Odpoved 3 parkirnih senzorjev hkrati?!

Začel/a Prosurfer, Februar 21, 2009, 10:22:00 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Maj saj je vsepovsod isto! :argue1: kolko poslušam kolege pa berem...

garac

uuu jaz sem se pa prejle peljal z enim zagrizenim golfistom, jebemtiš sem že malo pozabil kakšna JAJCA od avta so to. Šibedah je škripal, kot, da bo ravno kar padel v kabino, ventilacija ne dela (klime itak nima),števec brzine ne dela, predal na armaturki odlomljen...
In po mi še upa reč, kako je golf uredu, če grem zdaj po moj BX na odpad in ga skup sestavim, bo boljši od tega
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

dvorjan

@garac:
Ja, ampak zato, ker je tvoj BX letnik 19xx in 20xx. =) Takrat so se dali avte za vsaj 10 let, danes pa za 3 ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

NaceM

Citat od: gothmorg;51734- Odpiranje prtljažnega stekla že nekaj časa več ne deluje. Serviser pravi, da gre za znano napako, ko kondenz (vlaga) načne tanke žice stikala, ki so speljane kar čez steklo. Posledica: ne da se popraviti - potrebno je menjati kar celo steklo.

Imam Mk1, pa mi steklo enkrat dela enkrat ne dela. (Tudi je rekel, da je znana napaka, samo se da popraviti brez menjave celega stekla.)

Pričakuješ pa lahko v kratkem še probleme s klimo, (piha samo vroče spredaj na voznikovi strani). :)

gothmorg

Citat od: NaceM;51882Imam Mk1, pa mi steklo enkrat dela enkrat ne dela. (Tudi je rekel, da je znana napaka, samo se da popraviti brez menjave celega stekla.)

Pričakuješ pa lahko v kratkem še probleme s klimo, (piha samo vroče spredaj na voznikovi strani). :)

He he, tole s klimo se je pojavilo pa pri starših (imajo Mk1) in še pri enem kolegu. Pokvarjen senzor zunanje temperature - pozimi piha mrzlo, poleti vroče. :-)))

Drugače pa je tako, kot ste ostali napisali - povsod pri novih avtomobilih je enako. :-(

Lp,
Andrej

sl1

Jaz sem tudi nekaj avtov nazaj imel golfa4 in sem v 5 letih naredil 180k km in se je pokvaril mehanizem za brisalce, polomili so se nosilci za sipo v vratih, da je sipa padla dol v vrata, crknil je merilec pretoka zraka pri motorju, pa pri 30k km so menjali lezaje prednjih koles se v garanciji ker je bila baje neka serijska napaka. Ostalo je vse spadalo pod redno vzdrzevanje.
Tako da tudi golf ni ravno "vecen", je pa ze nakupna cena toliko visja, da se lahko citroen stalno kvari, pa se na rok 5 let ravno malo zgliha. Pa se to je zelo odvisno od samega primerka ker ravno tako lahko naletis na golfa s katerim bos imel stalne probleme.

Dokler mi masina, klima in radio delajo sem zadovoljen. Ce crkne kje kaksna lucka, centralno ali el. sipa, me to ne moti prevec. Ob priliki popravim, pa je.

NaceM

Citat od: Xandrej;47211Jaz sem zadnjič zamenjal 1 sedaj imam spet napako sigurno je crknil še drugi...

V prejšnem C5 2001 letniku še danes delajo vsi pa nikoli ni niti en crknil... To me je začelo BLAZNO motit pri citroenu. Same pizdarije. Pa zadnjič mi piše ESP faulty pa sem zamenjal akumulator in spet...

Kaj? Ugotovil sem, da ko sem stisnil bremzo ni takoj odmaknil zatiča na prestavni ročici (avtomatik) sem vedel takoj kaj je narobe! STIKALO za štop luči je prekinjalo! 6€ stane pa same neke pizdarije!

Senzor pa stane 80€ komad.:Hammer3::argue1:

Aja so ti crknili sprednji ali zadnji. Meni je zadnjizunanji desni!

kje pa si bil na servisu? Pa so mi rekli, da niso imeli nekih problemov s tem sranje,!

ESP fault še javlja? Meni zadeva javlja (sem nekaj pisal o tem) že kakšno leto.. Ko se daleč peljem in avto ugasnem pa ga čem spet prižgat (v roku cca. 5 min). Takrat javi "ESP not functioning", potem pa če 15 min stoji avto.. Vse ok. Sem mislil tudi, da je akumulator, ga dal zmerit, pa je še OK.

NaceM

Citat od: gothmorg;51961He he, tole s klimo se je pojavilo pa pri starših (imajo Mk1) in še pri enem kolegu. Pokvarjen senzor zunanje temperature - pozimi piha mrzlo, poleti vroče. :-)))

Drugače pa je tako, kot ste ostali napisali - povsod pri novih avtomobilih je enako. :-(

Lp,
Andrej

Ni senzor. Zguli se vrat od puše, ki uravnava klimo. Razdret je potrebno pol avta, da se ti popravi. Meni se je to zgodilo sredi poletja, v Pragi. Pri 35 stopinjah zunanje temperature mi je vroče pihalo. :) In to vse do doma... :)

Xandrej

ESP mi je javljal zaradi napake šaltera za bremz luči... 2€ stane... Ker avto ni zaznal bremz pa je pisal ESP faulty... Vglavnem dela zdaj vseskup...

Jaz imam Senzorje izklopljene, ko jih rabim, se pravi ko čudno parkiram jih vklopim. Drugače se tečni in oni na starem C5 so delai boljše in delajo še danes. Ko jih j...

smarty

Mene pa zanima okvirna cena vgraditve zadnjih senzorjev parkiranja za C5 II l.05, in kje bi to uredili......seveda gorenjska če se le da..... jenko?

hvala in lp, sm

smarty

Xandrej

Tr senzorje vgrajuje vsak avtoelektričar...

aura

Meni sta po nekaj mesecih crknila dva senzorja, in sicer se je začelo tako da so zjutraj stalno piskali. Pa jih obrišem, ker je bil ponoči dež, pa nič bolje. Ko sem jih popoldne hotel pregledati, kaj je z njimi, so pa normalno delali. naslednje jutro pa isto sranje. Po nekaj dneh so začeti piskati tudi podnevi, včasih pa tudi ne, tako da nisem več vedel, kaj je res. Pa se je naredilo da sem parkiral za enim stebričkom ob strani. Pa grem vzratno, senzor piska, čeprav še ni bilo v bližini nič. Potem neha piskat, nato pa spet piska in bum v kol točno na sredino senzorja. Takrat sem pa mislil, da ga bom ven utrgal. Odbijač je malo napihnilo, ampak se je nazaj poglihal. Nekaj dni pred tem sem klical na servis, da je nekaj narobeb s senzorji, pa mi rečejo da še nikoli niso imeli teh težav. Ves besen ga peljem na servis, nato pa mi serviser reče, da je krivo to da sem s senzorjem nekam butnil:argue1:
Zamenja mi krmilno enoto in vse dela normalno do naslednjega jutra ko se težava zopet pojavi. Takrat pa sem odklopil vse štiri senzorje in vsakega posebej preskusil. Rezultat - dva crknjena senzorja. Vzrok - po moje voda.

Nauk: Boj se senzorjev, ki ne delajo zanesljivo.

Xandrej

V starih C5 pa ni crknil NIKOLI in NIKDAR!!!!

Da bi jih tile francoski rogljički vsaj pocenili pa dali na njega 50% popusta pa bi raje ajflov stolp podrli mone! BOSCH ja valjda bravo majstri dolčland iber ales...:Hammer3:

raver

Ali ma mogoče kdo kak wiring od sistema parkirnih senzorjev, za C5 mk1?