Mnenja in vtisi o DS3

Začel/a garac, Februar 03, 2009, 09:00:52 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Lamy

Citat od: gigo;46467Lamy ti se malce zadrži pri takih izjavah do amipicka. Je dal več citroenov skozi v življenju kot ti in jaz in še kdo drug skupaj. Kar se tiče pa novih citrotov pa komot rečem, da prihotnost je katastrofalna zato se raje naslanjam na preteklost limončkov.

Kolko pa jih je mel? Me pa res zanima, pa podrobnosti prosim!!! Pol pa ti bom jaz naštel!!! Od cele Familije! V glavnem sem jaz skrbel za njih!
[SIGPIC][/SIGPIC]

Mike666

To DS-ki ne seže do jajc!
Pri teh citroenih so res začeli v meglo brcat.
Katerikoli model spravijo ven ga zaserjejo do potankosti.
Èe bi kupoval novega citrota ga sploh nebi kupil,ker to niso citroeni. Bljak v vsem.

garac

Koliko citroenov je imel kdo in kdo je bolj citroenar, nima smisla razglabljat, bog ne daj se prepirat.

Smo ljudje, ki ob oznaki DS vidimo in pomislimo le na eno stvar, eno in edino boginjo...
smo ljubitelji starodobnih citroenov, prisegamo na dizajn in udobje

Potem so tu ljudje ki ob imenu DS najbrž pomislijo na neki Delux Sport, na njem že vidijo 22col feltne in kup dodatkov. Prvo, kar naredijo, ko kupijo citroen je, da snamejo chevrona, zamenjajo platišča...

Zame je DS3 le avto, kot vsak drugi. Lahko bi bil tudi Polo3, Mini ali pa Fabia, če mu snameš tista dva kiflja
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Po mojem mnenju so brcili v temo. Znak so zakomplicirali in res spominja na kiflce. Škoda. Kar se tiče pa novih "citroenov", nimam nekega posebnega mnenja. C3 mi je sicer lepo sedu v roke in tudi placa sem imel za noge, Berlingo se mi dopade samo prva generacija, C5 tazadnjega pa ima moj sodelavec. Avto je na parkirišču pred firmo pojava , še posebej ko je parkiran zraven moje dijane. Drugače pa nič posebnega.
DS je samo eden in edini. Zdaj pa lahko mogoče dočakamo še kakšnega enoprostorca TA ? Pa terenca GS ?
Jaz bom ostal kar na dijani...ima vse kar potrebuje. Centralno zaklepanje - vse štiri ključavnice dosežem z eno roko, zaporo diferenciala - potegnem ročno za dva zoba,...danes sem montiral tudi električno pumpico za vodo. Višek tehnologije.

Fantje, res ni pomembno kdo jih je imel ali jih ima več. Glavno, da jih vozimo. Vse povrsti.

lp Janez

CitroX

Prav zanimivo je preleteti komentarje... veliko je zelo kozervativnih.

Avtomobili se spreminjajo, posodabljajo, ne morajo vedno 10 let starih dizajnov ponujati. DS je bil (in je še vedno) čudo tehnike z neverjetnimi idejami in dizajnom. Res uporabiti DS ime čudno zgleda in je mogoče celo neprimerno (so mimo pihnili), ampak avto je pa dober. Podoben je miniju - drži, kar ni nič slabega (mini je dober avto). Karkoli naredijo, bo nečemu podobno, tako pač je.

Hočemo ali ne, avtomobili ubirajo nove smernice, nove tehnologije in dizajne, ter nagovarjajo nove kupce.
Èe pomislim na obstoječ C4, ki je bil zame popolno razočaranje in sedaj novi C5 in ta DS3 (ali kaj pač), je to zagotovo napredek..

Končno spet nekaj zanimivega in modernega.
Sedaj me pa popljuvajte.

:take_picture:
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

CitroX

Pa še nekaj - razprava o primernosti imena:
So res mimo pihnili.
(avto je pa kul)
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

rs23

Ma glih v tem je bil zmeraj čar Citroenov. Nekonvencionalnost pri oblikovanju in kresanje mnenj okoli oblike. DS tudi ni bil za vse uauuuu, ko je prišel ven. Konzervativci so se zgražali, ostali, ki so videli premik naprej pri oblikovanju pa so ga z navdušenjem sprejeli.
Zato je mogoče treba gledati to novo linijo pod imenom DS s tega zornega kota. Počakati je treba še na DS4, 5....

lp
Robert

deyo

Kar zanimiva tema z zanimivimi in različnimi pogledi.

Avto mi je na sliki kar zanimiv, led diode me tudi ne motijo. So že tam z enim namenom, pa čeprav mogoče samo šminkerskim.

Vse prav in v redu, ampak z imenom pa so res ustrelili mimo. Med toliko možnimi kombinacijami dveh črk so morali izbrati prav DS.

DS je bila ena in edina in tako naj tudi ostane.

LuCit

Citat od: rs23;46485Ma glih v tem je bil zmeraj čar Citroenov. Nekonvencionalnost pri oblikovanju in kresanje mnenj okoli oblike. DS tudi ni bil za vse uauuuu, ko je prišel ven. Konzervativci so se zgražali, ostali, ki so videli premik naprej pri oblikovanju pa so ga z navdušenjem sprejeli.
Zato je mogoče treba gledati to novo linijo pod imenom DS s tega zornega kota. Počakati je treba še na DS4, 5....

lp
Robert
Ja nekonvencionalnost. Citroen bi moral šokirati, spremeniti, ampak z ukusom. Zavedati se je treba da lahko šokiraš tudi z slabimi stvarmi. In tale "ds" se omenja kot konkurenca Miniju in Fiatu 500 ampak to preprosto ne more biti ker ni reinkarnacija popolnoma ničesar!:argue1:

grozny

u glaunem če dam še jaz svoj lonček zraven....

če strnem use poste, mnenja, kreganja, mislim da lahko tako zaključim:
večini nam je oblika ušeč sam ime DS3 nas fuuul moti ker niti malo ne spominja na Damo Staro.

enostavno po mojem nočejo preveč reskirat z nekimi velikimi limuzinami zaradi "recesije". direktorjem letijo glave, pisarničarji zgubljajo službe.... in kdo ostane? mi, navadni ljudje ki mamo dnar sam za manjše avte.
in boljše je prodat 100.000 malih avtov kot pa 30.000 limuzin
no ma useeno pa mora bit tudi razkošna limuzina u ponudbi

tak jaz mislim
LP usem
Na svetu si, da greš za soncem
                  , da gledaš sonce
                  , da si sonce
                  , da odganjaš sence

amipick

Ma saj ni važno,kdo,koliko,kdaj,kje,jih je imel,...citronov,tu smo vsi zaradi iste stvari-nam naj znamke.Fantje ne se kregat!!!
Je pa nekaj res,da so z imenom udarili čisto mimo,lahko pa da je bilo to namerno,saj so tako dosegli da se o tem stvoru OGROMNO govori,kaj češ lepše,kot zastonj reklama.Pa če ti je všeč ali ne,o njemu govoriš,če bi mu dali neko xy ime se nebi toliko govorilo o tem,bi pač šlo mimo.
V tem času "recesije" pride prav zastonj reklamiranje,lp-tisti,ki bi se moral odjavit iz foruma,ker mu novi citroni niso všeč
CITROEN-CX
CIMOS-Dak

hadei

Zasnova avta je sila zanimiva, vendar ni vredna imena DS.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bronco

Stari citroeni do zx-a, xm-a in xsare (obdobje izdelave) so res zelo dobri...sam vozim BX-a in sem zadovoljen z njim, mama vozi saxo-ja in ji popolnoma ugaja, oče vozi c-15 in je ne more prehvalit kaj vse ta avto je...in dvomim da bojo ponovili še enkrat to kar so nrdili..torej sm ljubitelj statrejših citroenov, nekdo drug pa je ljubitelj novih citroenov...dejmo gledat stvar iz tega kota, da konec koncev je napredek pričakovan...avto indstrija mora it naprej...in nekatere znamke se tako vlečejo vn iz krize...raje vidim to kot pa da narod stavka pred tovarno in da gre firma u kislo...se strinjate?...mislim da ja..
kar se pa tiče znaka...v osnovi je to zob zobnika ne pa neki bumerangi al pa kot praviste brioši...če se že grejo s temi brioši naj še odprejo pekarno zraven da se bo razumelo kaj ta znak sporoča

LP Aleksander

Dr. MadMan

Ne vem kaj se toliko bunite. Avto je lep ni kaj za dodati. LED luči so prihodnost, če vam je to prav al pa ne. Glede oznake pa res malce ponesrečena izbira, ki asociira na legendo vendar, če bi se kdo spravil vsaj malce bolj podrobno pogledati zadevo je to oznaka za Different Spirit in prav lepo paše novi obliki. Saj je v citroenu zavel "Drugačen duh". Stari citroeni so bili vendo nekaj posebnega in še vedno so, upam da s prenovo znamke in DS modelov pride spet malce legendarne drugačnosti nazaj.

Pa ne se prepirat, dejstvo je da legende so legende, razvoj avtomobilov pa gre naprej in ustvarja nove trende. Osebno je meni legenda DS zelo všeč in bi jo takoj imel. Prav tako pa so mi všečne poteze novih citroenov. Pač vsak ima svoje kriterije estetike. Sicer pa če bo to v teh časih prinašalo dobiček sem sploh za.
Dr. Navigator

Kreativne IT rešitve
https://www.greit.si

Svetujemo in pomagamo v arhitekturi
https://www.archistudio.si

garac

Na salonu v Ženevi. Tale kombinacija se mi zdi obupna
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/