Moj spaček

Začel/a saxovts, September 27, 2009, 09:51:45 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@Žiga,TO!  kot je rekel Janez hit sestavljat, ampak lepo počasi, uživaaaaaj! lepo še spucat kar je sploh še starih delov ostalo, piksno masti... zdaj te čaka najlepše delo, prej si žrl rjo, čistil, drgnil, pripravljal, zdaj pa boš nagrajen za vse, samo še eno delo na je lepše na tem ljubem svetu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Èestitam...vsaka čast...prva liga...res zgleda vrhunsko!:BigThumbs:

saxovts

fantje hvala za čestitke. Se ga bomo lotili lepo počasi ja. Ker je še veliko dela za postoriti. Garač ti pa le pridi hitro kaj na okoli po dobitke. Ter za tisto knjigo če bi mi jo prinesel ko sva govorila zadnjič.

garac

@žiga ja ni več prav dosti časa, se oglasim, obljubim, pa prinesem
[SIGPIC][/SIGPIC]  

pubi2cv

Lepi, lepi....zdej pride pa tisto ta fino delo na vrsto:BigThumbs:

Lovro

Citat od: pubi2cv;80818Lepi, lepi....zdej pride pa tisto ta fino delo na vrsto:BigThumbs:

Točno tako.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

andraž

Še en super lep spaček bo na naših cestah! :BigThumbs:

garac

IN to se ne more primerjat z avtom, ki ga kupiš "kao" restavriranega in .
[SIGPIC][/SIGPIC]  

dyfan

Citat od: garac;80825IN to se ne more primerjat z avtom, ki ga kupiš "kao" restavriranega in .
Točno tako.

@saxovts, čaka te le še najlepše delo, potem pa zasluženo uživanje.
Edino kar bo pred tem še malo teže je to, da se boš moral boriti proti neučakanosti. Èe v veliki želji po čimprejšnjem dokončanju začneš pri sestavljanju ubirati bližnjice, potem vemo kako je - po neumnem zapravljen dotedanji trud ter površno in nikoli do konca narejeno.
Verjamem, da boš zdržal do konca in naredil odličnega spačka.

LP
Lep pozdrav!

saxovts

ja potrudil se bom čimbolj ane, drgač pa hvala za čestitke. slike napredka pa sledijo

saxovts

evo prišel iz delavnice. Imam pa eno vprašanje če mi lahko kdo pove kam pride pritrjen ''regler'' ali kako se že reče?? Ter če ima kdo nosilec zanj??

andraž

Na akumulatorju so bili originalni. Je pa verjetno bolje, da si omisliš elektronskega, ker klasika velikokrat povzroči, da preveč ali premalo polni. Elektronski je bistveno manjiši, jaz ga ima montiranega na steni zraven akumulatorja

janez

Citat od: andraž;80932Na akumulatorju so bili originalni. Je pa verjetno bolje, da si omisliš elektronskega, ker klasika velikokrat povzroči, da preveč ali premalo polni. Elektronski je bistveno manjiši, jaz ga ima montiranega na steni zraven akumulatorja

@Andraž... samo na novejših letnikih (nekje od 80 dalje) so bili na AKU pritrjeni reglerji, na starejših so bili privijačeni na požarno steno. Nova varijanta je mal tak tak rešitev. Bolje to kot si napisal , na steno zraven AKU. Z elektronskim sem pa jaz tudi zaenkrat bolj zadovoljen kot z mehanskim.

@Saxovts... Ne mi rečt ,da nove kable vlačiš ... Sej to je OK, sam "kabelšuhe" (kak se jim reče?) bi pa bilo bolje da so original citro oblike. Tile s plastiko so krajši in ponavadi gre to tak na spačkih ,da so barvno označeni. Pa še, cela veja kablov se ponavadi naredi zunaj avta. Da lahko tudi zaščito oviješ okol. Kaj je bilo pa s starimi kabli ?

garac

@žiga plastičen nosilec je bil pri starejših letnikih na prednji steni, sem že gledal, a ga nimam, v mehariju in večini mojih a modelov, sem imel elektronskega, ki deluje dosti bolj zanesljivo.
Sicer je tisti original nosilec zelo praktičen, a z nekaj spretnosti ga narediš tudi sam s kakega aluminija
[SIGPIC][/SIGPIC]  

saxovts

stari kabli so bili na vsake 20 centimetrov šutkani. Saj bom kable dal potem še enkrat ven in jih izoliral. Zdaj so notri samo zaradi dolžine. A regler pa potem zmontiram na nosilec pri akumulatorju?