Resetiranje števca in obratomera na pravo pozicijo

Začel/a 1cimer, Junij 02, 2009, 06:18:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

1cimer

Citat od: zlikovski;52973potem ko odvzameš plus kabel z akumulatorja, potem pustiš ključ na drugem položaju ali pa ga vzameš ven se pravi kot bi ga ugasnil, ali pa more biti v drugem položaju ko daš nazaj kabel na akumulator?

Kontakt mora biti vzpostavljen.Zato pazi da ne pride do iskrenja.
:BigThumbs:CITROEN:BigThumbs: Voziti kaj drugega je greh

zlikovski

Iskro vrže pomoje vedno če je kontakt, more potegnit napetost iz akumulatorja da vzpostavi stanje, če nebi bilo porabnikov potem nemore iskrit.
Moje mnenje.

1cimer

Problem je z tem nastavkom na klemi ki je za prišravfat( vsaj pri meni je 2x zaiskrilo)
Sicer pa mi je bilo rečeno da lahko samo kakšna varovalka pregori in nič drugega

andrazzzz

Sem tale postopek tudi jaz danes preizkusil. Pri meni zal ni resilo problema. Jaz imam sicer probleme z obratomerom, ker kaze premalo - torej kazalec ni "obrnjen okoli".

Pa se nekaj... Postopek sem moral ponoviti 2x. Prvic mi je namrec obrnilo kazalec obratomera okoli. Pri ponovnem "resetu" je skocil nazaj na pravilno pozicijo, ampak mi zdaj se vedno deluje enako kot prej.

1cimer

Torej se po izklopu kontakta obratomer in števec normalno spustita na 0. Ta reset pomaga pri števcih ko igla ostane na sredini ali se obrne za 360 stopinj

silvo

jas tudi mam problem z obratomerom!!!  ko vklučim kontakt, oz. prižgem avto skoči kazalec iz 0 na 500 obratov, in tam tudi ostane, se pravi da ne dela, ker vedno stoji na 500! se da problem kako rešit?

1cimer

z tem postopkom ki je opisan se da te stvari popraviti.
Še enkrat..Pri meni in pri 2 kolegih so bile igle zasukane za 360 stopinj. Na 1 avtu pa je bil obratomer na 1800 in se je z tem resetom obrnil na 0.
Probaj ni kaj za zaje....

silvo

Citat od: 1cimer;53507z tem postopkom ki je opisan se da te stvari popraviti.
Še enkrat..Pri meni in pri 2 kolegih so bile igle zasukane za 360 stopinj. Na 1 avtu pa je bil obratomer na 1800 in se je z tem resetom obrnil na 0.
Probaj ni kaj za zaje....

hvala za nasvet,... sem odklopil kot ste napisali... pa ne gre... obratomer še vedno stoji na 500, tudi ko je samo kontakt in avto ni prižgan. ko pa odvzamem kontakt pa pade na 0.  zdaj pa mi radio zahteva kodo...kje pa naj to iščem... avto mam komaj nekaj dni, in še se ne spoznam dobro na njega!!!

1cimer

če imate kontakt prižgan in odklopite + pol mora igla skočiti na 0.V vašem primeru ko date kontakt skoči igla na 500 in sedaj odklopi + pol in more skočiti nazaj. probaj večkrat

alesz

Večkrat ko probaš več šans imaš,da ti še kontrplne lučke od ročne in olja obrne okrog, nikakor pa ne moreš nastaviti točnost delovanja števcev s tem postopkom......

1cimer

LaKi

Citat od: andrazzzz;53010Sem tale postopek tudi jaz danes preizkusil. Pri meni zal ni resilo problema. Jaz imam sicer probleme z obratomerom, ker kaze premalo - torej kazalec ni "obrnjen okoli".

Pa se nekaj... Postopek sem moral ponoviti 2x. Prvic mi je namrec obrnilo kazalec obratomera okoli. Pri ponovnem "resetu" je skocil nazaj na pravilno pozicijo, ampak mi zdaj se vedno deluje enako kot prej.

Èe še nisi rešil problema, ker si iz LJ, se zapelji na Vič, k avtoservis Trobec, povej kakšen imaš problem, men je starejši možakar, na Xsari od moje drage, to naredu zastonj.

Gre pa za isto foro s tem odklopom kleme z akumulatorja, sam s tem da je on tapku po akumulatorju s klemo tok časa dokler se ni obratomer vrnu na pravo pozicijo.

LP, LaKi

1cimer

No lepo da ste rešili problem. Sicer je bilo meni rečeno naj pazim na iskrenje a v mojem primeru sta bila oba števca zasukana za 360.

deyo

Citat od: garac;52959ne vem, sicer se mi zdi malce neumna, ampak en izmed "fuš" mehanikov mi je dejal, da pustiš še 1x spraznit aku do konca in se vzpostavi prvotno stanje

To pri meni ni delovalo. Imam podoben primer, obratomer kaže pravilno, se je pa zmešalo števcu hitrosti.

1cimer

sledi postopku in ga ponovi večkrat.
kje pa je igla na števcu ko odvzameš kontakt