Turbina

Začel/a JozeG, Februar 16, 2009, 10:31:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

mogoče paše ok kakega drugega modela in je cenejši? A preprešat se ga ni možno? ABS senzor najbrž ni del ležaja ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

JozeG

Citat od: dvorjan;56863@JozeG:
Kaj pa ce bi nam opisal tvoj slog vozenj ... Mogoce si pa vseeno sam kriv, da vzame bridki konec ...

Slog vožnje:

Umirjen voznik, gume ne škripljejo na pri štartu, ne v ovinkih.
Dokler motor ni segret ne gre čez 3k obratov.
Relacije so v glavnem Tržič - Ljubljana in Tržič - Kranj.

LP

JozeG

Citat od: drmare;56902O mojem slogu vožnje pove podtek o porabi goriva - 4,7 na 100! Pa nimam težav zs turbino ampak je šel prvi desni ležaj - kilometrina 48TKM (nobenih robnikov, lukenj....itd)! Sicer nima veze s to temo ampak vseeno - koliko € stane nova turbina

PS ležaj je verjetno nemški, stane pa 126€ + delo! če kdo ve, kje bi se ga dalo dobiti ugodneje naj poroča....

LP Mare

Nova turbina stane okrog 1500 €, fabrško obnovljena 1000€

1 leto garancije

JozeG

Zadnja info

Potrebno je zamenjati motor , ker bi drugače turbina spet crknila.
Strošek (tovarniško obnovljen + delo)- 3000 €.
A bom delal samo za avto?
Mi lahko kdo pove, zakaj je potrebno menjat motor?
Ali to pomeni, da če ti crkne tubina moraš menjati motor?

Kaj storiti?

LP

drmare

Citat od: garac;56915mogoče paše ok kakega drugega modela in je cenejši? A preprešat se ga ni možno? ABS senzor najbrž ni del ležaja ane?

Tako mi je rekel pri Jenkotu....sicer pa ni panike, v LJ ga bom dobil ceneje, sodelavec ima prijatelja, ki dela pri Evrotonu.... Očitno so moji problemi ceneni....napram problemu s turbino!

dvorjan

Citat od: JozeG;56917Slog vožnje:

Umirjen voznik, gume ne škripljejo na pri štartu, ne v ovinkih.
Dokler motor ni segret ne gre čez 3k obratov.
Relacije so v glavnem Tržič - Ljubljana in Tržič - Kranj.

LP

Ok, dajva se malo razdelati to naprej.
Prvo vprasanje: Se pripeljes na cilj, takoj vgasnes avto? Kaksen je rezim voznje v zadnjem kilometru?
Drugo vprasanje: si kupil testno vozilo, salonsko vozilo ali avto po narocilu?
Tretje vprasanje: je avto cipan, pa ima turbina nastavljen previsok tlak?

Mnenje: nekaj je narobe na relaciji motor-plini, da turbino sili v vecna lovisca ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Citat od: JozeG;56919Zadnja info

Potrebno je zamenjati motor , ker bi drugače turbina spet crknila.
Strošek (tovarniško obnovljen + delo)- 3000 €.
A bom delal samo za avto?
Mi lahko kdo pove, zakaj je potrebno menjat motor?
Ali to pomeni, da če ti crkne tubina moraš menjati motor?

Kaj storiti?

LP

Kaj storiti? Na odpad po enega drugega (motor, namrec). Imas pa tudi na ebayu nekaj 2.0 HDI-jev ... pa "engine swap".

JozeG

Citat od: dvorjan;56931Ok, dajva se malo razdelati to naprej.
Prvo vprasanje: Se pripeljes na cilj, takoj vgasnes avto? Kaksen je rezim voznje v zadnjem kilometru?
Drugo vprasanje: si kupil testno vozilo, salonsko vozilo ali avto po narocilu?
Tretje vprasanje: je avto cipan, pa ima turbina nastavljen previsok tlak?

Mnenje: nekaj je narobe na relaciji motor-plini, da turbino sili v vecna lovisca ...

Numero uno: v glavnem ugasnem motor takoj, ker zadnje 3 kilometre vozimo na easy.

Numero due: Avto je bil popolnoma nov, itak.

Numero 3: Avto ni čipan- poprečna poraba 4,7 l, to pa tudi kaj pove o načinu vožnje.

Mnenje: ?????

Zakaj je potrebno menjati motor????
LP

JozeG

Citat od: dvorjan;56932Kaj storiti? Na odpad po enega drugega (motor, namrec). Imas pa tudi na ebayu nekaj 2.0 HDI-jev ... pa "engine swap".

TO NI TO.
 Ali to pomeni, ko ti crkne turbina, moraš menjati motor?

Thanks, NO!!

dvorjan

Zakaj je potrebno menjati motor? Naj ti pove mehanik, ki ti je postavil to diagnozo. Bi pa po tretji odpovedi turbine vsak laik svetoval enako. Vse manj je verjetnosti, da gre za malo banalno napak(ic)o, temvec je nekaj vecjega narobe.

Na tvojem mestu bi jaz poklical par inspektorjev, jih vprasal o definiciji besede kulanca, ter pokazal dosedanjo zgodovino vzdrzevanja/popravil. Ce si servisiral na rednih servisih in je od odpovedi zadnje turbine manj kot eno leto (ozr. kolikor je garancije nanjo), potem se o manj kot 80% kulanci s strani Citroena sploh ne bi pogovarjal.

Dobronameren nasvet: ko se parkiras in obrati padejo v prosti tek (750-800) sele po 5 sekundah ugasni avto ... Jebiga, je turbodizel, pa ima turbina bistveno vec obratov kot sam motor in ne mara, ce ji kdo odvzame mazanje ...

zlikovski

Je pa tudi mogoče vrsta olja, uporabljaš predpisamo motorno olje, ali pa dolivaš kakšna druga?

garac

@zlikovski, dvomim, da bi kaj drugega točil, kot predpisano na uradnem servisu?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

tct

VKBA 3584 od SKF je za spredaj, vprašaj pri Potokarju. A če bi se ti kljuka pokvarila bi šel po novo karoserijo? Kje Citroen izvoha take stranke, menjava motorja zaradi slabega dovoda olja v turbino?

JozeG

Olje so menjali na uradnem servisu.
Dolival ga nisem, ker ni bilo potrebno.

drmare

Citat od: tct;57000VKBA 3584 od SKF je za spredaj, vprašaj pri Potokarju.  QUOTE]

Dobil za 55€.....vseeno hvala!

Nazaj na turbino - meni popije en liter na 17TKM - toliko naredim na leto! Kakšni so simptomi, da bo umrla turbina?

LP Mare