C5 - rahlo cukanje

Začel/a bojann, Marec 25, 2007, 01:02:04 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

parovelb

Žal tudi meni cuka in to včasih prav nadležno. Prvi korak bo seveda posodobit softwear. Potem pa bomo vidli če bo treba šobe zamenjat.
vedno piha kontra.....

Prosurfer

Posodobitev softwara ne pomaga (vsaj pri meni ni), tester nič ne pokaže. Sumili so celo dvomasni vztrajnik, ki je zamenjan, pa je isto.
Menjali so še (celo 2x) EGR ventil, pa ni nič pomagalo. Občasno še kar cuka (pa ne vedno).

Seveda je v tem času garancija mimo (ne vem če je bil to namen zavlačevanja).  

Skratka - uradni serviserji so v temi (ali pa nimajo interesa). Pa sem poskusil pri večih na štajerskem koncu.

marjank

očitno je to cukanje pri nekaterih citroenih stalnica ali hiba ??? jaz osebno sem se zaenkrat prenehal ukvarjati s tem problemom ,ker pri meni cuka samo pri 60 km/h in to tik pred prešaltanjem v tretjo , tako , da se vozim po mestu kar v sport načinu in s tem prešalta v tretjo dosti kasneje.

Da o tresenju pri -ne-segreti mašini v neutralni prestavi ne govorim

Peljal na tester , ni nič pokazalo kvečem neke druge zadeve ,ki pa nimajo nič veze stem --- tako se vozim že 35.000 k
Za nekatere stvari lahko zmečeš denarja uuuuuuuuuu pa ni nič boljše:Hammer3:možno ,da se bo samo popravilo
če nebi odtehtalo udobje vozila ,bi že zdavnaj menjal

Ibanez RG

Dve stvari ti ostanejo: ali se vozis do vsakega pooblascenega servisa in sprasujes (zastonj info) kaj je vzrok ali pa pac pocakas na okvaro, takrat bo gotovo jasno kaj je narobe-nazalost... (Upam, da si clan AMZS in imas tako zastonj prevoz pokvarjenega vozila.) Jebemu, en servis nekje bi pa ze moral najti vzrok te okvare,a so vsi eni kurci navadni zafukani pa sam zaracunat znajo za vsako malenkost. Jezen sem. Poklici Jerovska v Grosuplje, Novak Zdravko v Lj., Kosak v Celje, pa se zmeni, kdaj prides lahko na pregled. (To je treba samo pred zid, banda mafijska jebemu...)
:BigThumbs:  Citroen C5 - najbolj (h)udoben Citroen do sedaj!  :BigThumbs:

marjank

če kdo rabi ventil nafte psa hdi prodam ..povpraševanje na zasebni em

navigator

Citat od: marjank;34544očitno je to cukanje pri nekaterih citroenih stalnica ali hiba ??? jaz osebno sem se zaenkrat prenehal ukvarjati s tem problemom ,ker pri meni cuka samo pri 60 km/h in to tik pred prešaltanjem v tretjo , tako , da se vozim po mestu kar v sport načinu in s tem prešalta v tretjo dosti kasneje.

ce prav razumem ti povzroca tezave menjalnik in ne motor... je menjalnik ZF 4HP20? koliko km ima? kako se je tezava razvijala? imas kaksen chip tuning?

marjank

težave mi povzroča vse pomalem ,vse te napake pa so bile prisotne že ,ko sema avto kupil, bil sem res velik trot ,ker avta sploh nisem probal in sem šel na zaupanje prodajalca,seveda moja napaka. Vem za naslednjič

z menjalnikom se mehanik ukvarja že kar precej dolgo,do sedaj mu še ni uspelo sanerati napake,
Kar se samih napak tiče na avtomobilu jih sploh nebi opisoval ,sem imel pač smolo

Za naslednjič pa raje manj opreme in slo poreklo ......ps -boj se tisteka avta ki je prelep in iz tujine

navigator

kje pa servisiras menjalnik?

marjank

navigator

za to tezavo (grobo prestavljanje iz druge v tretjo) bi znal biti kriv senzor za pretok zraka. lahko ga probas ocistit (navodila so nekje tu na forumu) ali ga zamenjas. preizkusis lahko zadevo tako da ga enostavno odklopis. avto bo javil ESP/ASR , antipollution fault, ne bo imel moci, poraba bo enormna... menjalnik bi pa naj menjal normalno. ko ga ponovno priklopis se po nekaj zagonih tezava izbrisala. odklop/priklop senzorja ko je avto off.

blanka š.

Živjo vsem!

Imam eno informacijo,ki bo kateremu mogoče koristila glede cukanja. Lansko leto smo vsi navdušeni kupili rabljen C5 2.0 HDI, letnik 2005. Avto je izgledal odlično in smo se odpeljali. Sledil je servis in avto je delal nekaj mesecev kot ur'ca. Sredi zime pa je prvič cuknil med vožnjo. To se je potem nadaljevalo brez konkretnega vzorca. Zgodilo se je, da je bil nekaj dni priden, potem pa mi je spet cuknil tako zelo, da me je dobesedno postavilo na nos. Lučka za servis ni nikoli posvetila. Gremo na servis na tester. Pokazalo ni nič. Vozili smo se dalje, dokler mi ni po cukljaju prvič crknil. Po kakšni minuti verglanja pa je vžgal in peljala sem se naprej, kot da se ni nič zgodilo. Spet na tester in  spet nič. Ampak stanje se je samo slabšalo. To ni bilo več cukljanje, ampak je ob vsakem takem dogodku avto postavilo na nos, včasih pa je tudi odpovedal in potem zopet vžgal. Skrajno neprijetno, ker nismo vedeli, kdaj se mu bo to zgodilo. Ravno danes pa sem avto pripeljala iz servisa, kjer je tester končno pokazal, da gre k hudiču senzor za vrtljaje motorja. To je sedaj zamenjano in avto je na poti domov lepo delal. Upam, da smo končno našli rešitev po pol leta. Srečno vsem!

jakaC5

Tud moj 2.0 HDI cuka pri nižjih vrtljajih, ampak sm se s tem pač sprijaznil in ga poskušam vozit v takem obmiočju, da se tega pač ne čuti...drugače morm potrkat glede delovanja, 250000km je trenutno na števcu, če je to vse ne vem in če bo tko dobr delal še naprej bo še lep čas pri hiši...

dvorjan

Kar zadeva cukanje pri voznji z nizkimi obrati - prenizki obrati, denimo 1500 rpm in nizje, so skodljivi za motor, predvsem vztrajnik, zato ce greste racunat, koliko decilitrov bi morali prihraniti, da "pokrijete" ceno menjave tega dela, boste hitro ugotovili, da se ne splaca ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tct

Ja a niso to dizeljni? Kaj naj bi mu 1500 obratov škodilo, saj več kot 2500 sploh ne rabi pri temu Žlendru.