Mnenja in vtisi o DS3

Začel/a garac, Februar 03, 2009, 09:00:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Naj še C3 obujejo v takšna alu platišča in jo obarvajo s kako bolj živo barvo. Pa nehajo naj že s temi pokakanimi osvežilci v kabini, ker tisti kao kromasti gumb(nastavek) za osvežilce je obupen
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Gox

Danes sem si še jaz ogledal nove DS-3ke :take_picture:

Prvo kar lahko rečem sedaj ko sem avto videl ... previsoka cena za to kar je ...

Rumeno/črnega še nisem videl v živo, vendar po slikah zgleda še najlepše, od vseh barvnih kombinacij.

V Trstu sem naletel na pravi dolgčas, kar se barv tiče ... bel/rdeč/črn/siv ... sicer predvidevam da so to najcenejše in najslabše opremljene verzije, ki so namenjene prvim kupcem. Vzorec na strehi je bil samo na "službenem" ds-u.

Notranjost pa z enobarvnimi sedeži, v črni in rdeči Ds3 me je presenetila ročna klimatska naprava ... (pa ne more imet DS take gumbe za klimo, kot naš pralni stroj :-)) Moje mnenje je da DS-ke bi mogle vse imet tisti lep display, pa avtomatsko klimo.

Rdeča DS3 tudi nima Led luči v odbijaču, obuta pa je v Michelinke.  Tiste s črnimi Alu feltnami, pa so na Bridgestonkah.

Torej ... DS3 me ni prepričal ...

Še fotografije::take_picture:

tct

Leta 2010 pa pet prestav, romarji.

Gox

DS 3 tudi v Koprskem salonu :take_picture:

dvorjan

@tct:
To je res. Taksno tehnicno nazadnjastvo temu avtomobilu res ne pritice. Noter bi morali dati vse najnaprednejse resitve, ki jih premorejo (z izjemo hidravlike), ne nazadnje cena res ni nizka.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

sploh, če vemo, da je skupina PSA lani na francoskem patentnem uradu registrirala 1600 novotarij, ki jih žal bolj malo vidimo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

DejanO

Citat od: tct;70672Leta 2010 pa pet prestav, romarji.

Ni neke razlike med 6 stopenjskim, ki ga ima serijsko Mini. Preberi test v zadnjem avtobildu. Porabi enaki (6,8 l/100 km), pospeški in elastičnost slabša.
Menjalnik je bil pohvaljen v 1.4 VTi- ju, dočim v THP-ju navdušuje, češ da boljšega Citroen še ni ponudil.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Xandrej

150 konjski ima 6 stopenjski menjalnik...

DejanO

ja naturlih, pa hdi 110 tudi. Bomo videli kaj to pomeni v praksi.

PS:Vsi testniki hvalijo v golfih menjalnik, meni v službeni petki ni nič posebnega, ko je mrzel še rad v tretji šrktne.
Joie de vivre. Citroën! 2CV 6 Charleston, C5 III Tourer 2.0 HDi 163 aut. exclusive, Xsara II 1.6i 16V exclusive

Citroenovc

@gox - tile, ki si jih ti fotkal, so pa res precej dolgočasni videti :-(

6st menjalnik je že fajn - če drugega ne, že zato, da na avtocesti motor čim manj "tuli". Najlepše tekoč ročni menjalnik v moji vozniški karieri je imel prijateljev BMW 320i. Zelo lepo se je prestavljal tudi Safrane, ki je imel zadevo povezano prek nekih pletenic. Mehko in hitro. Brez zatikanja. V primerjavi z njima se recimo v mojem C5 prestavlja slabše. Še vedno pa bolje, kot v kaki predjšnji generaciji.

Glede na to, da so VTi motorji plod sodelovanja z BMW - so tudi menjlaniki od tam? Èe so - potem verjamem, da se lepo prestavlja.
OK

LP
Primož

Xandrej

Meni tudi ni jasno, da če je sodelovanje z BMW, da nemorejo še te manjalnika noter dat od njih... Pa res so čudni tile fransqua...

Glede cen. Avto oz. citroen ima neko čudno strategijo nabijanje cen potem pa nižanje cen za 3000€ kaj je posledica to, da so ljudje to že pogruntali druga pa nižajo cene rabljenim vozilom njihovim dotičnim vozilom... Kupiš npr. C4 za 18 000 potem pa jo žez 2 mesece znižajo za 3000€, jaz pa sem jo kupil za 18 000 kolko je padla vrednost novega mojega ava? 5000 je popušil ko keks...:breaking_pc:

tct

BMW 1,6 bencinski motor v C4 Picasso žre 9-11l. In to je menda normalno.

zlikovski

Glede menjalnikov pri BMW se nemore primerjat z menjalniki , ki so v motornem delu, kajti BMW ima menjalnik pod prestavno ročico, se pravi menjalna ročica gre direkt v menjalnik in zaradi tega gre lepo menjavat, pri drugih avtih so pa prenosi,... in posledično z leti dobijo luft in to je to, tak da nemoreš primerjat BMW-jov manjalnik in citroenov in še mnogo drugih.

mato

Citat od: zlikovski;70739Glede menjalnikov pri BMW se nemore primerjat z menjalniki , ki so v motornem delu, kajti BMW ima menjalnik pod prestavno ročico, se pravi menjalna ročica gre direkt v menjalnik in zaradi tega gre lepo menjavat, pri drugih avtih so pa prenosi,... in posledično z leti dobijo luft in to je to, tak da nemoreš primerjat BMW-jov manjalnik in citroenov in še mnogo drugih.

a nimajo nekateri bmwji zadaj menjalnik?

Citroenovc

Zjutraj je en DS3 sive barve vozil nekaj časa za mano po AC.

Hmm. V živo in v gibanju pa deluje na cesti zelo prepričljivo. In to navkljub nevpadljivi barvi. Pustil zelo všečen vtis.
OK

LP
Primož