Moja pomaranča

Začel/a pubi2cv, Avgust 10, 2009, 07:40:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

A.T.K

Ta mehari je biu do pred dveh treh let v vsakodneuni uporabi vsaj osem devet let.
Valda Kamnica overland:)
Eno leto vmes je stau na klocnih v tvojem okolišu:) Kamor je prišeu z ,rodne, grude, kjer je zamenjevau poslanstvo Amija 6 break. Zato pa je streha nafilana za na Nordkap.
Vsaj bla je. Pa seveda pobarvan v Tijekoranžno:)
lp

pubi2cv

V tejle temi se dolgo nič ni dogajalo. No, pa saj se tudi z Meharijem ni, razen to, da sem se tu pa tam kak krog zapeljal. V glavnem je opravljal poslanstvo prevoza starega papirja in steklovine na eko točko. Eko kola...haha.
Včeraj sem švical v tejle poletni vročini in pomislil, da mora njemu bit tudi vroče. No, naslednja poteza je bila jasna: Zdaj je zgoraj brez. Vems sem spulil ven še ene par kvadratov nekih nagravžnih itisonov. Zdaj ga bom noter lepo spucal in v mat črno poštrihal, pa bo lep ko slika. Danes dobi še na frišno poštrihana kolesa. Ko bo stilska preobrazba končana, pa sledi še kaka fotka:BigThumbs:

pubi2cv

Nič...ne morem si pomagat...nimam rad na pol zrihtanih avtov. Glede na to, da se je lih začelo 2013, je treba dost zgodaj stvari zastavit, da se kaj nardi...včeraj zvečer sem se ga lotu...demontaža....do nazga

Šraufanja ni blo kaj dosti....bolj je delu flex....rja po mnogih letih je onesposobla vse šraufe pod plastiko. Ene par jih je šlo na ključ, večina pa se je vtrgala al pa je blo treba rezat. Še rolbar je blo treba odrezat.:Hammer3:

Evo ene par fotk za začetek

janez

To mi deli... Zdaj se bom pa znebil šasije za tvojga meharija , ki čaka pr meni :)

pubi2cv

Ne se prehiter veselit...prva lastovka še ne prinese pomladi....ka pa vem, kdaj bo spet kaj napredka. :Hammer3:

Sej veš kak je blo s spačkom....haha

janez

Ja res... :(

Ti sam še staro šasijo ven zabriši pa mi jo pripelji... Ostalo bom jaz naredil, vrnem nazaj tiptop pa sestavljaš potem naslednje 4 leta .

pubi2cv

Jao, Keža....ko bi ti vidu ka je to enih profilov spodi:Hammer3:
Bova midva tole poenostavla. Pubi bo nov dizajn podpor za kabino zrihtu. V bistvu nov dizajn vsega na Mehariju. Kak so zakomplicirali...ajajaj....miljon enih nosilcov, ki so sami sebi v napoto. Ni čudno, da ga ni nihče šraufal ali obnavljal. Brez tremblica ne gre narazen...haha. Ampak bomo to saniral...:BigThumbs:

vinotoc

A si nebi ogledal originalnih podpor, da ne boš dizajniral in se matral.
LP Vinotoc
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

gule

Pubi pobarvaj ga v svetlo zelenooooo....

pubi2cv

Citat od: vinotoc;148986A si nebi ogledal originalnih podpor, da ne boš dizajniral in se matral.
LP Vinotoc

Ogledal ja....ampak original školjka in poliesterska sta različno narejeni in poliesterska je dosti močnejša kot ABS in ne rabi vsega tistega paličja, ki rado gnije.....bo treba en kompromis pogruntat. Jasno pa najprej prečekirat oriðinale.

A se že ponujaš za ogled :emot137:

Lovro

... da preverita, če so pri Vinotoču šraufi že kaj zarustali...:AngelPray:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Citroenovc

Kake števce ima to ta tvoja pomaranča? GSove al nekaj tretjega?
OK

LP
Primož

pubi2cv

GS je, ja.....hibrid GS pa AMI v bistvu.

Sej gre ta krama ven pa lepo števec od DY noter. Mogoče celo od specialke, če ga kje zdrem...mi je všeč ko je tak mali...hehe

Citroenovc

Pa saj so lepi tile GS števci. Men so bili od prenovljene GSke števci vedno nekaj drugačnega od ostalih tiste dobe - vsekakor v pozitivnem smislu.
OK

LP
Primož

janez

So lepi števci... sam ne v Mehariju.

Moje mnenje je da najbolj paše in je najbolj funkcionalno kot je bilo... Mali števec od "specialke" in obvolanske ročice od spačka.

Manj kot imaš stvari okoli volanskega droga boljše je.

Pubi, če ne dobiš od speciala števec je opcija kot si napisal - od dijane ali amija (verjetno se ti valja kakšen v skladišču). Edino, dodaš lučko za osvetlitev števca, ki je drugače na armaturki na volanskem drogu (DY in AMI).

Boš vrata obdržal na mehariju ? Èe ne imam potencialnega kandidata, ki jih rabi... za smrtnikovega meharija.