Moj prvi avto

Začel/a garac, Marec 14, 2007, 05:44:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

S katero znamko, to?neje s katerim modelom ste vstopili v svet avtomobilizma? Koliko ste bili stari ob nakupu prvega lastnega avta? Rabljen? Ste ga kupili sami,pa so vas zajeb***?
So vam ga zapustili strači? Pa kakšna sliica bi bila fina, ?e jo imate:emot26:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Markolin

Zapustili star?i, ?koda 110 LS - Rockenroll machine. Najpopularnej?i avto v vasi. V takratnih časih sem imel najbolj?o muziko v avtu. ?e najdem sliko bom prilepil

Lovro

Foter leta 89 od prijatelja kupil hrošča za sestro in zame, da ne bova delala škode na njegovem avtu in da dobiva prakso. Prav je imel, najprej sem nekaj bunk naredil jaz, nato, leta 93, sestra totalko. Kupljen drug hro?? brez motorja in tapecirung, oboje preseljeno iz prvega hrošča v le-tega. Kmalu nato si je sestra kupila svoj prvi avto, jaz sem ?e kako leto fural hrošča, ga nato prodal, izkupišek sva si s sestro razdelila na pol.

Leta 94, ko sem po končanem ?tudiju šel v službo, star sem bil 23 let, sem si kupil svoj prvi avto - bel citroen BX 16 TRS, letnik 86, prve serije z malimi žmigavci, za tisti čas ?e vedno super vesoljska ladja - ?e zdaj imam lepe spomine nanj. Ta avto sem si šelel imeti, zrajcal pa me je BX od prijatelja, ki si ga je dve leti prej kupil. Avto sva šla gledat z očetom. Cena je bila precej ugodna, ker je bil avto nekoč zaleten v bok in nato malo na hitro popravljen, zato je občasno nagajala elektrika. Po slabih dveh letih (leta 96) sem ga prodal in si raje kupil novo škodo, ki sicer ni bila po mojem okusu, ampak bila je nova. nato sem vmes zamenjal ?e nekaj avtomobilov, sedaj pa vozim xantio.
Slike vseh svojih avtov imam, ko bom imel skener, jih bom objavil, upam, da se bom spomnil.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gigo

Prvo vozilo Renault 4 TL Special, drugo Renault 4 GTL. Prvega vozila nikoli ne pozabi?. Katrca je multifunkcijsko vozilo z minimalnimi stroški vzdrževanja.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Gox

Moje prvo vozilo ?e vedno vozim :emot26:

Izpit sem naredil leta 1998 in takrat zašel vozit maminega Ax-a, ki ga vozim ?e danes.

Avto je pri hiši od 1992 tako, da bo letos ?e 15 let praznoval.

LP
Goran

Gox

Sestra je naredila izpit v istem letu kot jaz, tako smo si na začetku delili Ax-a vsi trije. Mama, sestra in jaz. Potem si je sestra kupila Zx-a, in prepustila AX-a spet meni pa mami.

Zdaj pa sestra vozi svojega AX-a Caban. Jaz maminega Ax-a Allure ... ?e pa mama rabi kaj avto vzame tistega ki je trenutno fraj :-) al očetovega ZX-a al pa kerega od Ax-ov.

LP

hadei

YUGO 45 A. Zakon avto. ?e ne bi ga rja po?rla, bi ga verjetno ?e danes vozil.
V pokoj je šel pri 163.000 km. Aja, kupil pa mi ga je oče.
[SIGPIC][/SIGPIC]

žabec

Fi?o 750. Podedoval po očetu, po enem letu karambol, potem pa kupil rabljenega AMI-ja. Ko najdem slike jih pripnem.
Samo ena boginja je prava !

soncek

Fi?o - zelena Mamba mu je bilo ime. Podarili so mi ga star?i in ni nikoli zatajil.:emot3:

saxovts

Moje prvo vozilo ja ni avto je skuter Gilera runer  ja drga? sn zadovoln sam sn tud mugu en parkrat prpahat domu ka je crkln srid poti slike pa ?e pridejo

deyo

Moj prvi avto je bil prava mašina -  Fiat 127 (dobri spomini na njega). V eni luknji na cesti sem pustil zadnji levi amortizer, potem sem kupil Zastavo 128, tretji avto je bil Opel Astra karavan 1.6 16V 100KM (sedaj jo vozi žena). Sam pa vozim Xantio 1.8 16V.

_janez_

Evo moj prvi je bil pa tale Golf II 1,6 D CL, podedovan zato ker sem bil prevelik za saxsoja za kaj ve? pa ni bilo denarja.

aygo

Moj prvi avto je bil Fiat 126,kupil sem starega pol leta.Nato je prišla na vrsto nova Lada Samara 1.3.Po 13 letih nakup nove škode Felicia 1.6 kombi,pred kratkim pa po 10 letih nova Xsara Picasso 1.6l 16V.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Moj prvi avto je bila Katrca GTL ko sem jo dobil menda 99 je imel malo ve? ko 40 000 kilometrov kot iz trgovine je bla... Imel eno leto nakar kupil Xantio...:emot112:

Damyan_vx

Moj prvi avto-----> Citroen ZX, 1.9D letnik 94  ki ga ?e vedno vozim oz. ga vozim šele 2 leti odkar sem naredu izpit za avto :emot151:  (in za traktor tud :D)

drugače pa ZX-zlo fajn avto, sej je pa citroen...............razn pospe?kov k so mal slab?i