Moj prvi avto

Začel/a garac, Marec 14, 2007, 05:44:49 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Gox

@Bramar

kakšna pa je vožnja z Isetto? Velikokrat ko jo vidim pomislim kako se je v tem peljat ... Koliko to greš Kako vleče? Lega na cesti? Ropot?

Malo opi?i kako to izgleda :-)

LP
Goran

bramar

To je ?e sicer zgodovina in drugo stoletje, a kolikor se spominjam, je zadeva ?e kar letela. Glas je imela kot motor, kot dober BMW motor. vožnja je bila trda, saj so bila kolesa bolj majhna. Ostrega ovinka se ni dalo hitro peljati, ker sta bila zadnja kolesa fiksna (brez kardana) in je eno kolo zadaj vedno zaviralo drugega. Zato sta bila kolesa bolj skupaj. Stekla so bila fiksna, le streha se je lahko odprla in je bila platnena, zato je bilo v njej poleti zelo vroče. Z odmikom volana so se odpirala vrata spredaj. Ročico s štirimi prestavami in vzvratno pa je imela na levi strani vozničkega sedeža. Vozila se je kot avto, le da je bilo kar te?ko bočno parkiranje, itd. ročne komande smo pa izdelali kar sami. Ampak, ?e sedaj pomislim, sem se z njo kar precej nau?il vožnje in mehanike in je kar ?koda, da sem jo prodal.

Gox

Je pa moglo bit zanimivo in zabavno :funny34d:

LP
Goran

bramar

Ja, kar zanimivo je bilo. Ko se nekega dne s punco z Isetto vračava domov, se naenkrat vsa notranjost napolni z dimom. Hitro ugasnem motor in odprem vrata, da punca hitro izskoči  iz avtomobila. Tudi sam sem se kar vrgel na tla pred Isetto. čakava kaj bo, pa se ni zgodilo nič. Kaditi se je pa nehalo. Ker sva bila kakšne 100 m pred domom, je punca kar odpe?a?ila, sam pa sem se splazil nazaj v avto in se brez problemov odpeljal do doma. Takoj sem dvignil sedežno klop in ugledal pod njo leseno desko - lato. Prej?nji lastnik je bil namreč zelo zajeten (cca 120 kg) Da se ne bi sedež preveč ugrezal, ga je ?podpolcal? z leseno desko.  Ta je med vožnjo vztrajno udarjala po pokrovu akumulatorja, ki je bil nameščen pod sedežem. Nekega dne je pa? prebila šelezni pokrov in gumijasto zaščito. Nastal je kratek stik in zašelo se je kaditi. Ko sva s punco zapustila sedeže, stika ni ve? bilo, zato se je nehalo kaditi. Odstranil sem desko in vse je bilo v redu. Isetta je bila pripravljena na kakšno novo prigodo. :emot64:

saxovts

tak avto imajo tudi v muzeju motociklov na vranskem

bramar

Da, da, zdaj je oldtimer, takrat pa je bil ?udo. Sem bil kar malo vašen, ker sem imel avto, čeprav brez izpita. Kaj ne bi bil, saj je takrat direktor imel ?fi?ota?. Da bi se malo pohvalil sem sodelavko povabil na izlet. In res sva se odpeljala na Stari grad nad Kamnikom. U?ivala sva v lepem vremenu in razgledu. Po poti navzdol pa sem zagledal furmana s konjem, ki je prihajal naproti in je zasedal kar precej?ni del makadamske ceste. Zašel sem zavirati, a na močno posuti cesti je Isetto zaneslo namesto, da bi peljal v ovinek, kar naravnost v jarek. Pri tem je rahlo butnila s prednjo stranjo v skalo, k sre?i posuto z dražjem. Ker je avto rahlo nasedel, ga nisem mogel z vzvratno spraviti iz jarka. Zadnja pogonska kolesa so bila rahlo dvignjena in so le drsela. Zašel sem klatiti z rokami in prišel sodelavko naganjati, naj gre vendar ven iz avta, potem bom morda lahko speljal. Sicer plaha punca pa se je na vso moč smejala, da se je kar zvijala. No, potem sem tudi sam ugotovil, da ima avto vrata spredaj, ki jih pa ne moreva odpreti zaradi strme skale. Zašel sem se smejati tudi sam. K sre?i furman ni bil dale? in sem ga priklical na pomoč. S konjem naju je potegnil iz jarka. Potem sva sre?no pripeljala do doma, kjer sem ugotovil le rahlo udrtino prednjih vrat. Ker nimam nobene fotografije tega avta, sem si kupil prav tak model, le brez rumene barve. Evo ga tu spodaj:

Hydraulic

Ja nej pomislem...Pri 18 kupil škodo Favorit jo predelal in zabil nato sem kupil ponovno škodo Favorit jo ?e bolj predelal in tre??il v poštarski kombi. Tretji avto je bila ?koda Favorit in predelal do konca in tre??il do konca v Livarno Rotomatike.  Kupil Alfo 75 V6 3.0 America nič predelal samo poslal med koruzo in skozi sadovnjak. Nabavil C AX 1.4 Diesel ki se je ustavil v sne?nem plugu (cestarji res norijo kot norci) Kupil C AX 1.1 B  Poslal v spomenik Borcev v parku (kip se ni hotel umaknit) Kupil C AX 11B Zaradi dotika se je havba skr?ila do stekla. Kupil C AX 1.1B Ki se ?e vedno vozi in dodatno nabavljen C ZX 1.6 B  Dirkalnih avtov pa nebom Našteval ker nimam časa pisat knjige...
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

hadei

Po vsem napisanem, pa moraš bit res nesposoben voznik.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bramar

Huh, huh, @Hydravlic, kaj pa dela? z avti? :emot77:

Hydraulic

HA! @hadei,ni nesposobnost tista ampak fizika! Sploh pa to v mojih krajih ni nič takega. Tu imamo do 20 leta vsi po 5 totalk za sabo (med vikendi pa? za zabavo dirkamo po gozdnih cestah).  Ni va?n motor ali avto samo da ima kolesa in pogonski agregat in veselje je zagotovljeno...Saj večino avtov sem potem prodal vendar ko ga enkat krsti? ni ve? isto in moraš menjat. Sicer se ne pobivamo po cestah kot kamikaze ampak samo malo hitreje vozimo. Ne re?em da je pametno razbit konji?ka, ampak se dogaja.
Zdrava pamet se še vedno smatra kot, najboljši nadzor stabilnosti avtomobila na cesti....

hadei

Res je...samo tebi presenetljivo velikokrat. Sicer pa važno, da nisi nobenega poškodoval....pa sebe seveda.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Hydraulic

Ne nekajkret so me ?e sestavljali skup ampak ne zaradi avtov.... Raje med drevesi po dešeli, kot pa med folkom po mestu. Drugih pa ne mislem ogro?at, je dovolj norcem v avtih od o?ka in mamice pa 200 konji pod havbo za traparije delat po mestu... Dober avto in cel seznam spojlerjev na škatli pa se kazat med folkom v mestu ni moj namen in niti tega ne bom pošel...

garac

Hidraulic, mam raje od?tekane idrce, kot norce v suv in ostalih kantah na cesti.
En glas zate haha
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Hydraulic

O Idrci so res od?tekani! ?e sreža,da so samo predmestje Kanomlje, kjer živim.
Morda kot zanimivost zate @hadei, ?e se ne motim si imel v svojih mladih letih Yugota ane?  No pri nas je bil pa en dirkalni Yugo v vsaki garaži ali pa kozolcu parkiran haha.... ?e ne bi bilo nas bi bil HellaRally turisti?na vožnja. Mal heca mora bit ane :Red-Wink:.  Uglavnem raje se peljem v podrti kanti 120km/h po Naši rallyi destinaciji, kot pa Audijem nevemkaterimodel z enim bizgecom po Ljubljan, ko je hotel pokazat 3 bejbam u minicah kolk to potegne skozi semafor v ?i?ki pa naju je prišvasalo v kontejner za steklo! nič hudega za kontejner ampak polna avtobusna naroda je pa zgrešu za par metrov in ?e se nebi ?e on dost v stebri?ek karoserije potolkel bi mu pa jaz eno prikuril, sekiral se je pa le to ker mu foter ne bo ve? posojal avta.

SMRKETA

No pa da ne bo Hydraulic vsega kriv zaradi razbitih avtov...je treba priznat, da enga ax-a sm mu pa tud jst mal predelala...se opravičujem...se ne bo ve? zgodilo  hehe...