AMI 6 1967

Začel/a janez, Maj 04, 2009, 08:36:45 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Evo ena rariteta v moji delavnici.
Do sedaj razstavljen in očiščen stare izolacije. Da se vidijo vse luknje in kaj se bo delalo. Avto ima prevoženih okoli 30000 km , Tomos 1967, obnovit karoserijo, uštimat šasijo...:BigThumbs:
Pragovi pridejo menjani - originali, ostalo popravljeno.

Èe ima kdo prednja leva (šoferska ) vrata in zadnji pokrov prtljažnika, iščemo.

Slike govorijo ...

lp Keža

garac

A pragove bo potrebno torej menjavat? Sašo nima nič od omenjega pleha?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

janez

Ja je včeraj Sašo dobavil originalne citroenove pragove. Na Amiju so  levo in desno v "perforiranem stanju". Jih bom zamenjal. Spodaj so podi slabi in moram v vsakem primeru pragove odstranit , da lahko pode popravim. Menjat moram tudi nastavke za dvigalo, vsaj dva na levi in enega popravit na desni strani. Menjat spodnji del prednje stene in zgornji del na levi popravit. Oba prednja stebra in zadnja stebra popravit, srednje stebre..., notranji blatniki zadaj, zračnike na novo naredit pod vetrobranskim steklom, zgornji okvir popravit,streho sem snel , da sem lahko očistil rob.
Vrat in haubo pa bo Sašo še pogledal...

Zeko124

opala :)! Lep avto bo... A to zase rihtaš, janez? Včeraj sva se dobila še s CitroDS-om, je blo prav zanimivo gledat Amija v družbi starejše ID-kolegice :D! Lp, zeko124
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ne, ne, za stranko...

sušo

Mam pokrov prtljažnika ampak žal za breaka tko da to je isto k nč. Vrata bi bla pa od osmice. A to kej prou pride?
To k streho snameš skor k blatnik mi je totalna fora. Kulsko

janez

Sušo hvala, sam od brejka res ne paše pokrov... Vrata od osmice pa so tudi čist drugače skup narjena. tale ami pa ima za povrh še one stare z alu okvirjem.

gule

Bravo Janez...("svaka ti dala"), samo takoj naprej.

P.S. čim več nam daj slik in postov o šestici

janez

Prag... in nastavki za dvigalo. Nastavki , ja so kr rjasti z notranje strani. Bo treba nove naredit.

gule

A bo ostalo še kaj originalnega pleha ko končaš?

janez

Gule - po pravici povedano je tole najboljši ami , ki sem ga kdaj delal. Je pa zato tudi najtežji za delo. Pri totalnem kršu zmečeš ven stare kose in jih zamenjaš z novimi. Pri tem pa moram malo "razmišljat" in kos po kos odpunktirat, popravit in vstavit nazaj. Kar je  bolj zamudno. Je pa zanimivo delo. Prednji nosilec sem samo vzel ven in ga popravil, zadnji sem moral naredit novi. Oba pa moraš odstranit zato, da lahko zamenjaš prag.
Prag je not, nosilci nazaj, zdaj sem naredil kos poda, ki pride pod prag in ga nastavil na mesto. Seveda gre še enkrat ven, ker je potrebno notranjost tega dela poda pred varjenjem pobarvat.

Prednja stena se je iskazala za slabšo kot je  bila videt in jo bom moral tudi zamenjat.
Ko bosta oba praga in poda nared bom odstranil pomožni okvir in popravil vse stebre. Potem pa dalje...

Zeko124

Citat od: janez;51409Gule - po pravici povedano je tole najboljši ami , ki sem ga kdaj delal. Je pa zato tudi najtežji za delo. Pri totalnem kršu zmečeš ven stare kose in jih zamenjaš z novimi. Pri tem pa moram malo "razmišljat" in kos po kos odpunktirat, popravit in vstavit nazaj. Kar je  bolj zamudno. Je pa zanimivo delo. Prednji nosilec sem samo vzel ven in ga popravil, zadnji sem moral naredit novi. Oba pa moraš odstranit zato, da lahko zamenjaš prag.
Prag je not, nosilci nazaj, zdaj sem naredil kos poda, ki pride pod prag in ga nastavil na mesto. Seveda gre še enkrat ven, ker je potrebno notranjost tega dela poda pred varjenjem pobarvat.

Prednja stena se je iskazala za slabšo kot je  bila videt in jo bom moral tudi zamenjat.
Ko bosta oba praga in poda nared bom odstranil pomožni okvir in popravil vse stebre. Potem pa dalje...

dela, kolkor ga češ, torej :). A maš ti to delavnico doma ali kaj podobnega? Lp:Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Ja doma čaram. Ni bohve kak plac, Se pa da ,če se zorganiziram...

gule

Fino, fino, samo tako naprej.