C5 - rahlo cukanje

Začel/a bojann, Marec 25, 2007, 01:02:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bojann

Na mojem C5 2.0 Hdi, letnik 02 imam težavo in sicer mi avto ne glede na to v kateri prestavi imam, ko držim čisto malo gasa rahlo cuka (?e se naprimer šelim peljati v 3. prestavi konstantno npr. 60 km/h). ?e dodam gas ali ga malo popustim oziroma ga pohodim, avto normalno vleče in ni nobenih težav.
Bil sem ?e na servisu, kjer so avto priklopili na računalnik, vendar avto ne kaže nobene napake.

Zanima me kaj bi to lahko bilo?
So mogoče dize?
kakšen senzor?

Hvala za odgovore
Živi in pusti živeti...

Gox

mogoče kakšne ?obe zapacane?

mogoče pa bi poskusil v en rezervar natočit kakšen aditiv za čiščenje?

(Meni je AX nekaj let nazaj vsake toliko časa malo cukal, pa sem na ene tri rezervarje dodal aditiv za čiščenje uplinja?ev, pa je cukanje izginilo)

Sicer je za cukanje lahko veliko vzrokov ... od elektronike dalje do raznih filtrov ...

tomaz555

A je mogoče tudi pri C5 tisti dvomasni vztrajnik, katerega imajo pri Peugeotu? lp

Prosurfer

Jaz imam C5 II HDi 2.0 16V, l. 5/2005 in opažam popolnoma enake simptome cukanja (pri rahlem gasu oz. pri majhni obremenitvi).

Tud jaz sem ga ?e imel s tem razlogom na 2 različnih servisih, kjer so ga (menda) priključili na rač. in nič zaznali, podrobneje pa se z nim očitno nikomur ne da ukvarjati. To cukanje ni vedno enako močno, včasih celo izgine. Ali opa?a? tudi ti včasih močno stresanje notranjosti v prostem teku (pa ne vedno le pri hladnem motorju - pa ?e za hladnega je to preveč...). Stresanje je opaziti celo na sovozniku, ki se ob tem prav hecno trese.

Dvomasni vztrajnik moj C5 ima in so ga ?e morali zamenjati, skupaj s sklopko, ki je drsela (pri cca. 33.000 km (!!!)) - na srečo ?e v garanciji, ki se počasi izteka.
Ampak z zamenjavo se ni nič spremenilo glede tresenja oz. cukanja.

Počasi imam teh Citroenovih muh dovolj. Pa tud časa in volje mi zmanjkuje, da jim gnjavim non-stop po servisih, kjer pa se ne poglobijo v problem.

bojann

Zadnji? so mi na servisu v rezervoar nalili aditiv za čiščenje, baje naj bi bilo dobro za dize oziroma naj bi jih očistilo. Po tem avto res nekaj manj cuka je pa tako kot je napisal Prosurfer "to cukanje ni vedno enako močno, včasih celo izgine."
Živi in pusti živeti...

bojann

Prav tako je bil tudi menjan filter nafte in ni to stanja glede cukanja nič spremenilo.
Verjetno obstaja tudi kakšen filter oziroma mre?ica za gorivo tudi v samem rezervoarju in ali bi bilo to smotrno menjati oziroma očistiti?
Živi in pusti živeti...

garac

smotrno bi bilo, da kon?no večino servisev dvigne nivo svojih uslug, najlažje je prodat avto, potem pa se Je** z njim, mi nimamo nič s tem...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

smokyboy

Imam popolnoma enak problem s cukanjem na popolnoma novem C5 2.0 HDi Break SX 2007 (starost < 1 mesec). Pojavi se samo občasno v drugi ali tretji prestavi pri okoli 2000 obratih, ko posku?am počasi pospe?iti ali pa tudi samo konstantno dr?ati hitrost.
Je ?e mogoče kdo uspel odpraviti težavo? Zelo bi se priporočal za informacijo o tem, kaj bi lahko bilo narobe, ker na servisu očitno ne morem prižakovati "strokovne" pomoči (bom pa seveda vseeno šel tja).
Nekje sem prebral, da je za cukanje lahko kriv nek senzor za pretok zraka.

Citroenovc

KAr se ti?i "ne ?ljivenja" ...
Po moje je bolj v tem, da ima redko kdo tukaj take izku?nje zaenkrat ... pa ?e dopusti so ...

Mene recimo pri očetovi XP HDi blazno (z)moti, ker pri nizkih obratih pri vožnji v hrib nekaj jako čudno "zarenta?i" nekje spredaj desno ... sam kaj ?e? ... dizl pa? ...
OK

LP
Primož

hadei

Citat od: smokyboy;16897Oj, tudi jaz sem pred kratkim nabavil isti avto, ma sedaj komaj 500 km. Problem je v tem, da ?e sedaj pri rahlem pospe?evanju v drugi ali tretji prestavi občasno opažam rahlo cukanje. O tem sem tudi ?e spraševal v enem drugem postu, pa me noben ne ?ljivi. Je ?e sicer prehitro za karkoli sklepat, mogoče se mora avto malo "usest".
Me zanima ?e boš tudi ti opazila kaj podobnega. Jaz sem imel prej C5 2001 2.2 Hdi in se mi nekako zdi, da je imel tisti motor ve? rezerve (čeprav je bil po moči 2 konja zadaj).
drugače pa vožnja kot vedno 1A.

Počakaj, da se XANDREJ vrne z dopusta ali kod pa? ?e hodi....on ima na*rkan C5 v nulo, pa ti bo znal kaj svetovat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

smokyboy

Citat od: hadei;16922Počakaj, da se XANDREJ vrne z dopusta ali kod pa? ?e hodi....on ima na*rkan C5 v nulo, pa ti bo znal kaj svetovat.
OK, hvala. Razmi?ljam da mogoče malo preveč ?param avto zdaj od za?etka (nič v visoke vrtljaje ali kakšnega hitrega prehitevanja), kar verjetno pozneje avtu ravno toliko ?kodi kot koristi. Sem bral da se razni filtri () potem hitreje zaba?ejo itd. Ampak v navodilih ?e vedno omenjajo utekanje prvih nekaj 1000 km in da diesel pokaže vse šele po 5000 km.
Se mi pa zdi, da se to cukanje vseeno ne bi smelo pojavljat pri nobenem avtu, kaj šele pri novem avtu tak?ne klase z vso to elektroniko. Pa ?e poletje je, ponavadi so zime bolj problemati?ne.

Citroenovc

Jaz bi šel na tvojem mestu do enega izmed redkih priznano OK Citro Servisev pa pa? malo pobaral kaj in kako ...
OK

LP
Primož

hadei

Da, definitivno tako kot pravi CITROENOVC, ker cukanja nikakr ne sme bit. Dvomim, da je to kaj povezano z novim/starim avtom. Tako, da kar obi??i servis in jim praktično poka?i kaj se zgodi. Malo jih popelji na okrog.
Kar pa se utekanja tiče, pa lepo počasi po navodilih. Ga boš ?e potem "raztegnil", da ne bo len.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Megane

Moj isto cuka pri umirjeni vožnji kot va?i, zanimivo pa je, da je bencinar. Cukanje je verjetno res povezano s kakšno sklopko???!!!

Xandrej

načeloma je tak da so prvi modeli pa vglavnem samo 2.0 HDi imeli s tem cukanjem probleme. So v garanciji nalagali nove softwere... Tak, da najbolje, da vsi ki vam to dela na en dober servis, da vam naložijo zadnjo verzijo softwera na računalnik update pa to... V MB City drugače pa kak?em dober citroen servis ki je na dobrem glasu...