Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

antasi

pri starejšem avtu ni blema
ker je že bat tulk znucan da ne tolče več v svečko
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

gule

Daj ne nori z bati...je kataloško namenjena za ami, oziroma 2cv...nekaj razmišljam , da vrnem stare nazaj...

Lenko

Citat od: gule;192973Namontirano in narejena vožnja...cca. 20 km...ha, ne vidim neke razlike. Zdaj pa nekaj zelo čudnega. Te nove svečke so bolj dolge od starih...je to normalno? Ima kdo podobne izkušnje?

Se vidi na prvi fotki...na drugi je Bosna...
Kolikor je videti iz slike ima nova ta dolgi navoj. Pri A seriji še nisem videl da bi kje bile notri te z dolgim navojem. Jaz bi bil bolj ziher s kratkimi. Morda pa gre tudi z dolgimi.
Èe si naredil 20 km udarja sigurno ne ne vem pa če je še kak drug vpliv.

strauss

To je dimenzija GS svečke... Mogoče imajo ravno toliko debele podložke, da elektroda še ne doseže bata.

Gule, ne igrajte se s tem.

Sem poiskal ta Eurorepar http://www.eurorepar.fr/Concept-m50866.html  in ni nikakeršne povezave s citroenom. Samo še ena velika trgovska hiša z rezervnimi deli. Za veterana raje zaupajte specializiranim trgovcem ali svojim iskušnjam.

gule

Èeprav je delalo normalno, sem le vrnil stare, meni tudi ni čisto normalno, da so toliko bolj kratke...evo še video...po vrnitvi na dobro staro Bosno...pali kao mina...samo auspuh bo treba malo švasati...

http://youtu.be/gWcAPOcVLuE

dyane

ne kar notri jih pusti.....saj veš ,vsakih tolko je trba malo šraufat...vun s tem sranjem od gsa.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Se strinjam z mnenji, svečka je predolga. (potrjeno s strani 2CV Vikinga), lahko povzroči tudi večje poškodbe na motorju.

Equiem v GSXa, za Amija bo pa Stara dobra BS čisto super izbira, kot si že sam ugotovil :BigThumbs:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Da bo znano o čem govorim... Tip je skritiziral tudi NGK.
Je pa ta svečka že na oko precej predolga. Burtonova je baje celo malce prekratka, ampak se menda "raztegne" oz. vleže in je potem OK.

"Well it happened again. 2CV arriving on one cylinder. (NGK just fitted by another garage) No more prof is needed, NGK is just too long and can hit the piston on some A models."

Vir texta in fotografij: 2CViking, kdor še ni slišal zanj, si lahko pogleda na FB ali pa na International2cvfriends forum.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

strauss

Petrova zgodba je malo bolj kompleksna. Z NGK ni nič narobe. Uporablja se B6HS ali BP6HS , ki ima malenkost daljšo elektrodo. Težave so bile zaradi motorjev. Obstaja pa tudi možnost, da so se pojavili na trgu ponaredki NGK svečk.

Burton pa je ukinil svoje svečke zaradi težav z delovanjem in o tem obvestil svoje poslovne partnerje.

Z Eyquem C62 svečkami (Eyquem C42S ima daljšo elektrodo ) do sedaj ni bilo zaznanih težav. Obstaja pa možnost trganja navojev v glavah ob neprevidni montaži ali demontaži.

Gule ima verjetno original AMI motor in zato GS svečka ni udarila v bat ... predvidevam.

gule

Motor je originalen...se ujema številka z motorja in tista v servisni knjigi...

Nič se ni zgodilo...danes normalno vžgal in prispel na šiht. Seveda je zdaj noter Bosna...

Upam, da nisem kaj poškodoval ob teme experimentu...

krka964

Ah, J...š Amija, koji Bosne nema ! Sicer sem imel večinoma Eyquem svečke, kako NGK, Bosna pa nikoli ne razočara. Nekako se ujamejo.

gule

Ide Ami, samo ako gazda doda gas...

Ovako gule pretiæe preko pune crte...

https://www.youtube.com/watch?v=1GUL-19iR_g

Lovro

Nemoj... raspast æe se  ;)   :emot77:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

dvorjan

Citat od: Lovro;193739Nemoj... raspast æe se  ;)   :emot77:

Ah kje, to pa ja zdrzi. Gasa do modrasaaaaaaa.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Ker je zakonita vzela Cx-a...sem na šihtu z amijem...

No po vsaki nevihti posije sonce in to celo z prelepo mavrico...