Ali z avta očistite ves sneg?

Začel/a hadei, Marec 20, 2007, 08:22:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali odstranite ves sneg z vozila?

E, nikoli
0 (0%)
A, vedno
34 (77.3%)
A, razen strehe
1 (2.3%)
akor kdaj
8 (18.2%)
imamo snega
0 (0%)
aj je to sneg?
1 (2.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 44

hadei

To me zanima predvsem zato, ker sem bil danes dele?en dogodku, ko je enemu tipsonu pri zaviranju zvilo ali kakor drugače poškodovalo sprednje brisalce. žal se je zgodilo tako na hitro, da sem samo videl, da je vozilo manjši dostavnik. Pa ne v smislu kombijevske izvedbe ampak osebnega avtomobila s ločeno zadnjim delom.
V glavnem klasika. Pri zaviranju mu je sneg s strehe vozila poškodoval brisalce tako, da so ?obali po haubi. Ni lepo, ampak sem si mislil prav ti je lenuh. To pa zato, ker bi se lahko zgodilo tudi.......

1. Lahko bi se zgodilo, da bi ta sneg odletel med vožnjo nazaj in nekemu nesre?niku na haubo. Rezultat vemo.
2. Lahko bi se mu pogled na cesto čisto "zaprl" ali se celo tako vstračil, da bi naredil kakšno neumnost s katero bi povzročil prometno nesrečo. Spet nix gut.

Ali ste dosledni pri ?iščenju snega z avta ali ste isti lenuh?!

.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Da pa seveda ne omenjam tovornjakarjev, ki jih je ogromno na tej relaciji.
Pogledam na streho priklopnika in kar dim skozi ušesa. Ni drugo kot to, da bi ?oferja samo :emot160: .

Da pade del plasti snega debeline 10 cm s tak?ne višine na avto je konec. pločevina kaput totalno.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Lovro

Očistim cel avto oz. včasih vsaj šipe, ?e je manj kot centimeter snega na avtu. ?e je snega ve? kot 1 cm, obvezno očistim cel avto.

Ravno danes sem videl, kako so policaji ustavljali neočiščene avte.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Gox

Sam s snegom sicer nimam težav. Sem pa večkrat videl, kako odleti s prikolice kamiona v ovinku led.

Na vrhu cerade včasih vozijo cele plošče ledu, ki ob prvem ovinku poletijo kot ledene plošče...

?e bi v tistem trenutku na plo?niku čakal kolesar, jih bi kar po?teno ujel.

Sem pa videl ob zadnjem sne?enju na obali, kako ljudje vozijo avto povsem zasne?en, na prednjem steklu pa luknja 20x10 za voznika in 10x10 za sopotnika. (nova opel Astra)

Pa eni niso normalni, kako se spravijo na cesto.

Lp

Xandrej

Vedno ?čistim avto do fula kolko se da. Oni ko pa se bzijo z kapami na strehi ko majo po 20 cm snega na avtu pa bi ga openalu, da v ?ivljenju ve? se niti nebi pelal ko sne?i ali je sne?ilo... Prokleti lenuhi blokovski...

garac

Vedno cel avto! Me moti, pa nevarno je, jaz bi ful kazen nabil zato, včeraj sem celo enkrat vmes ustavil in sčistil sneg ?e 1x, no pa saj smo v glavnem skoz stali.
Radovljica Kranj skoraj dve uri, prej pa Kranj Radovljica ura in pol. Bi imel veliko za povedat glede moč v modrem in cetne slučbe.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

soncek

Tudi jaz počistim ves sneg, ker se mi zdi prenevarno, da bi mi pri zaviranju padlo s strehe "darilo". Tudi ?e pred mano vozi blokovski lenuh (@Andraj ta izraz mi je všeč) imam večjo varnostno razdaljo.
Pri nas spet sne?i. ?e bo veselo! :emot49:

aygo

Z avta zmeraj očistim sneg (kadar je) pred vožnjo ?e zaradi lastne varnosti.
[SIGPIC][/SIGPIC]

hadei

Poznam nekaj lenuhov, pa niso blokarji. Mislim, da to nima veze ali živi? v bajti ali v bloku.
Po eni strani se mi zdi, da blokarji ?e bolj OčistIMO avto, ker nam ni potrebno ?e kaj drugega. Bajtari pa se naveli?ate ?iščenja parcele, da potem pozabite očistit oz. se vam ve? ne ljubi očistit ?e avta.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Ja to bo... Ne kakaj :emot144:  Po moje si iz bloka, da se na tak Našin zagovarja?... Pridi eno jutro v mb ko je celo no? padal sneg. Videl boš ?e pa jo?... Po moje mu sneg na strehi pa na haubi ni od lovrenca do mb ostal..

hadei

Sem bil v hiši in sem sedaj v bloku. ?e vedno očistim avto kot ga je potrebno...celotnega.
[SIGPIC][/SIGPIC]

michoBX

Mam avto v garaži, ?e me pa kje sneg ulovi, pa počistim ves sneg dol.

Sem zadji? komaj prikopal domov - glavna cesta od ?k. loke pa do doma ni bila zorana - bxa sem dvignil v eno pozicijo vi?je - namotiral ketne pa gasa - sem prehitel kr nekaj alfic, golfov(IV, V), katere so pustili kar ob cesti - nimajo za burek ko zamede :emot77:

V loki je bilo 20cm na cesti, ko sem prišel domov pa krepko čez trideset cm snega - zutry ga je bilo skor pol metra...

LP
Hja, dougcajt mi je ja...

garac

tem bi takoj nabil kazen, res ni veliko snega, sam je pa mote?e, voznik ne vidi, z njegovega avta pr?i, svetlobna telesa niso normalno vidna itd
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

Ja, celega spucam, mam siroko metlo s podaljsljivim rocajem, tako da kljub veliko pleha kar hitro koncam. Pa itak ne maram, da mi sneg zmrzne na avtu, poleg tega pa mi je tovrstno "ciscenje" se posebej vsec, ker se na sneg fanj prime vsa umazanija in je po ciscenju prav lep. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Hydraulic

Vedno je čist avto,ker imam od doma dovolj časa da se avto ogreje in mi sneg stali preden pridem na glavno cesto. V službi imamo pa top za gretje ?otorov in samo za 1 minuto ga vklopim in ste?e sneg z avtomobila ko solza....
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....