Mnenja in vtisi o DS3

Začel/a garac, Februar 03, 2009, 09:00:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Citroen bo moral počasi začeti v naših koncih s popusti za model DS3, prihaja namreč audi A1 za 16500€. Za koga se bodo odločali sloveci se najbrž ve.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Ko bojo za 16 jurjev dali klimo noter pol pa je to že skoraj to... Je pa A1 najgrši avto trenutno zame na tržišču kako spakedralo ej...

hadei

Citat od: Gox;79394Meni najlepša barvna kombinacija :take_picture:
Enako. Sem ga videl v živo še v kombinaciji z "skladno" voznico.
[SIGPIC][/SIGPIC]

andraž

A1 je grd. Zelo grd. Saj spredaj še nekako deluje avtu podoben, zadaj pa smrtno grozen. DS3 je manekensko lep proti nemški grozi.

grozny

Citat od: Xandrej;81377Ko bojo za 16 jurjev dali klimo noter pol pa je to že skoraj to... Je pa A1 najgrši avto trenutno zame na tržišču kako spakedralo ej...

kopia golfa z razliko 4ih krogov na surli
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

garac

ampak je Audi, tudi če je grd, to je German high quality
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Bi se dalo debatirat o tej German quality... Crkuje ali ne, je pa statusni simbol.

garac

@andraž, to je to! Pred leti sem govoril z eno gospo, ki je vozila mercedes. Prokleta "*ajca! Skoz ga imamo na servisu. Prej sem vozila renault5, nikoli se ni pokvaril. No pa mi je zadnjič kupil mož za rojstni dan nov coupe, smo ravno tega na servisu imeli. Poglej v garažo, a ni lep? Glej, tudi če crkava, zakaj ne? Petke mi noben ni bil nevoščljiv, pa delala je. Tega pa..."
[SIGPIC][/SIGPIC]  

andraž

Ja, bistvo je, da pokažeš, da imaš več v denarnici od soseda in cele žlahte... Zato ne moreš vozit avto za 5000 Eur. Kam bi pa prišli...

sop

ko sem se dve leti nazaj vsak dan vozil v sluzbo v LJ po AC, so bili kralji odstavnih pasov passati (takrat novi, z okroglimi lucmi zadaj). samo passatov je bilo skoraj za 1/3 vseh ostalih znamk in modelov, ki so cakali na avtovleko.

ggorenc

Citat od: garac;81368Citroen bo moral počasi začeti v naših koncih s popusti za model DS3, prihaja namreč audi A1 za 16500€. Za koga se bodo odločali sloveci se najbrž ve.

Ravno sem hotel vprasati ali se daje ze kaksne popuste? Ker devetnajst jurjev za ds3 ni ravno ugodna cena, oz. cesar smo pri citroenu vajeni. Me muci vsak dan bolj tale avto, kako bi ga za drugi avto zamenjal...

Mike666

Sop zadnjič sem šel službeno v Nemčijo severno od Münchna . Vozil sem se tja pa nazaj pa vse te papirologije sem bil v 16h nazaj v slo. In neboš verjel V Avstriji opazil 5X VW na odstavnih pasovih v Nemčiji kar 7X. Na avtovlekah samo nemške znamke in spet večina VW. Nekaj Bmw in nekaj malega Mercedes.
Tak da o njihovi kvaliteti je vprašljivo.
Ne bom pa pozabil ko smo se peljali po Italijanski avtocesti iz svetovca iz Italije domu pri 40°C mi z "A" modeli lepo furamo po hici na odstavnih pasovih pa Audiji pa BMW-ji  pa seveda VW-ji pa take. Sem si mislo hvala lepa.

sop

vsekakor je lepse za videt nov, zglancan avto na odstavnem pasu kot pa stare jajce. slednje nekak ne pase tja...

ok, ne bom vec smetil te teme, ampak nekako sem moral zgoraj omenjeno ven dat...

garac

Po pisanju britanske avtomobilistične spletne strani Autocar bo pod motornim pokrovom S1 1,4-litrski turbobencinski motor, ki razvija okoli 132 kW/180KM in 250 Nm navora, prihaja pa v paru z sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko.

S1 naj ne bi imel pogona na vsa štiri kolesa (quattro), ampak zgolj pogon na prednji kolesi. Najvišja hitrost je 225 km/h, pospešek od 0 do 100 km/h pa je manj kot sedem sekund. Del paketa je tudi nov aero body kit, nižje podvozje, športni izpušni sistem, komplet 17-palčnih aluminijastih platišč kot tudi športno oblikovana notranjost avtomobila.

V Veliki Britaniji naj bi stal okoli 22.500 evrov

DS3R +20KM in + 7500€, če bo tako tudi pri nas, bo nabrž kot sem napovedal
[SIGPIC][/SIGPIC]  

ggorenc

Na kaj repliciras z Audijem S1? Ker isti motor, DSG menjalnik, podvozje in specifikacije (6.9s do 100kmh, 225kmh koncna) dobis v novem VW Polu GTI za isto ceno kot DS3. Lahko pa vse skupaj za 500 eur drazje dobis zapakirano v novi Fabiji karavan s 400l kufrom in malenkost slabsim pospeskom do 100kmh. Kdo rabi Audija :D