Moj XM V6

Začel/a Veloce, September 01, 2009, 08:19:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

Evo, danes smo ugotovili, da je fuč zadnji kolektor. Ta je počen kakih 5cm. Razpoka je rahla, vendar dovolj velika, da je skozi njo slišati tik-takanje.

Zdej lepo prosim, da vklopite malo vez in mi kje zrihtate kak kolektor, magari nov, samo, da ga dobim čim prej.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

psihopat100posto

Citroen servis edino, me zanima kak dolgo boš čakal na dobavo. Cena je bila pred leti okrog 250-300EUR. Rabljenega je brez veze gor šraufat, ker bo kmalu enako.
lp

andraž

Vprašaj pri Novaku v Lj. Dolgi most. Bi znal kaj imeti.

Veloce

Sem že klical autosprint v stari gorici. Ti fantje marsikaj zrihtajo. Upam, da tudikolektor, drugače pa novega. Ja, jebiga, sam bo pa do konca mir, upam.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

andraž

Novega, pa bo mir za 15 let. V tem času lahko daš gor 6 starih, pa bo cena višja, ko sešteješ delo pa tesnila...

mirchi

Èe poznaš kakega dobrega,ampak res dobrega varilca ti zadevo lahko povari.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Veloce

S Francem iz Celja sva že govorila o tem. Mogoče res kaj naredim na tem.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Evo, bil sem pri Novaku, dobil sem popolnoma nove kolektrorje - oba + tesnila. Zraven mi je še zrihtal vrhnji nosilec motorja z vilico in še par cevi hladilenga in servo sistema je imel na zalogi, ter jermenico hidravlične pumpe. Za vse skupaj sem dal 550€. Samo en kolektor je po redni ceni 492€.

Oba Zdravkota sta se mi posvetila, pregledala še mojega XM-a, predvsem nosilne plošče prednjih bunk, ki so še OK, hidravlično tekočino in še par malenkosti. Zanimivo je to, da sta oba povedala, da hidravličnega sistema ni potrebno odzračevati. Potem smo malo podebatirali o tem in onem (cca 1 uro) in potem sem odjadral.

Za "nagrado", pa me je še moj XM malo razveselil. Pred potjo v Ljubljano sem resitiral BC in sem malo spremljal trenutno porabo, da ni zrasla preko 9.5 litra po nepotrebnem, kjer se le da. Hitrosti po AC sem imel med 130-140 km/h, torej nisem bil med počasnimi in na koncu, ko sem prišel nazaj domov sem bil pozitivno presenečen nad povprečno porabo, ki verjeli ali ne, ni bila več kot 8.1 litra/100km. Pismo sem rekel, to ni mogoče, potem sem še pogledal cager nivoja benza in ta se je premaknil za samo dve črtici. Zgleda, da bo držalo.

Pa zanimivo je to, da je pri 140 km/h avto izredno miren in se pelje fantastično. Kar zamerim udobju, je edino to, da je naslon za roko prenizek. Kot, da ga ni.

Skratka z avtom sem izredno zadovoljen.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Citat od: Veloce;58139Pa zanimivo je to, da je pri 140 km/h avto izredno miren in se pelje fantastično. Kar zamerim udobju, je edino to, da je naslon za roko prenizek. Kot, da ga ni.

Pa saj to veš, da se XMu sredinski naslon dviga s pomočjo elektromotorja? ;-)
OK

LP
Primož

Xandrej

:emot112::emot112::emot112:

Zrihtano!

Lamy

Boš videl, če ga boš redno vzdrževal in rihtal ti bo služil še pa še, ti povem iz lastnih izkušenj

UŽIVAJ V VOŽNJI :BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

zlikovski

No vidite da gre poraba okrog 8 litrov in ta je celo V6, moj pa štirka :)

Citroenovc

Ja in lažje boš spravil V6 na to porabo kot pa 2.0 ... ker V6 je vsaj suveren in se ne matra ...

Isti šmorn je npr (poznam porabi, ker sta ju imela moja kolega) razlika med BMW 316i in 320i (nekaj prek 100 proti 150KM, 4 valji proti šestaku, govorimo o generaciji tam okrog '93) - ko je prvi pil po 11-12l, drugega se je pa dalo spravit brez večjih naporov na 8l
OK

LP
Primož

zlikovski

Takega imamo tudi doma BMW šestaka, pa ga ni variante spravit pod 10L
No da bom bolj natančen z 60L napravimo tja 400KM več skoraj negre.
Sva pa z fotrom sprobala glede pospeškov in podobno in nima varinte da bi bmw šel bolje.
Ali pa mam jaz kaj spreštimano mašino, skratka bmw 2.0 V6 ga XM 2.0 poščije.
Pa lahko pove kdo kaj hoče, to sem sprobal na lastnih avtih.
To sva testirala tja do 180Km/h, ker ni bilo ceste take da bi šla dalje, priznati pa morem glede BMW-ja da še ga nisem tiščal dokonca, tak da nevem kolko ima top speed. XM-a sem spravil tja do 215KM/h.

Citroenovc

Zlikovski - saj sem pristaš Citroëna - ampak ne bučk valit.

e36 s 24V 2.0 R6 (me pa zanima kak V6 imaš ti to) 150KM motorjem (sem ga tudi sam aktivno vozil 1 teden) je in bolj suveren od 2.0i XM in tudi manj žejen.
Še jaz, ki ga nisem bil navajen in ki sem probaval zmogljivosti avta - sem ga uspel vozit s porabo 9l. Njegov lastnik si je pa pridno beležil vse posege v eno knjižico v avtu - in tam sem videl, da je imel povprečje okrog 8l. Zakaj bi si pa sam sebi on lagal - pa ne vidim smisla ... torej mu kar verjamem ... Aja, tip še zdaleč ni bil počasen voznik.
OK

LP
Primož