XM "Superca"

Začel/a Xandrej, Oktober 10, 2009, 12:20:40 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Že iščem ko satan... Treba peskat s steklenimi kroglicami ali pa zelo finim peskom... Iščem....

Xandrej

Našel. Tekol v Račah. Peskajo z kremenčevo moko in ne poškodujejo aluminija. pa še ugodno je... v četrtek peljem. Fertik bodo drugi teden. slike sledijo!

Xandrej

No sedaj pa še naprej...

Felne bodo speskane. Ali kako naprej....

Peskale se bodo s kremenčevo moko.

Ali jih eloksirat (se pravi eloksacija), da ne potemnijo?

Ali jih spolirat in pobarvat s prozornim lakom?

Kaka ideja o tem?

Citroenovc

Po moje bolje da poliraš in lakiraš.

Èe že eloksacija - potem po mojem nujno t.i. hard coating.
OK

LP
Primož

Xandrej

Se pravi jo bom spoliral in polakiral z prozornim lakom pa bo kot nova. Seveda sredino v sivo barvo nazaj kot je bilo! :BigThumbs:

psihopat100posto

paše tudi če komplet na srebrno špricneš felno-se pravi tudi notranji del, tak je mel xmovc porihtane, če se ga še ker spomni.
lp

Markolin

Citat od: Xandrej;62106Se pravi jo bom spoliral in polakiral z prozornim lakom pa bo kot nova. Seveda sredino v sivo barvo nazaj kot je bilo! :BigThumbs:

Èe boste lakirali se zna zgodit, da ti lak popoka pol še imaš šmoren, polje je samo polirat pa z pastami zaščitit, pa pol vsake toliko samo s polirno pasto vzdrževat.

LP

garac

Èe so že mehurji od oksidacije aluminija, ni drugega, ko speskat. Lahko vprašaš kakega strokovnjaka, ki obnavlja alu platišča, en vem, da je v Radomljah.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Felne sem že peljal k strokovnjaku za peskanje alu platišč. Mogoče so še tako poškodovane, da jih bo treba na stružnico za kak mikron dol potegnit... Bomo videli kaj bo ratalo v torek grem po njih... Pol pa bomo dalje modrovali. :BigThumbs:

psihopat100posto

lepo, že nestrpno čakam na poročilo!hehe
lp

Xandrej

Slike takoj ko jih dobim v roke.

Upamo na najoljše....

Sem gledal koliko pride nova taka felna. Vsedite se: 374€ 15 col brez sredinske plastike oz. pokrova.

Xandrej

Evo alu platišča so fertik speskana... So kot iz trgovine...

Sedaj se prične brušenje roba in se spolira.... kot je bilo prej potem se pobarva ono v sivo in to je to...

mirchi

miskim,da bi blo bolše najprej barvat,pa pol polirat.mahj zajebancije z zaščito.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Saj sedaj še moram poiskat s čem p akako polirat pa to... Nikjer nič pametnega ne piše... Ali imate v bistrici kaj pametnega za alu polirat na impolu?:BigThumbs:

psihopat100posto

fejn so zrihtali! povej pri kom se moram tam zmenit, kak GSM?
lp