Mnenja in vtisi o DS3

Začel/a garac, Februar 03, 2009, 09:00:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Lep design, samo malo nerealno, da bodo kaj tekega naredili. Je pa super posnetek originala.

JaS

V današnjem ( se pravi aprilskem) Auto Bildu je objavljen članek o "novi DS" - DS 5 katere design da še ni bil nikoli razkrit in naj bi na ceste zapeljala tam okoli 2011. Samo oblika je pa praktično identična tisti, ki jo je imel leta 2005 koncept C Sportlounge. No če lahko kdo poskenira omenjeni izvod pa presodite sami
OK

LP
Jan

grozny

Citat od: garac;48711Bo res takšen znotraj? Merilniki spominjajo na Mini

sam komande klime so pa uporabli v novem Picasso-tu, če pogledamo Gigio-tove slike

meni je ušeč
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

michoBX

Tle pa še mene sponina na c2ko. Kot naslednik c2, ki to ni , bi bil kar lep!
Hja, dougcajt mi je ja...

hadei

Glede imena ne bom komentiral, glede na to, da pripada legendi.
Ampak avto izgleda fantastično!!! Res, da od zunaj malo spominja na minija, samo je Citroen lepši. Notranjost pa... ji ni para. Svaka čast Citroenu za inovativnost.
[SIGPIC][/SIGPIC]

LuCit

No ja upam da bodo dali not res kakšen resen motor ne pa kavnega mlinčka(tako kot po navadi).

neyc

glede na to, da je ds3 v rangu po velikosti enak C2, je res pohvalno, da je notranjost v rangu C5, lcd, konkretni zici, ki jih že dolgo niso vgrajevali v avte, razen ''klopc''... naj še samo presenetijo z motorjem.

andraž

Mogoče sem prezrl, pa je bilo to že napisano. Kakšna pa je predvidena cena za tak avto? Èe ima tako bogato in drago opremo, ga bomo lahko samo gledali v salonih in na parkiriščih.

neyc

mislim, da je nekje pisalo od 16k€ naprej

andraž

Ni napačen, bo zelo zanimiv kot prestižen majhen avto. Me pa moti ime DS.

rs23

Žalostno, da so obvalanske ročice vzete iz starejših modelov, prav tako ključ za vžig (kartica bi se prilegla prestižu), avtoradio vzet iz c3 picassa...Verjetno bo samo cena vrhunska.

andraž

Streha je v stilu znaka DS, bo pa zopna za čiščenje, če bo takšna tudi ostala.

admiral28h

se oproščam že vnaprej! ampak zadnjič sem sedel v novi lancia delta oprema oro plus(druga najboljša),števci mogoče niso prav "top of the top",ampak vse ostalo okoli njih pa "vauuu",usnje povsod , ampak res povsod ne samo po armaturi!,šivi kot vojaki v vrsti,barve izbrane, vam povem je tko kot da bi prišel k enmu direktorju k je dobil mastno odpravnino domov na kavo!
  Ne pa!!!- ročaji na vratih in sredinska konzola  iz bljak plastike,kao vložki iz aluminija pol pa plastika RAL9006(videno pri enem čisto novem modelu, veste unem k če ga nauš zdej vozu, pol ga boš pa mal-al pa dost- kasnej, pa upam da mi ga ne bo treba nikol!!!!, pa mojim vnukom tud ne !).
  hotu sm povedat sam to,da če se bojo potrudil pri končni izdelavi  in materialih
bodo zadeli v polno. moje osebno mnenje je,da sam izled  števcev ni najbolj pomemben, rajši vidim da je klasika ampak tista lepo izdelana in pregledna(predvsem pregledna in dobro zasenčena!!!) in z vsemi potrebnimi informacijami za voznika(sej motor že slišim kolk se vrti pa pr kol km po števcu je blokada, ampak temperaturo olja pa res ne čutim v rokah - zame bi bil ta podatek zelo zaželjen! pa v tako malo avtih ga dobiš!!!).
  je pa avto kar všečen, le imenu ne pristoji v celoti, jih pa razumem, da je DS
poznana oznaka za luksuz ,udobje in napredne tehnološke rešitve že dolga leta in tako tržno upravičena. upam da jim bo uspelo!! lp

rs23

Citroenovi DS-načrti

Pri Citroenu so dokončno razkrili načrte v zvezi z linijo modelov DS.

Najmanjši predstavnik Citroenovega prestižnega vala, model z oznako DS3, bo na ogled že septembra v Frankfurtu, njegova večja sorodnika po imenu DS4 in DS5 pa bosta na evropska tržišča prispela leta 2011. Kot namigujejo že šteilčne oznake, bodo novinci vsaj arhitekturno blizu modelom C3, C4 in C5, kljub bolj luksuzni zasnovi. Citroen DS4 bo oblikovno blizu konceptu C-Sportlounge, medtem ko bo DS5 precej spominjal na koncept Hypnos.

Pri Citroenu so napovedali tudi konec proizvodnje modela C3 za letošnjo jesen ter opustitev modela C3 Pluriel. Podobno sicer velja tudi za model C2, ki prav tako naj ne bi dobil naslednika, čeprav ga bo vsaj v duhovnem smislu nadomestil nov model, ki bo nastal na oblikovni osnovi koncepta C-Cactus.

vir: avtomanija

Veloce

Meni je tale DS3 kar všečen, še posebej tista sivo bela kombinacija na high-res fotkah. Ime pa......

Vglavnem na žalost se danes neka ekstravaganca ne prodaja dobro, BMW-Audi & company so si že hudo utrdili imidž s klišeji in danes nisi džek (kriza), če nimaš enega izmed njih. Moram povedati, da sem prav žalosten. Še sedaj se mi zarosijo oči, ko se spomnim službenih XM-ov in Safranov ali R25. To so bili časi. Danes skoraj tičijo po grmih.

Danes se bogi rahlo drugačen in malo neroden C6 težko prodaja. Zato je verjetno politika oblikovanja novega C5 zašla v German styling in pri prodaji in odzivih se hudo pozna. Eno je to, kar se mota po naših glavah - kliše Citroena izpred......drugo je to, kako razmišlja tovarna, da bo preživela. Največja napaka Citroena je bila ta, da so zaspali med 95-96-97 leti. Takrat bi morali dati ven naslednika XM-a, pa ni bilo nič in uboga Xantia je ponesrečeno špilala zastavonošo, ker XM se itak ni prodajal zaradi "zaraščenosti".

C6 je bila za fabrko prodajno očitno brca v temo (ne zame, da ne bo pomote). Rabljeni v Nemčiji in Italiji nimajo več nobene cene. Še tri - štiri leta stare BMW 3 so skoraj več vredne.

No, hotel sem reči, da je Citroen mogoče z imenom brcnil v temo ali pa ne. Tisti, ki so že zdaj kupovali in bili zvesti Citroenu - pa ne tisti pravi ljubitelji, bodo tako novost z veseljem pozdravili, saj kupujejo nove avte in ker ta DS3 sploh ni grd, bo šel zlahka v prodajo, v kolikor cene ne bodo nekje v tri pm.

Citroen je primoran nekaj naredit in na žalost od samih ljubiteljev CX-ov, XM-ov ne more živet. Žal taktizirajo in ciljajo na to, da Audiju, Miniju mogoče tudi BMW-ju staknejo kakšnega kupca z Fake trnkom imenovanim DS.
ARHITEKT......................

Citroen Space Tourer
Citroen XM 2.0 TCT