Poliranje vozil

Začel/a Xandrej, Marec 02, 2009, 09:45:36 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Sam sem to popravil tako, da sem kupil original barvo, zraven so mi dali močnejši trdilec. Ko sem se lotil popravljanja, sem šele mešal obe komponenti, z zelo drobnim čopičem sem popravil prej očiščene luknjice od kamenčkov in drobne praske. Ko se je barva posušila (zaradi močnega trdilca se suši zelo hitro), sem celo havbo ročno spoliral. Je bistveno bolje, od blizu pa se seveda malo vidijo popravki. Zelo hitro in poceni v primerjavi z ličanjem cele havbe.

mirchi

S poliranjem je tak,odvisno kaj je za naredit,cene pa se gibljejo od 50 evrov dalje.več kot je dela,sorazmerno cena raste.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

mato

S poliranjem ni tako malo dela,kot nekateri mislijo. Ko bom naslednjič poliral avto v zelo slabem stanju,bom dal gor slike da boste lahko videli kaj vse se da nardit samo s poliranjem.

Xandrej

Rad bi videl ono za 50€... Za ta dnar ti jaz niti avta nea abdekam...

gregorijus

Citat od: Xandrej;80814Rad bi videl ono za 50€... Za ta dnar ti jaz niti avta nea abdekam...

pod tole se tudi jst podpišem:emot112:

mirchi

Ce se gre sam za nanos voska...Med poliranje štejem tudi take stvari.Èe je barva dobra,ni površinskih poškodb,risov ne delam drugega kot malo osvežim barvo,poskrbim za boljše odtekanje vode,to je ura al pa dve dela,odvisno od velikosti avta,ni abdekanja.Èe barva ni zdelana,ne grem s pasto gor,je škoda laka.

Xandrej

To ni poliranje to je mazanje.

mirchi

Xandrej

Delam samo sebi. Spomladi pride na vrsto XM ko bo fertik vseostalo. Komaj čakam spet en pravi lak!

2sv

zdravo mene pa zanima katero polirpasto uporabljate za poliranje in kje jo nabavljate to me zanima ker sem kupil mašino za poliranje in se še učim kako in kaj z to napravo delat hehe upam da mi bo uspelo

mirchi

jaz uprabljam 3M,občasno pa kaj od automagic.Je tudi dobra.

dani77si

Citat od: mirchi;81640jaz uprabljam 3M,občasno pa kaj od automagic.Je tudi dobra.

od 3M uno z zelenim al rumenim pokrovčkom?

mirchi

odvisno ponavadi najprej z zelenim,nato modrim.zelo velike praske pa z belim.

Lovro

Citat od: mirchi;80715Z veliko,ampak res veliko volje se da zadevo poštimat.Mabavi se original korektura ta barvo,najprej očistiš poškodbo rje,nato s čopičem naneseš korekturo.nanašaš jo dokler ne nastane mala bunkica.ko se popolnoma posuši z brusnim papirjem grobosti minimalno 2000 in blokcem vodno zbrusiš.če je metalik al pa vodna naneseš še lak in ponovno zbrusiš.Sledi poliranje.Dela je dosti,sem pa že nekajkrat to počel.V 85% se sploh ne opazi,da je kaj delano.Tiste voščenke pa barve iz obija ne delujejo.mora bit enak odtenek.Po številki barve ga lahko nabaviš na servisu al pa pri kakem avtoličarju.

Evo, sem prebral temo, ki jo je omenil Andraž v tisti temi o barvnih sprejih - očitno pri korekturi prask, zlasti tistih do živega, brez čopiča ne gre? Vse ostalo naj bi bilo neuporabno, razen stvari o katerih je pisal xandrej.

@Xandrej, ko si pisal, da si odstranjeval tako male praskice, kot tudi tiste, ki so do živega (oz. do temeljne barve) - ni mi čisto jasno, od katere firme sredstvo oz. korekturo si uporabljal?
Ali poleg tvoje profi zadeve obstaja še kak uporaben ekvivalent po tvojih izkušnjah (3M, ...)?

Pri moji pasti npr. je pisalo, da odstrani mini praskice, pa ni odstranila  praktično nobene, le avto se malo bolj sveti.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

Xandrej

Ja tisto do temeljne barve pa je drugi postopek...

Načeloma sem jaz tak delal pa sem prišel do dobrih rezultatov. Kupiš barvo in jo s čopišem ( 0 ) nula zapolniš z barvo kolko se da lepo potem pa ko se to posuši kaki dan sem jaz pustil. No pol pa vodobrusni papir pa si zo zbrusil do željenega rezultata nato pa spoliral predel pa je bilo ful fajn pol...

Nekak na hitro...