Odpoved 3 parkirnih senzorjev hkrati?!

Začel/a Prosurfer, Februar 21, 2009, 10:22:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Prosurfer

Pred časom se mi je pojavilo na C5 (l. 2005) sporočilo, da sistem parkirnih senzorjev ne deluje več. Potem je po ponovnem vžigu spet začel delovati in je deloval še nekaj dni, nakar spet isto sporočilo in senzorji so dokončno nehali delati. Po cca. mesecu dni takega nedelovanja so mi na servisu ugotovili, da so crknili 3 senzorji (od skupno 8; 4 spredaj, 4 zadaj). In ker sistem ne deluje, tudi če je v okvari 1 sam senzor (kar je sicer logično), sem jih seveda zamenjal.

Vse lepo in prav (razen visoke cene senzorja x 3 kosi), ampak da hrkati crknejo kar 3 senzorji?
Zdi se mi zelo malo verjetno, da so bili tako zelo usklajeni med sabo, da so odpovedali hkrati. Razen če morda okvara enega lahko vpliva posledično na okvaro drugega itd. (ne poznam načina njihove el. vezave in načina delovanja oz. občutljivosti).

Ima kdo morda kakšne podobne izkušnje, ker slab občutek ostaja (pa še nisem čisto prepričan, če zaradi znamke avta in s tem povezane kakovosti ali pa zaradi serviserja, s katerim imam do zdaj sicer dobre izkušnje)...?

Xandrej

Jaz sem zadnjič zamenjal 1 sedaj imam spet napako sigurno je crknil še drugi...

V prejšnem C5 2001 letniku še danes delajo vsi pa nikoli ni niti en crknil... To me je začelo BLAZNO motit pri citroenu. Same pizdarije. Pa zadnjič mi piše ESP faulty pa sem zamenjal akumulator in spet...

Kaj? Ugotovil sem, da ko sem stisnil bremzo ni takoj odmaknil zatiča na prestavni ročici (avtomatik) sem vedel takoj kaj je narobe! STIKALO za štop luči je prekinjalo! 6€ stane pa same neke pizdarije!

Senzor pa stane 80€ komad.:Hammer3::argue1:

Aja so ti crknili sprednji ali zadnji. Meni je zadnjizunanji desni!

kje pa si bil na servisu? Pa so mi rekli, da niso imeli nekih problemov s tem sranje,!

Prosurfer

Crknila sta zadnja sredinska 2 senzorja in eden od sprednjih sredinskih.

Servis je pooblaščen Citroënov na Ptuju.

Pjer64

Očitno nam tile senzorji delajo preglavice:Hammer3:.
 2 meseca nazaj mi je začel javljat napako parkinga in mi vsake tolko dela, če ga malo potolčem (zadnji desni notranji-ugotovljeno na servisu)deluje dan dva.
Sem že razstavil konektor, našprical z kontakt spreyem pa ku..c. Očitno je napaka v samem senzorju.
To je že drugi v pol leta(prvi je zamenjan še v garanciji):bombs:
A kdo ve a grejo senzorji križem, zadnji desni na pozicijo zadnji levi itd...
Bom šel na kak odpad pa iz karamboliranega če bo kaj ceneje (jebe.ti, pa mam spet avto ko bom dele kupoval na odpadu:Hammer3:

lep dan naprej, Peter

Xandrej

Èe to misli crkovat bom enemu ko dela na BOSCH-u vtrgal glavo.

Prokleti citroen pa njegov BOSCH svinjski banda prokleta! Že Alfisti so bili jezni vse kaj je na avtu crknilo je bilo BOSCH!!!

Kaj to drkajo. stari NIKOLOI niso crknili pa grejo menjavat sistem pa dajo noter drek na palci...

Pa da me pogreje. :argue1::argue1::breaking_pc:

brisiwm

no zdaj jst prvič komentiram stanje naše nove pridobitve (sicer je že 6 mesecev pri hiši) in imam tudi jaz že probleme s park senzorji (delajo, pa ne delajo,pa spet mal, zdej pa že par dni nič), zadeve še nisem nič raziskal, ko pa bom se pa javim.Problem imam tudi z desnim vzratnim ogledalom, ki se ne ustavi na poziciji ampak se odpre do konca naprej ter zadnje steklo na prtljažnih vratih se ne odpira (zdej ko dežuje).Zgleda da nam ne bo dolgčas s tem avtekom

lp
wm

Lamy

Citat od: brisiwm;49163zadnje steklo na prtljažnih vratih se ne odpira (zdej ko dežuje).Zgleda da nam ne bo dolgčas s tem avtekom

lp
wm

Mogoče pa ma kaki senzor za dež v steklu in se zaradi tega ne odpre, zaradi vdora vode oz vlage v prtlažni prostor. Mogoče!

Pri mojem sem ugtovil eno zadevo sicer se nanaša na stransko desno vzvratno ogledalo. Ko ga dam v vzvratno prestavo se ogledalo pomakne navzdol za lažje parkiranje. Pozimi pa ko je bilo pod 0 se pravi minus se to ni zgodilo. Takoj ko je bilo + se je normalno premaknil. Sem poštodiral, da ma mogoče tak nareto, da ko je - se avtomatsko zablokira, da se ne poškoduje mahanizem za prestavljanje ogledala. Predvidevam, da je to tak. Sicer v navodilih nisem nikjer zasledil glede tega kaj!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Citroenovc

@Lamy - ni tako narejeno. Poznam delovanje in iz XM in iz C5 II in v obeh modelih dela BP ne glede na temperaturo ...

Saj to pa menda veš, da če želiš imeti to funkcijo vklopljeno - mora biti stikalo za izbor med ogledaloma nastavljeno na D ogledalo ...
OK

LP
Primož

Lamy

@Citroenovc

E vidiš ravno to je tista finta, stikalo sem mel celo zimo pomaknjeno na D ogledalo in sem spremljal kako deluje.

Sem pozabo prej napisat:argue1:

Tak, da res ne vem zaj, saj mogoče ni to to, mogoče pač dela kak se mu zljubi!

Drugače pa kolko ugotavljam in berem forum vidim, da so z novimi vedno večji problemi. Sploh, če smo že pri tej temi okoli parkirnih senzorjev. Avto je star 8 let pa še ni mel teh problemo!:BigThumbs:

Sem takoj potrkal po lesu:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

Saj nobeden ta senzor od stare serije še ni crknil... Pa ima avto preko 200 000 km...

gothmorg

Citat od: brisiwm;49163no zdaj jst prvič komentiram stanje naše nove pridobitve (sicer je že 6 mesecev pri hiši) in imam tudi jaz že probleme s park senzorji (delajo, pa ne delajo,pa spet mal, zdej pa že par dni nič), zadeve še nisem nič raziskal, ko pa bom se pa javim.Problem imam tudi z desnim vzratnim ogledalom, ki se ne ustavi na poziciji ampak se odpre do konca naprej ter zadnje steklo na prtljažnih vratih se ne odpira (zdej ko dežuje).Zgleda da nam ne bo dolgčas s tem avtekom

lp
wm

Evo, se na sveže javljam še jaz. C5 Mk II imam slaba 4 leta in moram reči, da je življenje z njim izredno zabavno. :-) Vsak dan te preseneti nekaj novega.

Težave, ki ste jih omenili v prejšnjih prispevkih, so mi zelo znane:
- Včeraj crknil tretji parkirni senzor v enem letu.
- Desno ogledalo pri vzvratni vožnji včasih dela, včasih ne, včasih se pri odklepanju avtomobila samodejno prestavi na "vzvratni" položaj. Nobene logike - povsem naključno.
- Odpiranje prtljažnega stekla že nekaj časa več ne deluje. Serviser pravi, da gre za znano napako, ko kondenz (vlaga) načne tanke žice stikala, ki so speljane kar čez steklo. Posledica: ne da se popraviti - potrebno je menjati kar celo steklo.

Ostalo:
- Zmrznil italijanski dizel in je šla dizel pumpa. Hudič ima nizko in visokotlačno pumpo združeno, tako da je bilo potrebno menjati vse skupaj.
- Semering spustil olje v sklopko. Menjava.
- Crknil ventilator motorja. Menjava.
- Crknil EGR ventil. Menjava.
- Tretja stop luč neprestano brli. Ponoči se to vidi kot rahel odsev na luči. :-) To je kul, še nisem menjal.

Mislim, da se bo potrebno tegale hudiča počasi znebiti. 110.000 km, 4 leta - niti ni tako prekleto star.

Lp,
Andrej

alesz

CitatTretja stop luč neprestano brli. Ponoči se to vidi kot rahel odsev na luči. :-) To je kul, še nisem menjal.
Pa si prepričan,da ti ostali dve zavorni luči delujeta.....?

gregor

Citat od: garac;51736tole te pa povsem razumem, take stvari te razpalijo, da si rečeš "nikoli več...!"

Ob takih problemih se vedno spomnim na tisti slogan "Niti predstavljate si ne, kaj vse lahko Citroën stori za vas"  :emot68:
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

zlikovski

Najboljši so tastari avti ''traktor varianta'' brez elektronskih pi...rij,...

sl1

citroenova stromarija ni dosti boljsa kot od kakega fiata. Jaz sem na xsari v pol leta popravljal prekinjene zicke ali slabe kontakte za desno el. sipo, centralno zaklepanje in airbag. Citroen bi moral imeti kar v serijski opremi spajkalnik na 12V. Problem je edino v tem, da potem najbrz tudi spajkalnik ne bi delal ... No, ampak je pa voznja zato zelo prijetna.