Elektro Citroen AX

Začel/a visar, September 10, 2009, 02:15:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lovro

Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

Danes naročim sklopnik med motorjem in menjalnikom.
Ker gre za načrtovanje in izdelavo CNC zapisa, je to kar lep dodatek k ceni. Sama izdelava pa bo poceni.
Torej a še koga zanima da si delimo stroške ali ne...
Menjalnik je zelo pogost tudi v drugih modelih tako da to ne bi smel biti problem.
______/\\______
______/\\______

garac

@visar, naredi eno serijo AX elektrik pa je, saj če  delaš enega je skoraj vseeno, če narediš še 2, 3 ali 5 zraven.
Napiši ceno, poberi avans, pa ženo pošlji za kak mesec s teh soldov potem na dopust
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

2sv

visar a si kaj računal koliko ta bo stal cel projekt

visar

Polne cene so:

motorni del 900
elektronika 900
ax in predelava 800
polnilni del 500
akumulatorji 2500
ostale nemumnosti 400

torej okoli 6000 seveda računam na sponzorje in vsaj 2000 skonto.
______/\\______
______/\\______

Zeko124

Citat od: visar;60815Polne cene so:

motorni del 900
elektronika 900
ax in predelava 800
polnilni del 500
akumulatorji 2500
ostale nemumnosti 400

Ok, prispevam 2 eura... :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

2sv

Citat od: visar;60815Polne cene so:

motorni del 900
elektronika 900
ax in predelava 800
polnilni del 500
akumulatorji 2500
ostale nemumnosti 400

za ax vem kolk je stal ker sem ga jaz vozil na poslednji bencinskim dan:BigThumbs::funny34d:

dyfan

Citat od: visar;60815... seveda računam na sponzorje in vsaj 2000 skonto.

Opa, kar optimistično. Naj se ti uresniči.

Sicer pa mislim, da je s tako predelavo na elektro pogon nekaj podobnega, kot z obnovo starodobnika:
- porabiš ogromno časa za iskanje informacij, materiala itd.,
- narediš ogromno neplačanih ur,
- za vloženi denar bi dobil kar dober vozen avto, s katerim se lahko takoj voziš,
+ zadovoljstvo po uspešno narejenem delu,
+ veš, da imaš zanesljiv avto, ker si ga sam skrbno uredil,
+ uživanje v vožnji z njim.

Že dolgo imam tudi jaz željo po predelavi avta na elektro pogon. Ampak do sedaj je še zame to nesprejemljivo zaradi previsoke cene motorja in elektronike ter previsokih obratovalnih stroškov - vsakih nekaj let je treba zamenjati akumulatorje, ki niso poceni. Upam, da se bodo te stvari kmalu dovolj pocenile, da mi bodo dostopne. Do takrat bom pa samo z veseljem spremljal, kako redki entuziasti orjete ledino na tem področju.

Pa veliko uspeha.

LP
Lep pozdrav!

garac

@dyfan, problem je, ker je naftni lobij zelo močan in ker je naša država vse prej, kot tisto kar smo si želeli. Nobene subvencije, olajšave, vsaj davka bi se lahko odrekli. Vsa čast posameznikom, ki imate voljo za takšne projekte. Na koncu boš čez leta spet plačal, da boš akumulatorje lahko ekološko odstranil. Leta 98 sem se v fr zanimal za el saxo, pri njih si že takrat dobil zajetno subvencijo  ob nakupu in ob menjavi accu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

visar

Najlepša hvala za želje...
Sedaj se v Ax-u rihta pleh in krpajo luknje tako da bo avto brez pikice rje in bo vozil še na dolga leta. Slike sledijo
Prav tako je že narejen sklop motorja in menjalnika, dela se še povezovalna stena med motorjem in menjalnikom.

Do sedaj narejeno:
- avto je kompletno razstavljen (samo obese in karoserija)
- napisana osnovna dokumentacija na cca 30 straneh s preračuni in električno sheno
- naročena elektronika in ostali material (vse razen baterij)
- nakup motorja
- koordinacija s LPP-jem in nekaj ostalimi ljudmi ki so se že šli ta projekt
- pregled spačka in poršeja na madžarskem

V teku tega tedna bo:
- rja dokonca porihtana,
- narejen nosilec motorja
- motor zmontiran v avto in testna vožnja po dvorišču

drugi teden pa:
- pride elektronika za krmiljenje
- karoserija bo končana
- odmontaža motorja in peskanje avtomobila

kasneje:
- barvanje
- nakup akumulatorjev (tukaj rabim pomoč)
- sestavljanje vozila

- homologacija
- srečna vožnja :-)

Pri akumulatorjih me zanima če kdo ve za kakršnegakoli prodajalca akumulatorjev ki bi mi ponudil akumulatorje po pametni ceni (lahko tudi sponzorstvo). Rabim pa deep cycle delovne ali še bolje trakcijske akumulatorje.

LP
______/\\______
______/\\______

2sv

jaz vem za enega možakarja ki prodaja akumolatorje sicer avtomobiljske jih tudi popravlja in servisira lahko bi se pozanimal če lahko nabavi trakšne ki jih rabiš ti  lp.

Xandrej

Citat od: garac;60865@dyfan, problem je, ker je naftni lobij zelo močan in ker je naša država vse prej, kot tisto kar smo si želeli. Nobene subvencije, olajšave, vsaj davka bi se lahko odrekli. Vsa čast posameznikom, ki imate voljo za takšne projekte. Na koncu boš čez leta spet plačal, da boš akumulatorje lahko ekološko odstranil. Leta 98 sem se v fr zanimal za el saxo, pri njih si že takrat dobil zajetno subvencijo  ob nakupu in ob menjavi accu

Ja pri nas le davke nabijajo si talajo 766 000€ letne plače pa jebejo ljudi v glavo. jebe se njim za zeleno slovenijo... samo, da bojo spet do dnara prišli, da bi pa zelene vale v sloveniji naredili pa kako drugače ceste to pa ne!

On topic:

Madona to pa je projekt. Jaz ti želim, da ti rata vo vseskup realizirat pa spravit na cesto. Spremljam tvoj projekt in upam, da ti rata!!!

:BigThumbs::BigThumbs:

visar

hvala za želje slike pridejo ko bom začel sestavljati...
@zeko to je glih za pir... ga bomo vsekakor spili ko bo zadeva na cesti.

LP
______/\\______
______/\\______

Zeko124

@ visar, na to sem tudi ciljal, tak projekt je ob koncu vsekakor treba zaliti ;)!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

visar

sedaj se pripravljajo detajli obešenja elektromotorja.
To pomeni da je sklop elektromotorja s menjalnikom že narejen in se že vrti.
______/\\______
______/\\______