Ali z avta očistite ves sneg?

Začel/a hadei, Marec 20, 2007, 08:22:36 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Ali odstranite ves sneg z vozila?

E, nikoli
0 (0%)
A, vedno
34 (77.3%)
A, razen strehe
1 (2.3%)
akor kdaj
8 (18.2%)
imamo snega
0 (0%)
aj je to sneg?
1 (2.3%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 44

izi

?e grem od doma mi ni potrebe,ker imam avto v garaži drugače pa odvisno,?e grem samo domov iz slučbe očistim samo stekla,?e pa grem na dalj?o turo pa vedno cel avto.
izi

deyo

@izi, a sedaj po tvoje, ?e greš samo iz slučbe domov potencijalno ne ogro?a? ostalih udeležencev, zaradi morebitnega "premika" snega iz strehe tvojega avtomobila na vetrobransko steklo :Hammer3:.

Po tvoje je pomembno to samo za dolge ture, obenem pa v sosednji temi poziva? na to, da bi za invalide morali storiti kaj ve?, ker se jih veliko "rodi" ravno na cestah.

Zdaj te pa ne razumem ve?, ali pa si napa?no razlagam tvoja objavljena prispevka.

Lp, Deyo

bramar

Jaz se predvsem "pomatram", da sneg nanj ne pade... :emot122:

Jerry

Včasih se kar prime...in tistega ne drgnem dol. drugače pa vedno ves sneg dol spucam, nikoli mi na misel ne pride da bi recimo kaj na pol. Tudi z odbijačev, ?e je gor.
Sem alergi?en na take ki to ne naredijo.

Ali pa tisti ki si na zaledenelem avtu samo maj?keno spraskajo pa mislijo da je to to.
Danes lahko vsakdo poène kar hoèe. Kako pa naredi je pa vprašanje?

soncek

Citat od: izi;26934?e grem od doma mi ni potrebe,ker imam avto v garaži drugače pa odvisno,?e grem samo domov iz slučbe očistim samo stekla,?e pa grem na dalj?o turo pa vedno cel avto.
izi

Izi, ali imaš službo sredi polja in stanuje? na robu? Ni nikogar na isti cesti v času, ko se Pelješ domov?
Sicer se mi zdi to zelo neodgovorno! In kaj, ?e bo zaradi tebe nastradal nekdo drug?
Pravijo, da se najve? nesre? zgodi na krajših relacijah... In kaj smatrač pod dalj?e ture?

Gox

Pozimi sem ?e večkrat opazil kako priletijo kosi ledu s cerade tovornjakov.

Tisto je šele nevarno za kakšne pe??ce. Ko na ceradi ostane voda, potem zmrzne in v ovinku prileti z višine plošča ledu.

Sem peljal za tovornjakom, ko je v kri?i??u zavil desno je poletela plošča 1x1meter na cesto in se raztre??ila.

LP
Goran

jerson1978

jop gox jaz očistim osebnega vedno  pr kamijonu je malo drugače na streho prkolice nebom šel(4,10) visoko  da pa zadevo malo olajšam grem pa v prikolico in od spodaj gor tolčem da se led polomi pol pa molim da med vožnjo nebo komu padlo na avto ( ko sem se delal v avstriji je bil ta problem efektivno rešen šel sem vpralnico in vroča voda+ščetke so svoje naredle v SLO pa pač teh varijant ni :emot124:

grozny

živiš na obali
ni snega (skoraj)
ni kidanje

problem rešen

:BigThumbs::BigThumbs:
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

Mike666

Èe pa živiš v prlekiji pa moraš pač vstat kakih 20 min prej daš vodo za kafe gor greš scat in skidat sneg prideš nazaj spiješ kafe pa greš v službo.
Samo je pri nas zadnje cajte kot na obali. še včasih celo lepše vreme. Èudna je ta narava.

Lamy

Èe pa živš na pohorju, je pa to obvezna jutranja telovadba:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

No trentno ga je fajn vsulo, ampak je čisto moker, sproti se topi. Ne bo treba ob 14h nič pucat. Moram priznat, ti novejši avti mi grejo fajn na živce, ko odpreš vrata se takoj na sedež vsuje. Avtov s klasičnim robom na strehi pač ni več. Preden vzameš kako orodje za čiščenje iz avta ga že imaš kilo na sedežu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

altair123

Jaz vedno očistim vse. Na živce mi gre sneg na steklih, ker ovira preglednost, pa tudi na strehi obstaja vedno nevarnost da zdrsne na vetrobran. Po vrhu pa če ga je dosti na strehi dvigne težišče avtomobila in mu zmanjša stabilnost. Za povrhu pa še poveča zračni upor in poslabša ekonomijo rabe vozila. Torej ni razloga da bi sneg ostal na avtu.

Pri Evasionu sem doma vzel kar omelo za pometanje kuhinje, da sem bil hitreje pri koncu... in metla se je vozila z mano, dokler je bilo napovedano slabo vreme.

Mislim da se bom te navade kar držal, le metlo z nežnejšimi ščetinami bi verjetno rabil, obstoječa je kar groba.

Xandrej

No pri nas so že na 3 milimetre snega vrgli ene 10 ton šodra...

:Hammer3::Hammer3::Hammer3:

ISO 99001 pa nevemkajvse pol pa šoder mečejo po cestah ko leta 1893. Svaka čast!

Zeko124

Citat od: garac;61242No trentno ga je fajn vsulo, ampak je čisto moker, sproti se topi. Ne bo treba ob 14h nič pucat. Moram priznat, ti novejši avti mi grejo fajn na živce, ko odpreš vrata se takoj na sedež vsuje. Avtov s klasičnim robom na strehi pač ni več. Preden vzameš kako orodje za čiščenje iz avta ga že imaš kilo na sedežu

@ garac, tu pa bo pri meni pridenost, ko se bom začel furat z Amijem (seveda bo to tudi pozimi, da probam, kaj Keža tak ljubi na zimski vožnji, itak mu pa nima kaj bit, če bo lepo zaščiten :BigThumbs:).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si