopat100posto morda pa res pridem... Še prej pa grem eno banko nekam oropat... :Hammer3:

A kdo ve se da menjat samo tisti plastični štift ko se avto dviguje in spušča? Ko je gor taka puščica? Je zlomljen.

No kaj sem danes naredil:

Razstavil sem sprednji del ter razstavil žaromete, steklo dol, v pomivalca, tačas lepo fokuse ščistit kolko se da, namazat dihtungo z sredstvom za gume, ter vseskup nazaj zmontiral.

Dobil je nova obe parkirni luči, sedaj pa sem še razstavil spodaj žmigavec z meglenko tudi gre ju3 v pomivalca pa še vse kar gre razstavit.

Vglavnem delo poteka... :BigThumbs:

Lamy

Avto videl v živo in res zgleda super :BigThumbs:

Glede na to v kakšne roke je prišel si ga že predstavljam končanega. Seveda ga bo treba celega porihtat tako kot je treba, ampak vem da ko bo končan bo nared v nulo.

Bravo X še enkrat, odličen nakup :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Imam spodaj meglenko z žmigavcem levo on desno na zalogi za XM-a. Rabljeno ampak lepo ohranjeno. Èe kdo rabi se lahko zmenimo za kako pošteno ceno...

Xandrej

No še nekaj:

Za predal odpirat moraš menjat celi predal kateri stane 300€ in ima oznako NVD (ni več dobavljivo), itak ga nebi kupil. Bom najdel drugo rešitev.

Za avto dvigat in spuščat nimajo samo plastične ročice ampak celi komplet z zvodi itd itd... Stane 180€ in je dobavljivo. Nebom kupil. Bom šel na odpad ali pa kako druače zadevo saniral.

Nosilec antene sem dobil 8€, šipko sem naročil 8€

Danes dam gor NOVE meglenke z smerokazom...

Potem pa počasi dalje.

Se nadaljuje. :BigThumbs:

Mike666

Kaj na predalu ti je tisti plinski nosilec hin?
Ti sto se samo zamenja nosilec nič druga. Èe pa je kljuka pol pa samo kljuka. To so eni kekci. Kje si to bil?
Aja pa ročica za hidravliko se tudi da menjat posebej. Samo en zatič je potrebno ven zbit.

CitroDS

Noče ti stati pokrov predala po konci? Èe je samo to, potem je amortizer, mislim da ga imam enega na zalogi, bom pogledal. Za menjati, boš pa tudi dobil kar nekaj sivih las.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Xandrej

Ne hin je oni hebel za odpret predal je zlomljen... Amortizer je pa vse ono za odpret je polomljeno...

Ja tisti hebl za dvignit pa spustit je treba nekje najt pa zamenjat pa bo...

:BigThumbs:

Xandrej

Evo danes sem vseskup nazaj naredil. Luči sem razstavil kolko se je dalo tudi tisti (prej rumen) vložek za kratko luč sem ven vzel in dal sprat nazaj sestavil, nabavil nove meglenke z smerokazi in vseskup vgradil. Dal tudi obe novi parkirni lučki in to je to... Kupil sem še nosilec antene nov ker je antena v prejšnega zarostala.

Mislim, da sem za letos nekak proti konc zaenkrat. Zdaj ga bom dal v garažo kjer bo prezimil potem pa gassa dalje. Drugo leto pa zamenjava kap amortizerja, nov izpušni sistem, poliranje, kemično čiščenje odznotraj, poliranje pa menjava olja, svečk in nazaj na cesto z njim. Kolko pa bo vložka v njega pa bom zračunal na koncu.

Xandrej

Aja rabim pa to:

- Ta hakl, je načeloma gor vtaknjeno tam ko je za primit ampak gre stran ker je zlomljeno!

- Ta hakl tudi ko je za odpret...

gigo

Ključavnico in ročko za odpiranje predala se da zamenjat. Jaz sem nazadnje pri tonyu kupil. Cene se pa žal ne spomnem ampak vem, da ni bila neka investicija.
Kar se tiče pa amortizerja za dvig predala, to pa je čisto druga štorija oz. z drugimi besedami nočna mora. Razdreš ga že na hitro, ampak sestavit pa je vuko...na.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Veloce

Citat od: Xandrej;60512Aja rabim pa to:

- Ta hakl, je načeloma gor vtaknjeno tam ko je za primit ampak gre stran ker je zlomljeno!

- Ta hakl tudi ko je za odpret...

Èakej zdej, a nisi rekel, da nima klime? Na sliki kaže, kot da jo ima.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

GSclub

tudi pokrovček kode se še dobi nov (videti je opraskan). 27 eur na servisu, sem ravno menjal pri obeh.

Citroenovc

@Veloce - ne, nima klime.  ÈE bi jo imel - bi imel na desni strani volana stikalo s snežinko.

Ima pa verjetno avtomatiko za uravnavanje zračenja in gretja (pač, lahko nastaviš poljubno temperaturo in če je zunanji zrak dovolj hladen - bo sam reguliral želeno temepraturo; ker pa ni kompresorja - pa ne more dodatno ohlajat) ... (to je imel tudi že CX od nekje začetka 80ih) ...
OK

LP
Primož

Veloce

Aha, ko sem videl stopinje napisane, sem avtomatično mislil, da je to klima. Moja napaka.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

CitroDS

Ja to je to kot je rekel citroenovc, jaz sem imel to no svojem 2.0. Ampak kako pa deluje stvar v praksi je pa druga pesem, jaz nisem nikolu uporabljal tega ker se mi je zdelo da stvar ne deluje ne vem kako sigurno, vedno me je zeblo če sem dal na AUTO. Pa mi je delalo vse da nebo potmote.

lp
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink: