Ami 8 break

Začel/a gule, Februar 22, 2009, 08:16:40 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Tole sem konstantno varil pri Diani. Gule , verjetno je težava v tem, ker stalno nekaj pečete na žaru, pa material sedeža posledično ne zdrži teže predelanih æevapov... :Hammer3:

Čojko

Skrt je v Amija namontiral ergonomske in že malo športne žametne sedeže iz Alfe 33. Naredil je železno konstrukcijo, ki jo je našraufal na nosilce karoserije, nanjo pa vodila od novih sedežev. Sedenje in bočna opora med vožnjo je bila res super - so bili takoj hitrejši ovinki. Stara vodila pa so ostala, tako, da je bila eventualna premontaža v original tudi mogoča oz. zelo hitra.

gule

Citat od: andraž;187448Tole sem konstantno varil pri Diani. Gule , verjetno je težava v tem, ker stalno nekaj pečete na žaru, pa material sedeža posledično ne zdrži teže predelanih æevapov... :Hammer3:

Sve je moguæe, osim drvena šporeta, pa čak i on...ali samo 1x...:emot183:

Zeko124

Citat od: Èojko;187479Skrt je v Amija namontiral ergonomske in že malo športne žametne sedeže iz Alfe 33. Naredil je železno konstrukcijo, ki jo je našraufal na nosilce karoserije, nanjo pa vodila od novih sedežev. Sedenje in bočna opora med vožnjo je bila res super - so bili takoj hitrejši ovinki. Stara vodila pa so ostala, tako, da je bila eventualna premontaža v original tudi mogoča oz. zelo hitra.

Nosilci karoserije so pri Amiju po meni znanih podatkih pod prtljažnikom. trije. :Hammer3:

Naredil je torej tako, kot naredi večina A - serijašev ki montirajo sedeže od novejših avtomobilov - kot si sam omenil konstrukcija iz pohištvenih profilov in vse skupaj na originalna vodila od sedežev, menjava na original je izvršena zelo hitro. Tako da zadeva stoji na ojačitvah podov ki so pa kot vse na tem avtu - švoh. Originalni sedeži pa so na žalost zelo krhki, tako samo ogrodje sedeža (cevi) kot tale vodila, potem pa čakaš kaj bo prej počilo :).
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

krka964

Zeko, če boš kdaj javil, da ti je počil zic, bo razlog jasen! Predvsem bomo vedeli, da s samo tvojo težo ni bilo nič narobe. Drugače je pa z nami, obloženimi piloti ...

garac

zeko, tudi če eno tako debelo kot si ti na sedežu pritisneš, ni bojazni, da se zlomi
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

hehehe... ni panike, že pogledujem za "aftermarket" sedeži :Hammer3:.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

gule

Danes sem se malo lotil volana. Odšil sem stare ševrone in zalepil novi kovinski znak...oriðiði Citroen...

Baje, da bo z temi ševroni hitrejši 10 km/h...tako so mi rekli tam, kjer sem kupil del...:bombs:

garac

a je to znak, ki pride na pokrov ventilov? Lahko zaupaš kataloško?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Citat od: garac;188303a je to znak, ki pride na pokrov ventilov? Lahko zaupaš kataloško?

Točno to je ta znak...ampak samo na nekaterih modelih...xm npr, pri xsari je brezvezni obična nalepka...kataloško, pa imaš na eni od fotografij...zadeva ni poceni cca. 6-7 eur...

Garfield, pa je iskoristil situacijo in se naselil na zadnji sedež, ta čas, ko sem delal...

Gox

Citat od: garac;188303a je to znak, ki pride na pokrov ventilov? Lahko zaupaš kataloško?

V C-service sem našel ta logo tudi pri Xantiji .. 1566.20

Jaz bi tudi enga nabavu, da zalepim na motor :):)

Cena 7,08€ ... (najvišje svetovane tarife za RD)

gule

Citat od: Gox;188313V C-service sem našel ta logo tudi pri Xantiji .. 1566.20

Jaz bi tudi enga nabavu, da zalepim na motor :):)

Cena 7,08€ ... (najvišje svetovane tarife za RD)

Ja zdaj gledam, ta znak je celo na nekaterih motorjih nove C4...evo na katere avte vse gre...

1 dokumenata pronaðeno za C2
5 dokumenata pronaðeno za SAXO
1 dokumenata pronaðeno za C4 (B7) - DS4
6 dokumenata pronaðeno za ZX
2 dokumenata pronaðeno za XSARA II
9 dokumenata pronaðeno za XANTIA
11 dokumenata pronaðeno za XANTIA II
1 dokumenata pronaðeno za BERLINGO II OV
9 dokumenata pronaðeno za XSARA
2 dokumenata pronaðeno za BERLINGO DOSTAVNO (B9)
1 dokumenata pronaðeno za C3 PLURIEL
3 dokumenata pronaðeno za C4
5 dokumenata pronaðeno za BERLINGO
1 dokumenata pronaðeno za C3 II
1 dokumenata pronaðeno za BERLINGO II LKV
2 dokumenata pronaðeno za XSARA PICASSO
4 dokumenata pronaðeno za XM II
2 dokumenata pronaðeno za C3
2 dokumenata pronaðeno za BERLINGO OSOBNO (B9)

garac

kaj pa s tanovimi kifli, a je enake dimenzije?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

gule

Citat od: garac;188326kaj pa s tanovimi kifli, a je enake dimenzije?

Ne obstaja takšen z tanovimi kifli...šparanje...v veliki večini je samo tisti tepih na motorju...:Hammer3:

gule

Šele zdaj, ko sem na Cx-u naredil morje nekih zadev, pa ga še nisem ornk zapelal, po svetu, res začenjam ceniti tega mojega "žutega freunda"...