Moj XM V6

Začel/a Veloce, September 01, 2009, 08:19:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Veloce

ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Veloce

Evo, v Italiji v eni mali trgovinici autosprint zrihta do ponedeljka obe izpušni tesnili, na uradnem Citroen servisu pa nesposobneži še iščejo. Kriza.

Zgleda, da bom res nabavil še enga XM-a zraven, da bo mir.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Ja seveda sta dva - V6 motor im po 3 in 3 valje ... pri R6 bi lahko imel skupaj izpušni kolektor ...

Gretje sedežev ... pa '89. Hmm, ali je nek ex razstavni ali pa zelo verjetno pripeljan iz severa Evrope ... ali pa enostavno prodajalec naklada ... ali pa ima aftermarket prevleke z grelnikom ;-)

Tomaž - mah pri prvih letnikih mislim, da so komande kar bile serijsko ob tovarniškem radiu pri V6 ....
OK

LP
Primož

JureA

Citat od: GSclub;57834ha, ha. človek, to je vendar citroen XM, star 17 let. ne boš tako poceni odnesel (upam, da se motim, a ne verjamem).

XM je pravi avto za take, ki imamo namesto življenja po liniji najmanjšega odpora radi izzive.

Sam menim, da je moj XM v slabih treh letih, odkar ga imam, bil razmeroma neproblematičen, je pa vseeno v tem času bilo treba poštimati naslednje:

- Menjati zadnji izpušni lonec.
- Menjati krtačke na zaganjaču.
- Napolniti bunke, dve zamenjati.
- Ventilator za kabino se je nehal vrteti - treba ga je bilo vzeti ven in očistiti kontakte.
- Menjava grelca kabine.
- Znan problem s taljenjem varovalke za klimo/ventilacijo.
- Zaradi službene odsotnosti je avto stal mesec in pol. Ko sem se potem prvič usedel za volan in se odpeljal v trgovino, sem opazil močno iztekanje LHM-a pri zadnjem desnem kolesu. Miki je to hitro poštimal, nadomestni del je stal 13 EUR.

andraž

To so v bistvu samo malenkosti, ki skoraj sodijo v redne servise. Marsikateri avto ima mnooogo več težav in se stalno nekaj menja.

JureA

Ja, se strinjam.
Za 12 let star avto s 500.000 kilometri se mi zdi to čisto spodobno.

Veloce

500.000km!!!

In potem pravijo, da so ti avti jajca???? Ma to so kraljevski vozovi.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Hehe Veloce, ja 0,5MIO km ...

no, saj je še kar nekaj takih XMov s toliko km (samo da imajo zaradi SLO nacionalnega športa števec nazaj prevrten ;-) ), Juretov pa je tak, da je lastnikom celo v ponos, da lahko pokažejo km na števcu.
OK

LP
Primož

Veloce

Motor pa kakšen?

Mater se lepo vozim v mojem. Sam res tisti zvok fuč auspuha vse pokvari. Bom probal te dni zrihtat, ker me res živcira. Ostalo pa kot bi križaril. Legneš i ideš.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Mike666

Pol nebi menjal za BMW-ja (Bayerische Mist Wagen)

mirchi

Citat od: JureA;57900XM je pravi avto za take, ki imamo namesto življenja po liniji najmanjšega odpora radi izzive.

Sam menim, da je moj XM v slabih treh letih, odkar ga imam, bil razmeroma neproblematičen, je pa vseeno v tem času bilo treba poštimati naslednje:

- Menjati zadnji izpušni lonec.
- Menjati krtačke na zaganjaču.
- Napolniti bunke, dve zamenjati.
- Ventilator za kabino se je nehal vrteti - treba ga je bilo vzeti ven in očistiti kontakte.
- Menjava grelca kabine.
- Znan problem s taljenjem varovalke za klimo/ventilacijo.
- Zaradi službene odsotnosti je avto stal mesec in pol. Ko sem se potem prvič usedel za volan in se odpeljal v trgovino, sem opazil močno iztekanje LHM-a pri zadnjem desnem kolesu. Miki je to hitro poštimal, nadomestni del je stal 13 EUR.

sam potrošni materijal.Ma to ni nič!
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Citroenovc

Citat od: Veloce;57916Motor pa kakšen?

Zadnja inkarnacija 12V V6 167KM.
OK

LP
Primož

Veloce

A to tazadnji letnik od 97 dalje?

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT

Citroenovc

Ne zadnja inkarnacija od (mislim da) 95 pa do junija 97. Avto je pa letnik 97. eden zadnjih zadnjih s starim a preverjenim šestakom.
Potem je prišel novi 24V motor s 194KM; obenem so pa še DIRAVI opustili :-S
OK

LP
Primož

Veloce

Aha, pol ma že ta novo armaturo.

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT