Elektro Citroen AX

Začel/a visar, September 10, 2009, 02:15:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

vinotoc

Dragi moj!
Kapo dol!
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

visar

Prvi vtisi so že vidni na:
http://www.borovnica.eu/phpbb/viewtopic.php?f=25&t=1938

Drugače pa sem napisal dokaj obsežno knjigico o predelavi, ki bo vsakemu samograditelju pomagala prebroditi ovire do realizacije.
Èe koga zanima jo lahko dobi za skromnih 10€ (citroenarska cena drugače je vsaj 12).
(kaj češ tonerji so dragi pa pir tudi :-) )

LP
______/\\______
______/\\______

janez

Eno za mene... naredi pa mi pošlji... Kupim.

2sv

zdravo kaj praviš da cestnine ni kaj pa zavarovanje po kakšni ceni so te užgali in kako ti ga potem če se slučajno kaj naredi (upam da se ti nebo )ocenijo  če slučajno veš kako je z tem  
      lp.

visar

ja res je cestnine ni, zavarovanje je najnižje možno.
glede zadnjega upam da nebom nikoli izvedel, drugače pa mislim da bo najslabša možna cenitev (to se pravi počena luč in avto je totalka).

LP
______/\\______
______/\\______

Lovro

Mogoče se ti splača povprašati, koliko dobiš, če predložiš račune za predelavo tvojega avta (če nisi bil ti kriv oz. si dobil kuponček od povzročitelja nesreče) in ali se to upošteva brez da se tja prikažeš z odvetnikom?

Pri starodobnikih obstajajo take variante, da dobiš več denarja in ni takoj ocenjen za totalko.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

amipick

Bi se ti ga splačalo peljat na uradno cenitev,za to se pozanimaš kdo to dela na zavarovalnici.
Pred časom sem se pozanimal,kako gre ta postopek.Agent,kateri dela te cenitve si ogleda avto,nato mu ti poveš cca koliko ur,dela,materjala je bilo v avto uloženo(če imaš kake račune je še boljše),poveš približno kaj se tebi zdi,koliko naj bi bil vreden in on ti to ceno napiše v cenitev.
V primeru karambola imaš uradno cenitev in te ne morejo vleč za nos,češ da to ni vredno NIÈ.
Cenitev plačaš sam.
Pred leti(cca 5) je kolega peljal na novo narjeno Dy in so mu jo ocenili na 3.500eur.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

Xandrej

Svaka ti čast in kapo dol! Res si želim enkrat to videt na srečanju kakem... :emot112::emot112:

visar

vsem res hvala za čestitke ob priliki pa bomo spili kakšen pir. Vsekakor bom prišel na srečanje, če le ne bo več kot 100 km daleč. Prva prilika bo že od 11 do 13 marca pri merlaku ob dnevu predstavitve nove c3.

@amipick Ocenitev vozila je zanimiva ideja in bom resnično rezmislil o temu. Èe pa mi poveš še kaj več o tem pa bom zelo vesel.
______/\\______
______/\\______

vinotoc

Citat od: janez;68398Eno za mene... naredi pa mi pošlji... Kupim.

Dragi moji,
sam sem Petrovo knjižico prebral čez vikend. Povem vam da je zanimiva in zelo strokovna.
LP vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

amipick

Kar vem sem ti napisal.Za obnovljene ali predelane avte je ta zadeva dobra,ker zavarovalnice nimajo ideje,koliko bi tako vozilo lahko bilo vredno.
Oni imajo cene posameznih vozil v njihovih katalogih,samo da so te cene za navadna vozila,torej tovarniška.V tvojem primeru,tvoj AX za njih nima vrednosti.Èe pa ga daš ocenit in poveš koliko te je stal,in (ponavadi vprašajo)koliko bi bil zate vreden,ti bo to ceno napisal.Zavarovalnice ne vejo koliko stanejo ali naj bi stala taka vozila na tržišču,zato pa ti poveš svojo ceno.Seveda vse v mejah normale.
Torej-cena AX-a+cena delov elektronike,el.motorji,...+po tvoje koliko bi bil takšen avto vreden=uradna cenitev.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Vojko, kolko pa stane taka cenitev?

amipick

Nebi točno vedel,to sem spraševal eno leto nazaj.Takrat se mi zdi,da je stalo okoli 70eur.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

visar

Èe še koga zanima knjigica je sedaj 100% narejena in zgleda tako:

To je prva publikacija te vrste v slovenskem jeziku, ki na cca 50 straneh po korakih opisuje postopek predelave vozila.

V publikaciji so opisani praktični postopki predelave vozila in seveda potrebni postopki potrebni za izvedbo projekta. Prav tako je opisana tudi alternativa temu kar je narejeno.

Električno vozilo oziroma vozilo na električni pogon je po zaslugi publikacije prestal vse ustrezne teste in je sedaj vozno in registrirano.

Ta post ni napisan v smislu reklame (saj tudi zaslužka ni) temveč le v smislu očiščenja našega planeta. Saj je moja želja da se s to knjižico ozavesti čim večje število ljudi, tako da sami spoznajo da predelava vozila ni kakšen bavbav in se ga lahko lotijo sami.

Seveda za samo izvedbo ne prevzemam nobene odgovornosti (saj je veliko nevarnosti od visokih napetosti, pregretja slabo načrtovanih kablov ....).

Èe zadeva koga zanima kar pogumno na ZS.

LP
______/\\______
______/\\______

dyfan

@visar,
čestitke za predelavo avta in za knjigo.

Občudovanja in spoštovanja je vredno, če je nekaj dobro narejeno in to ne po balkansko ampak "do konca" in potem še ustrezno dokumentirano. Projekt je zanimiv, koristen in privlačen tudi za mene, vendar žal - finance!

Izgleda pa, da se končno res približuje doba električnih avtov, tudi serijskih in da jih naftni lobi ne more več zaustaviti. To lahko pomeni tudi hitrejše izboljšave na najšibkejšem delu elektro avta, na baterijah: cena, kapaciteta, trajnost...

Srečno in prijetno vožnjo!

LP
Lep pozdrav!