Resetiranje števca in obratomera na pravo pozicijo

Začel/a 1cimer, Junij 02, 2009, 06:18:51 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

deyo

Citat od: 1cimer;54823sledi postopku in ga ponovi večkrat.
kje pa je igla na števcu ko odvzameš kontakt

Pade na nulo, pri kontaktu pa skoči na 20.

alesz

S tem postopkom lahko samo vrneš kazalec na pravo stran na moreš ga pa kalibrirati ali pa nastavljati točnosti.

1cimer

morda bo šlo. kolega je ob kontaktu imel iglo nekje na 1300rpm in je uredil zadevo z odklopom
:BigThumbs:CITROEN:BigThumbs: Voziti kaj drugega je greh

deyo

Morda bo ratalo, ker to tega odstopanja mi je prišlo pri zagonu avtomobila z skoraj praznim akumulatorjem. Taktar je števca zabilo do konca, obratomer deluje normalno, od hitrosti pa je kar naenkrat dobil +20.

vojkop

Citat od: hadei;52986Èe bo kdo to probal in mu bo uspelo, naj to potrdi, da deluje!

Pozdravljeni na forumu!
Deluje!:BigThumbs: Oba števca mi je "obrnilo" (360°) pred dvema mesecema, vmes sva z mehanikom že razdrla armaturko (lepa zajebancija):Hammer3:, pa se je zgodba kar ponavljala....mehanik mi je omenil, da je verjetno povezano z akumulatorjem. Prejšnji ponedeljek mi je mraz dokončno uničil star akumulator, zamenjam ga z novim in danes sva z mehanikom poskusila z nasvetom iz prvega prispevka, ki je v celoti uspel!!!:emot112: Hvala za koristen nasvet! Lp

1cimer

Citat od: vojkop;64906Pozdravljeni na forumu!
Deluje!:BigThumbs: Oba števca mi je "obrnilo" (360°) pred dvema mesecema, vmes sva z mehanikom že razdrla armaturko (lepa zajebancija):Hammer3:, pa se je zgodba kar ponavljala....mehanik mi je omenil, da je verjetno povezano z akumulatorjem. Prejšnji ponedeljek mi je mraz dokončno uničil star akumulator, zamenjam ga z novim in danes sva z mehanikom poskusila z nasvetom iz prvega prispevka, ki je v celoti uspel!!!:emot112: Hvala za koristen nasvet! Lp

Tudi sam sem med tem popravil na sosedovem, ki mu je obratomer kazal v štartu 2000rpm števec pa je bil na 40.
Uspelo je že v prvem poiskusu..

DELUJE 100%
:BigThumbs:CITROEN:BigThumbs: Voziti kaj drugega je greh

zlikovski

Jaz sem danes imel isti problem.
Rešil tako, da sem vstavil ključ in obrnil da so se prižgale use lučke, nato snel plus pol, to sem moral ponovit dvakrat in problem rešen.
Nisem čakal 30 sekund po občutku par sekund recimo pet.

kazuma

Ewo kako sem jst težavo odpravil to s števcem k mi ni delu in premalo kazu in tko.
prvo vzel akumulator vn in ne smeš met v kontaktu al kljuič vzami vn dal star akumulator noter in (spraznjen), priklopil s kabli en akumulator na drugega ter se vsedu v svojo ksaro in nato dal kontakt števci se popolnoma obrnejo in to narediš potem še enkrat isto potem daš svoj akumulator noter in sprobaš. (meni deluje) srečno upam da ni to že kdo pred vami delu sicer je to brez uspeha ampak koker pravjo vsaj probat je trebva ajd :BigThumbs:
Kazuma Kiryu

ZelenClio

Men stevc dela normalno. Obratomer je kazal pa cirka 1300 obratov pod standgasom, torej cirka 300 obratov prevec. Po 20min iskrenja je sicer padel na nulo, ampak zdej sploh ne dela vec. Se kaksna fora?
Sam da klima dela :emot66:

ZelenClio

Ad2 obratomer kaze zdej cirka 1000 obratov premalo. Tko Da, kids don't try this at home ...

alesz

S tem sistemom lahko samo vrneš kazalec na pravo stran števca.....zaradi sunka se ti pa premakne na osi,to pa rešiš tako,da zadevo odpreš in ob kontaktu nastaviš na "O"......

ZelenClio

Sej je na nuli ... tud ko dam kontakt nic ne skoci. Ko pa zalaufam avto se pri dodajanju plina pri ca. 1500 obratih zgane. Prej mi je kazal 300 prevec, zdaj po "resetiranjij" pa premalo. Tudi metoda na angleskem forumu ni uspela, se pravi odklopin pumpanje zavore, tko da res ne vem vec kaj naj z njim ...

alesz

To ni nobeno resetiranje,to je reakcija armaturne plošče na napetostni sunek,nbaključno ti postavi kazalec enkrat v eno skrajno točko drugič pa v drugo.Zaradi sunka pa se kazalec premakne na osi......ko ti motor deluje v prostem teku postavi kazalec na cca 800 obratov.pa boš videl kaj bo..........lahko si s tem početjem uničil kaj drugege...?

ZelenClio

No sej resetiranje je v navedku ... unicil kaj drugega? Mozno. Najbolj sem cvikal za bencinsko pumpo, ker se vsakic vkljaplja/izkljaplja ... hvala za idejo za fizicni premik igle, mogoc bo pa to uzgal :)

ZelenClio

Premaknil kazalec med tekom motorja, takoj ko umaknem vezico s katero sem premaknil iglo, pade nazaj na nulo. Razmisljam da bi razkopal vse pa uro not dal tko k v saxoju, pa bo mir ... :D