Turbina

Začel/a JozeG, Februar 16, 2009, 10:31:17 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gregor

Kako pa imajo HDIji narejeno hlajenje turbine?
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

sl1

ej sori. imel tdi-ja in to nacipanega in v 180kkm nikoli nisem cakal preden sem ugasnil avto in je turbina cisto lepo delala.
Ce dajo not turbino naj dajo tako da loh avto ugasnes kadar hoces brez da te je strah da bo turbina zaribala.
Ko se avto ugasne bi se morale lopatice obrniti v nevtralni polozaj da nimajo upora in tako se turbina vrti sama se cca 2 min da se ohladi. Ce se pa lopatice ne obrnejo, se pa prehitro ustavi in se hladilno olje zazge in od tod saje - poleg tega se vse skupi pregreva pa se ce se ohisje hitreje ohladi in skrci od lopatic, ti lahko zariba.
To da moras cakat 2 minuti je bilo vcasih, ko turbine niso imele variabilnih lopatic, ampak so tlak uravnavale z bypass ventilom. Tam se je lahko pregrelo ce si gonil avto in potem ugasnil.

rs23

Najprej bi rad v superlativih pohvalil Merlaka:BigThumbs:. Pozna se, da gre za profesionalen pristop do dela, kar tega nisem zasledil v Kopru, ko sem jim pokazal problem. V Kopru so rekli, da je avto nov in da ne bi smelo biti nič narobe. :argue1:

Da vam povem kaj sem rešil pri Merlaku. Ni bila turbina, ampak je pod tistim plehom zraven turbine spoj izpušnega sistema. Na tistem spoju pušča, ker je slabo tesnilo. Ga bodo zamenjali 17.06., ker je poseg dolgotrajen. Dol bodo morali vzeti hladilnik. Poleg tega pa so še odkrili, da je popustilo lepilo na karterju in zato že malo curlja olje. Baje, da jih ima dosti to napako, ker je slabo lepilo. Bodite tudi vi pozorni, če vam pušča olje.

tct

Pri zaribavanju turbine ne gre toliko za temperaturo, ampak za mazanje. Po trenutni ugasnitvi motorja ni več glavnega mazanja, turbina pa se še vrti zaradi inercije. V tem primeru rada zariba. Zato so priporočali, da se s krajšim štantgasom turbina umiri in nato ugasne motor. Nekateri vosli so pa potem to napak in potencirano razumeli, pa puščali traktorje, da so deset minut vznemirjali okolico brez potrebe. Eni dizeljni so uvedli električno črpalko za ta namen in zdaj po ugasnitvi maže električna črpalka določen čas.

rs23

Ma meni so pri Merlaku na vprašanje pustiti ali ne laufati motor še nekaj časa na mestu zaradi turbine, odgovorili z da, ker je problem v podmazovanju turbine. Zdaj pa res več nevem pr čem sem.:Hammer3:

michoBX

Več kot 10s nimaš kaj lavfat po tem, ko se ustaviš, sploh če nisi na vrhu griča doma...
Hja, dougcajt mi je ja...

JozeG

Da ne bi odpiral nove teme.
C4 je spet na servisu. Znaki so enaki, kot pred parimi mesci, ko je crknila turbina. K sreči imam zavarovanje Comfort pri ZT in imam že 7 dni nadomestni avto A150.
Èe bo jutri vreme OK, pridem na pir z mopedom,

LP

JozeG

Turbina tretjič.

POROÈAM,

garac

ne seri, a je to sploh možno!? Ti boš očitno šel v trgovino vsak dan po kruh mleko in turbino...
dobro, samo, potem je zgleda vzrok, da crkne turbina nekje drugje al kaj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Tudi pomojem bi znal bit problem kje drugje, tako da posledično povzroča okvaro turbine.

Bi moral bit res srečnež, da v tako kratkem času naletiš na 3 slabe turbine.

Turbine niso tako slabo narejene, da bi tako hitro crkovale? Ali pač?

Mogoče kaka anomalija v hlajenju turbine, oz. podmazovanju? Kaj takega ...

Ta turbina, ki je odpovedala je verjetno še v garanciji?

Lp
Goran

dvorjan

@JozeG:
Kaj pa ce bi nam opisal tvoj slog vozenj ... Mogoce si pa vseeno sam kriv, da vzame bridki konec ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

drmare

Citat od: dvorjan;56863@JozeG:
Kaj pa ce bi nam opisal tvoj slog vozenj ... Mogoce si pa vseeno sam kriv, da vzame bridki konec ...

O mojem slogu vožnje pove podtek o porabi goriva - 4,7 na 100! Pa nimam težav zs turbino ampak je šel prvi desni ležaj - kilometrina 48TKM (nobenih robnikov, lukenj....itd)! Sicer nima veze s to temo ampak vseeno - koliko € stane nova turbina

PS ležaj je verjetno nemški, stane pa 126€ + delo! če kdo ve, kje bi se ga dalo dobiti ugodneje naj poroča....

LP Mare

zlikovski

Èudno, ponavadi gredo turbine, če hladen avto priganjaš,.... ali pa če ga teraš in takoj vročega ugasneš, kot vedno rečem hladne mašine nikoli nad 3000 obratov, celo pa turbodizle in turbo bencinarje.
Lahko pa si srečen kupec kakih felerjev.
Upam da čimprej porihtaš

garac

@drmare, a mere ležaja imaš?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

drmare

Citat od: garac;56908@drmare, a mere ležaja imaš?

Gre za prvi desni ležaj na kolesu - na vseh modelih C4 so baje vsi isti, imeti mora senzor za ABS (bil pri Jenkotu)! Zakaj sprašuješ za mere....?

LP