AMI 6 1967

Začel/a janez, Maj 04, 2009, 08:36:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pubi2cv

Keža, mislim da imam jaz doma voznikova vrata za šestico, ta prava, z alu okvirjem. Sam ne vem v kakem stanju kaj so....mislim, da niso gnila. Pokliči me popoldan, ko bom doma, pa grem pogledat.

janez

Ej Pubi te pokličem. Upam ,da so taprava.

janez

Evo sem nazaj. Spet čaram Amija.
Prednja stena pod pedali... Se zgodi.je zanič znotraj in zunaj. In jaz osebno bi rad ,da bi kabina bila kot original pa tudi lastnik se strinja z originalnostjo. No in zato sem se spravu ta kos avta naredit nanovo. :argue1: Ajde pa da zgleda kot original. Mere seveda niso problem. Problem mi je bil sprešat ojačitve. No pa sem tudi to na brzino rešu. Sem si naredil eno tako malo prešo in orodje za tole naredit. Imam pa v pacu večjo prešo, sam mal denarja še nucam. Pa to je druga zgodba.
No tole na sliki je en tak surov izdelek (kasnej bo še spiljen ). Ima vse, kar imajo veliki... Posebej je pomembno naredit vdolbino za prednje roke. Kdor ima amija ve o čem je beseda. Èe tega ni, roka roka drsa po steni.

No tak, malo še premerim in naredim točne šablone in bo na trgu še en izdelek, ki ga ni. Obstajajo samo cele stene do police, ampak .če je avto dober, ga ne grem rezat po nepotrebnem.

:BigThumbs: Zato, čuvajte Amije, ker bo kmalu vse "na dohvat ruke" za obnovo karoserije. :BigThumbs:

Lp Keža

janez

pubi2cv

Lepo tole, ni kej:emot112:

janez

Zdaj ko je garaža kolkrtolk uštimana, pa delam amija. Podi, pragi, prednja stena so gotovi. Zdaj so na vrsti stebrički. Zadnje in prednje odrezat in menjat... Notranji blatniki za popravit , zadnja stena ,nekaj za poštimat pod streho in prednji del pri loputah.

pubi2cv

Keža, končno sem iz mojega lagra uspel izvleči vrata za šestico. Ampak bolj slabo kaže....zgleda, da so bila spredaj nekoč udarjena in niso bla dobro porihtana. In tam je zgnilo...moral bi naredit en del vrat spredaj na na novo. Je izvedljivo, ziher, sam.....no, slike so spodaj

janez

Pubi, hvala. So kar enaka po rji. Ampak šparaj jih pa vseeno.

Delal sem dalje . Stebri so sedaj porihtani. Napad na notranji blatnik...

janez

gule

Janez dober si...komplimenti.

LP Gule

amipick

Bravo Keža,lepo delo!
Ampak vedno pa ostaja isti problem-rja v spojih.Mi je pravil en odpadar en čas nazaj,da ko je šel iskat enega amija 6(lastniki so ga poklicali naj ga pride iskat),se je sesul kot kupček kart,ko ga je primil za streho-se ni dosti sekiral,zanj je bil samo kup starega železa-prav zaradi rje v spojih.
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

janez

Poznam to štorjo, pa tudi sem že naletu na takšne avte...
Ja rja je prisotna v vseh spojih in se je ne rešiš. Lahko samo ustaviš ne moreš jo pa ven spravit. Kar se da porežeš ven in narediš nanovo, ostalo pa kemija. Voski in ostale tekočine pomagajo.

zlikovski

@ Janez čez par let se bojo samo tvoji citroenčki vozili po svetu če boš tak nadaljeval :)
si pa vreden občudovanja!

janez

No pa še malo drobne švasarije...robnik od prtljažnika

janez

...in notranji blatnik.