Moj spaček

Začel/a saxovts, September 27, 2009, 09:51:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dani77si

pa za esp ugasnt pa nastavitev amortizerjev..
kako pa kej greje spaček?

andraž

Skoraj ne greje.Z masko je malo bolje. Do +5 nekako gre, ko je konkretno pod 0 zebe.

dani77si

Citat od: andraž;82514Skoraj ne greje.Z masko je malo bolje. Do +5 nekako gre, ko je konkretno pod 0 zebe.

potem ni dost drgač kot v masterju :bombs:

sicer pa ugotavljam da noben tale starodobnik nima na stranska stekla usmerjenega zraka iz klime ali grelca..

se pa ne spomnim kako smo se mi v spačkih, amijih, dijanah in gs-ih vozil pozimi..
najbrž nismo bli tko občutljivi al pa razvajeni kot sedaj

janez

Včeraj sem se peljal za enim DKWjem na poti s sejma domov. Oba sva bila zarošena zadaj in s strani (deževalo je in hladno). Razlika je bila ta ,da sem jaz imel prednjo šipo odrošeno (mi deluje gretje tiptop) on je pa kar naprej mahal in čistil svojo šipo.

Gretje v spačku služi samo temu da vidiš skozi prednjo šipo in da ti ta ne zmrzuje. Èe hočeš bočno kaj videt ... voziš z odprtim oknom. Za pogled nazaj pa pomaga delno samo greta zadnja šipa.

Sej je luštno pozimi v spačku...

andraž

V Diani sem imel pozimi kadar je bilo mraz tanke delavske usnjene rokavice z mucko noter, da se je dalo good držat volan, notranjost avta pa se je segrela kolikor toliko šele po cca. 20 km vožnje. Za razvajene to ni. Je bila pa zakon za v sneg.

Lovro

Citat od: dani77si;82517sicer pa ugotavljam da noben tale starodobnik nima na stranska stekla usmerjenega zraka iz klime ali grelca..

Žaba ima. Ko sem se v dežju peljal iz jesenca, je kar lepo odrosilo vetrobransko steklo in obe prvi stranski stekli. Stranski sicer ne v celoti, ampak še vedno dovolj, da si videl vstran in v stranska ogledala. Izjema je le zadnja šipa, ki pa se zelo hitro zarosi. Sedaj mi je jasno, zakaj je bilo naknadno prilepljeno gretje gor, žal pa ne deluje več.

Pa da ne bo gledalo kot važenje, ampak res je zanimivo, kako je bila žaba napreden avto.
Ampak spaček (pa tudi diana) je pa še vedno šarmer - zanimiv je ravno zaradi svoje preprostosti in s tem povezanih genialnih tehničnih rešitev.

Avta sta tipičen primer, kaj vse lahko narediš, če imaš na voljo kup denarja oz. kaj, če ga ni.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

pubi2cv

Kar se mene tiče...Spaček pozimi čist dobro greje. Je pa res, da moraš imet vse rege dobro zadihtane, pa zimsko masko gor. Sej toplote še kar nekaj da od sebe, problem so vse tiste špranje, skozi katere piha noter...hehe. No, če se recimo na Roglo al pa na Vršič pelješ, te definitivno ne bo zeblo. Navzdol pa....:Hammer3:

andraž

Žabe z "novo" armaturo in vgrajenim dokaj močnim ventilatorjem popolnma odrosijo vsa sprednja okna. Reže so postavljene tako, da lepo piha na sprednje steklo in na bočni, treba je samo ves zrak usmeriti nazgor in odpreti reže na levem in desnem robu armature. Èez nekaj časa se počasi odrosi tudi zadnje steklo.
Tudi pri Spačkih obstaja ventilator, ki ga namontiraš kar v cev toplega zraka, tako da je "topel prepih" močnejši.

pubi2cv

Ventilator že...ampak ne moreš primerjat zračno in vodno hlajenega motorja. Pri "prenizki" temperaturi zunaj ti tudi ventilator kaj dosti ne pomaga v Spačku. Niti motor se v bistvu ne segreje na delovno temperaturo,
kaj šele ogrevni zrak. No, prepih povzroča....haha:Hammer3:

janez

Včasih smo se zezali... ,če ti je spaček začel sred zime gret... "M**er, pa je mašina šla v k***!"

Ja ,spaček greje samo takrat ko crkne.

garac

@saxoVTS, a si dobil stikalo, ali ti ga je Gox pozabil dostaviti?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Stikalo je bilo dostavljeno :)

saxovts

ja garač sem dobil stikalo.

goxu se pa še enkrat zahvaljujem za dostavo

janez

Kaj je zdaj Žiga, delaš spačka al si se vrgu v drugo igračo ???

saxovts

hehe drugo sem samo poizkusil vžgat. Drgač bo pa najprej spaček dokončan potem se pa lotimo drugega ja.