Elektro Citroen AX

Začel/a visar, September 10, 2009, 02:15:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

visar

Pozdravljeni

To temo sem odprl v upanju da se še kdo želi ukvarjati s predelavo bencinarja v štrom vozilce. Èe bi bila vsaj dva bi se tega projekta lažje lotila skupaj saj je veliko dela, priprav in birokracije.

Res je da so pri "naši" priljubljeni firmi že veliko naredili v tej smeri in naredili že kar nekaj vozil na elekrtriko in da so kit kompleti tudi na voljo....

po drugi strani pa sem tudi jaz štromar pa že nekaj časa fantaziram o tem...

torej je kdo za akcijo ?
______/\\______
______/\\______

Citroenovc

Mah jaz sem idejno za akcijo že 10+ let ... na faksu sem celo nek seminar na tole temo delal ...

Sam takrat ni bilo $$, zdaj pa predvsem časa ne :-S

Kak projekt pa imaš v mislih:
- predelavo obstoječega "realnega" avtomobila
- izdelava "ultralight" konstrukcije
- ipd ...

Sem pa 2002 vozil v Parizu Saxo Electrique - in je MAJKA!
OK

LP
Primož

dyfan

Dobra ideja. Nekaj denarja in nekaj časa - pa bo šlo.

Tu je pa seznam do sedaj predelanih elektro avtov:

http://www.evalbum.com/

LP
Lep pozdrav!

sušo

visar

Ideja je zelo preprosta:
- en ax s predelavo prtljažnika za baterije
- 3f elektro motor cca 12 do 15kW
- frekvenčni krmilnik
- vsa elketronika zapakirana na enem mestu tako da ni visokonapetostnih kablov po celem avtu.

- a se da kaj videt ta seminar, a si ti tud štromar?

A je tista diana na seznamu tista kot je v mucijevi knjigi, ki jo tudi želim kupiti (sem že naročil).
______/\\______
______/\\______

sušo

Lovro

Na internetu obstajajo tudi podatki o elektro spačku - delal ga je japonec. Mislim, da je motor montiral kar na menjalnik,namesto obstoječega bencinskega.

Nekaj je tu, mogoče se ga da tudi še kontaktirat:

http://www.asahi-net.or.jp/~MR5T-OKB/2ev-e.html
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

visar

ja saj on mi je dal že pred leti idejo.
me pa zanima a ni bil tud en z elektrospačkom v MB 1995 al se mi sam zdi ?
______/\\______
______/\\______

alesz

Kaj je kdo videl kaj takega,menda je nekaj bilo prodanih tudi pri nas......

janez

Jaz pa že dolgo časa študiram, da bi predelal spačka na lesni plin... predvsem okol teh elektro zadev, se mi zdi da nikamor ne peljejo. Èe sam pogledaš kolko to stane...Ni take ekologije da bi ta denar vlagal v en avto. Raje za ta denar kupim eno staro bajto.

visar

alesz hvala za te slike so zelo poučne saj sem dosedaj le slišal o tej visi, nisem pa vedel da so tud pri nas.

janez res je da zadeva lahko zelo veliko stane če se lotiš s polnim proračunom in greš v vse detajle od reverzibilnega pšolnenja pri zaviranju ipd.
če pa zastavič v okviru hobi programa in majhnega proračuna potem si za manj kot 6k€ na elektriki. Ti pa ki veš kaj je švas aparat, barvanje in kaj je stružnica pa lahko zadevo spraviš skoz za polovico tega dnarja, saj je glavnina predelave ravno v plehariji in šlosariji. Saj pride elektro motor okoli 1k€ fazni krmilnik pa ravno tolk, k temu prištej še akumulatorje in razen papirjev ki so itak minoren denaren strošek in večji birokratski podvig.

LP
______/\\______
______/\\______

janez

Ma sej, sam jaz , ki nimam pojma o elektriki in pol teh izrazov tak ne zastopim, mi je lažje en kotu za lesni plin skup naredit. Nič štroma - sama švasarija:BigThumbs:
Je pa res, da je tale štrom velik bolj čist in hitreje je avto pripravljen za peljat. Preden pa plin skup spraviš, drva cepaš, zakuriš pa čakaš, čakaš, pa celi si zadimljen...

No ja, sej se ne gre za šparanje ampak za ekologijo, ne.

visar

se strinjam s tabo ekologija je res nova religija (res pa je tudi da ni vse tako čisto kot se zdi) to temo pa sem odprl v upanju da se dobi nekaj ljudi ki skupaj vedo vse in sicer smo ljudje ki vemo kaj o elektiki ti pa o plehariji, če dobimo še pravika za birokracijo smo na konju :-)

LP
______/\\______
______/\\______

janko1

L.P.

Tudi jaz razmišljam, a bi si dyanco, ki še čaka na obnovo predelal na elektriko.

Prilagam povezavo http://www.evpermanent.com/en/info2en.php, do zanimive internet strani, kjer je predelal spačka, dokaj natančen prikaz in celo video vožnje. Zelo zanimivo.

visar

hvala to pa je najboljša stran ki sem jo dosedaj videl.
______/\\______
______/\\______