Resetiranje števca in obratomera na pravo pozicijo

Začel/a 1cimer, Junij 02, 2009, 06:18:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1cimer

Opazil sem, da na forumu še ni napisano kako popraviti števec hitrosti in obratomer.
V mojem primeru sta se oba merilnika obrnila za 360s torej do nulte točke.
Klical sem na več servisov in vsak serviser je povedal svojo ceno.

Kako se težava odpravi?

Ključ obrnemo na kontakt tako da zasvetijo vse lučke. Nato odklopimo + pol na akumolatorju za 30sec. Ključ je še vedno v kontaktu.
Pazljivo namestimo klemo nazaj (brez iskrenja) v nasprotnem na bo delovalo.

Tak reset je pomagal pri meni in še na treh vozilih.
Baje da je zadeva ista kadar se zamenja baterija v daljinskem zaklepanju in pri težavah z daljunskim zaklepanjem..
:BigThumbs:CITROEN:BigThumbs: Voziti kaj drugega je greh

1cimer

Pa še o cenah ki so mi jih omenili na servisih.
Avto CITY MB  popravilo 4h (elektičarske okoli 37€ po uri)
Avto CIT  MS  popravilo 1h  (elektičarske okoli 32€ po uri)
Avto ŽGAJNER Rogaška Slatina --Gospa mi vljudno pove kako se napaka odpravi in mi zagotovi v kolikor ne bom uspel sam naj pripeljem in mi bo mehanik naredil ZASTOJN- Saj bi mu dal za pivo HAHA.... Še vedno so dobri ljudje

garac

a se ti je slučajno izpraznil aku? Pozabil prižgane luči?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

1cimer

Baje je bil zamenjan, avto sem komaj kupil (videti je nov). Na kolegovem pa se je to zgodilo pol leta po menjavi.

andrazzzz

Meni ze od nakupa rabljenega avta obratomer narobe kaze - za okoli 1000 obratov premalo. Stevec za hitrost kaze prav. A se s tovrstnim "resetom" resiti ta problem oz. lahko gre kaj narobe? Ne bi si rad unicil se stevca za hitrost.

1cimer

Meni je bilo rečeno takole.
Na igli števca in obratomera je nakašen magnet. Ko pade napetost akumolatorja se iglam sfuza. Na mojem je akumolator nov (sem preveril po računih priloženih ob nakupu). Kot že napisano da smo s tem rešili 3 avtomobile -eden je imel isti problem kot vi.
Z tem ne more biti nič narobe tako da brez skrbi probajte.

garac

ne vem, sicer se mi zdi malce neumna, ampak en izmed "fuš" mehanikov mi je dejal, da pustiš še 1x spraznit aku do konca in se vzpostavi prvotno stanje
[SIGPIC][/SIGPIC]  

1cimer

Jaz ne trdim da se da 100% napako odpravit. Meni je bilo  prvo rečeno naj avto malo poteram da bi igli prišli na položaj-nakako večja napetost naj bi potegnila igli. Povedal sem da avta ne upam pognati ker sem ga komaj kupil in je pred tem stal dobrih 6 mesecev. Nato so mi razložili zadevo katero sem vam tudi dobrodušno posredoval.
Sem pa 100% prepričan v besede te gospe iz servisa saj jo poznam 15 let in vse dosedanje citroene vozim servisirati k njim.

Z odklopom akumolatorja ne morete ničesar *zajebat*
Mogoče pa sem imel le srečo---NA 3 vozilih

garac

ma, cimer, bomo probali, vsak nasvet je dobrodošel, tnx
[SIGPIC][/SIGPIC]  

1cimer

Še nekaj mi roji po glavi..
Zakaj se igli vrneta v pravi položaj ko zmanjka napetosti -kontakt na stop? Moja ugotovitev je, kadar odvzamemo kontakt prekinemo el.napetost s tem pa ne spraznemo kondenzatorja. Pri tem resetu ko je kontakt vključen vse ostale lučke na plošči in merilniki požrejo tok iz kondenzatorja aku pa je odklopljen in magnt se sprosti.

Morda se motim!!

andrazzzz

Hvala za nasvet. Bom poskusil ta postopek.

Sicer sem ze tudi pred casom na angleskem forumu zasledil podoben nasvet, ampak mu nisem posvecal toliko pozornosti. Namrec akumulator sem ze odklapljal, da bi resil problem z obratomerom, pa ni pomagalo. Upam, da tale postopek bo...

1cimer

Samo na kontakt ne pozabi. naj bo vključen preden snameš + pol.

Pa vso srečo in javi če bo uspelo

andrazzzz

Samo toliko za potrditev tvojega nasveta. Tole sem nasel na angl. forumu:

CitatHi, I have the same problem, spoke to a Citroën garage and apparently this is common problem when jump starting another car or when your battery is flat.
He recommended that I should disconnect the + battery terminal, turn the ignition ON (position II) then tap the battery + terminal a few times with the + cable, this should make the speedo needle jump back round, He said it will take a few attempts.

Je par razlik... Ceprav mislim, da je tvoj nasvet, da ne sme biti iskrenja bolj priporocljiv.

zlikovski

potem ko odvzameš plus kabel z akumulatorja, potem pustiš ključ na drugem položaju ali pa ga vzameš ven se pravi kot bi ga ugasnil, ali pa more biti v drugem položaju ko daš nazaj kabel na akumulator?

hadei

Èe bo kdo to probal in mu bo uspelo, naj to potrdi, da deluje!
[SIGPIC][/SIGPIC]